Hopp til innhold

Kowalczyk hasteoperert i kneet – måtte redde neste sesong

WARSZAWA/OSLO (NRK): Justyna Kowalczyk (32) skulle egentlig gå Birkebeinerrennet, men i stedet ble det en kneoperasjon for den polske skihelten.

Justyna Kowalczyk

OPERERT: Justyna Kowalczyk har slitt med kneet denne sesongen.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Kowalczyk overbeviste med seier i Vasaloppet og hadde planer om å gå Birkebeinerrennet, men sånn gikk det ikke for den polske jenta.

I polske medier ble det spekulert i om Kowalczyk ble skremt av at Therese Johaug meldte sin deltagelse til det tradisjonsrike rennet, men det viste seg at det handlet om en operasjon.

– Jeg har avsluttet sesongen i Drammen. Ingenting er forandret men dere kan ønske meg lykke i morgen (på torsdag), var meldingen fra Polens superstjerne.

– Redde neste sesong

Kowalczyk med bilde på Facebook

GIKK BRA: Kowalczyk la ut dette bildet på Facebook etter den vellykkede operasjonen.

Foto: Privat

Kowalczyk hadde en mindre operasjon i høyre kne for tre år siden, men begynte å klage på smerter igjen etter nyttår i år.

– Etter sprinten i Drammen sa hun at hun hadde problemer med å gå så vi måtte handle raskt, sier doktor Stanislaw Szymanik som er hovedlege for det polske landslaget i langrenn.

Det var Szymanik som opererte Kowalczyk personlig i St.Rafael klinikk i Krakow på torsdag. En MR-undersøkelse viste en skadet menisk.

– Vi bestemte oss raskt for en operasjon for ikke at skaden skulle bli forverret og for å redde neste sesong, sier Szymanik

1. mai

Legen tror på rask bedring for den polske jenta.

– Vi har fjernet deler av menisken og håper på rask effekt. Vi tror at hun kan forberede seg til ny sesong fra 1. mai, som i utgangspunktet var planen, sier han til avisen Gazeta Wyborcza.

Kneskaden har spesielt hemmet 32-åringen i fri teknikk, der hun har hatt en elendig sesong. Hun har stått over flere renn og verdenscupsammendraget endte hun på en 13. plass, over 1.700 poeng bak vinner Marit Bjørgen. I Falun-VM ble en fjerdeplass på sprinten det beste individuelle resultatet, men hun fikk med seg en bronse fra lagsprinten.

Sportsnyheter

Norsk EM-krise etter skotsk skalp: – Et sjokkresultat

Laget som slo Norge 3-0 var borte. Med åtte nye mann inne, gikk Spania på et sjokktap mot Skottland. Nå har Norges vei til EM blitt uendelig mye lenger.

Siste nytt

 • Sæter mister sesongstarten

  Rosenborg-spiss Ole Sæter har fått en muskelskade og vil miste starten av årets sesong i Eliteserien. Han vil være ute til midten av mai, skriver Rosenborg.

  – Det er veldig kjipt, men skader er dessverre en del av fotballen. Det eneste jeg kan gjøre er å jobben knallhardt for å å komme tilbake så raskt som mulig, sier Sæter i pressemeldingen.

  Spissen måtte ut med skade i treningskampen mot Haugesund søndag, som endte 0-0. Trønderen scoret 14 mål i Eliteserien for Rosenborg forrige sesong.

  Eliteserien i fotball 2022: Rosenborg - Lillestrøm (3-1)
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Välbe langet ut mot IOC: – Jeg er imot en nøytral status

  Russlands skipresident Jelena Välbe er ikke interessert i å delta under nøytralt flagg og reagerer mot Den internasjonale olympiske komités (IOC) uttalelse. Det skriver NTB.

  – Jeg vil ikke engang diskutere! Jeg er kategorisk imot den nøytrale statusen, spesielt siden det er mange tillegg, sa Välbe ifølge Championat.

  Hun ramset opp en rekke kriterier, blant annet at man ikke må være knyttet til det russiske militæret og at man ikke har deltatt på Putins «Z-fest».

  Tirsdag ble det klart at IOC anbefaler at russiske og belarusiske utøvere kan delta i internasjonale idrettskonkurranser under nøytralt flagg, men vil vente med å avgjøre om de får delta i OL i 2024.

  – IOC prøver nok en gang å flytte alt over på de forskjellige forbundene, mens de tilsynelatende allerede har sendt dem instruksjoner. Min mening: vi trenger ikke deres internasjonale konkurranser under slike forhold, sa Välbe.

  IOCs tyske president Thomas Bach sa tirsdag at Den internasjonale olympiske komité (IOC) har sendt anbefalinger til internasjonale idrettsforbund om retur for russiske og belarusiske utøvere internasjonale idrettskonkurranser under nøytralt flagg.

  Samtidig gjorde han det klart at IOC ikke har gjort vurderinger rundt om russere og belarusere skal få delta i OL i Paris i 2024.

  Verdenscup ski nordiske grener.
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Messi feiret sitt 100. landslagsmål med hattrick

  I løpet av 17 minutter scoret Lionel Messi tre mål mot Curaçao i 7-0-seieren natt til onsdag. Det sendte han opp på 100 mål i den argentinske landslagstrøya.

  Den sju ganger Ballon d'Or-vinneren åpnet målfesten etter bare 20 minutter.

  Knappe femten minutter senere gjorde den 35 år gamle magikeren 3-0, før han fullførte hattricket sitt fire minutter senere da han la på til 5–0.

  Nicolás González, Enzo Fernández, Ángel Di María og Gonzalo Montiel noterte seg også på scoringslisten.

  Messis 100. landslagsmål kommer 17 år etter at han gjorde sitt første mål for Argentina i et 2-3-tap mot Kroatia i mars 2006.

  Tirsdagens hat-trick var Messis sjuende for Argentina.

  Messi har scoret flere mål for det argentinske landslaget enn de to neste på listen til sammen.

  Gabriel Batistuta endte karrieren på 56 mål for Argentina, mens Sergio Agüero nådde 41 mål før han måtte legge opp i desember på grunn av hjerteproblemer.

  På listen over de mest scorende landslagsspillerne gjennom tidene er Messi fortsatt nummer tre. Cristiano Ronaldo ligger på førsteplass med 122 mål for Portugal, mens Ali Daei er nummer to med 109 mål for Iran. (NTB)

  Argentina Curacao Soccer
  Foto: Nicolas Aguilera / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste