NRK Meny
Normal

Kowalczyk hasteoperert i kneet – måtte redde neste sesong

WARSZAWA/OSLO (NRK): Justyna Kowalczyk (32) skulle egentlig gå Birkebeinerrennet, men i stedet ble det en kneoperasjon for den polske skihelten.

Justyna Kowalczyk

OPERERT: Justyna Kowalczyk har slitt med kneet denne sesongen.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Kowalczyk overbeviste med seier i Vasaloppet og hadde planer om å gå Birkebeinerrennet, men sånn gikk det ikke for den polske jenta.

I polske medier ble det spekulert i om Kowalczyk ble skremt av at Therese Johaug meldte sin deltagelse til det tradisjonsrike rennet, men det viste seg at det handlet om en operasjon.

– Jeg har avsluttet sesongen i Drammen. Ingenting er forandret men dere kan ønske meg lykke i morgen (på torsdag), var meldingen fra Polens superstjerne.

– Redde neste sesong

Kowalczyk med bilde på Facebook

GIKK BRA: Kowalczyk la ut dette bildet på Facebook etter den vellykkede operasjonen.

Foto: Privat

Kowalczyk hadde en mindre operasjon i høyre kne for tre år siden, men begynte å klage på smerter igjen etter nyttår i år.

– Etter sprinten i Drammen sa hun at hun hadde problemer med å gå så vi måtte handle raskt, sier doktor Stanislaw Szymanik som er hovedlege for det polske landslaget i langrenn.

Det var Szymanik som opererte Kowalczyk personlig i St.Rafael klinikk i Krakow på torsdag. En MR-undersøkelse viste en skadet menisk.

– Vi bestemte oss raskt for en operasjon for ikke at skaden skulle bli forverret og for å redde neste sesong, sier Szymanik

1. mai

Legen tror på rask bedring for den polske jenta.

– Vi har fjernet deler av menisken og håper på rask effekt. Vi tror at hun kan forberede seg til ny sesong fra 1. mai, som i utgangspunktet var planen, sier han til avisen Gazeta Wyborcza.

Kneskaden har spesielt hemmet 32-åringen i fri teknikk, der hun har hatt en elendig sesong. Hun har stått over flere renn og verdenscupsammendraget endte hun på en 13. plass, over 1.700 poeng bak vinner Marit Bjørgen. I Falun-VM ble en fjerdeplass på sprinten det beste individuelle resultatet, men hun fikk med seg en bronse fra lagsprinten.

Siste nytt

 • Mjelde på årets lag i England

  Maren Mjelde er på årets lag i den engelske eliteserien, kåret av spillerne selv.

  Den norske spilleren har hatt en strålende sesong med Chelsea, og kjemper om tre titler med den engelske klubben.

  9488661ax Arsenal Women vs Chelsea Ladies, FA Women's Super League FA WSL1, Football, Meadow Park, Borehamwood, Hertfordshire, United Kingdom - 01 Apr 2018
  Foto: TGSPhoto/REX/Shutterstock / Shutterstock
 • PSG klar for cupfinale

  Paris Saint Germain er klare for finalen i den franske cupen etter å ha slått Caen 3-1 Nå venter 3.-divisjonslaget Les Herbiers. PSG har fra før sikret ligagullet, og sikter seg inn mot sin fjerde cupseier på rad, som vil være ny rekord for klubben.

  PSG
  Foto: Charly Triballeau / AFP
 • Christiano Ronaldo reddet poeng

  Cristiano Ronaldo styrte ballen i mål med hælen og sikret Real Madrid ett poeng i oppgjøret mot Athletic Bilbao. Kampen endte 1–1. Målet holder Madrid inne i kampen om andreplassen, tre poeng bak Atlético Madrid, som har spilt én kamp mindre.

  Ronaldo
  Foto: Francisco Seco / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag