NRK Meny
Normal

Kowalczyk ber Kalla om unnskyldning: – Sorry, Charlotte

Justyna Kowalczyk gråt på TV og bad Charlotte Kalla om unnskyldning etter fallet på 10-kilometeren i Tour de Ski i går.

Flere jenter falt i dagens Tour de Ski-etappe. Kowalczyk går på trynet, og med i fallet går Kalla og Nilsson.

Kowalczyk hadde sitt første godt løp under Tor de Ski onsdag. Men så falt hun og dro med seg to av de svenske løperne – blant dem Charlotte Kalla.

Fallet ødela hennes sjanser for en god plassering. Hun er likevel ikke mest lei seg for seg selv, men for at hun har ødelagt for Charlotte Kalla og Stina Nilsson.

– Sorry Charlotte, jeg er virkelig lei for det som skjedde, sa hun på polsk tv i går.

Allerede rett etter løpet i går bad Kowalczyk Kalla om unnskyldning. – Det er jo ikke med vilje man faller, sa Kalla.

På gråten i tv-intervju

Kowalczyk gråt nesten i intervjuet med den polske tv-kanalen TVP sent på onsdagskvelden.

– Endelig begynte jeg å få det til, og løpet gikk bra for meg, sa Kowalczyk.

32-åringen som vant Tour de Ski fire år på rad, har kommet langt i bakleksa i innledningen av årets Tour. Men i går så det ut til å løsne.

– Nå midt i touren mens alle begynner å bli slitne, begynner jeg endelig å gå bra. Dessverre falt jeg. Men det verste var at jeg har ødelagt for to svenske jenter som løp bak meg. Særlig Kalla som var på vei til en god plassering både i løpet og sammenlagt i touren, sa Kowalczyk.

– Skal ikke bruke banneord

– Da jeg så hva som skjedde, var jeg så forferdelig lei at jeg ikke tenkte på meg selv, men ville springe med en gang bort og hjelpe Charlotte ut av grøften. Jeg føler meg virkelig dårlig på grunn av det som skjedde, sa hun

Hun snakket om fallet og at det ødela hennes egne sjanser til en god plassering:

– Min mor ba meg i dag om å ikke bruke banneord foran kamera igjen, så det skal jeg ikke gjøre. Men jeg er både skuffet og forbannet, sa Kowalczyk.

Siste nytt

 • Start nærmer seg opprykk

  Steffen Lie Skålevik ble tomålsscorer da Start tok et nytt steg mot Eliteserien med 2-0-seier over Arendal i 1. divisjon lørdag. Seieren betyr at Start kan feire opprykk søndag om Sandnes Ulf taper borte for Elverum og Mjøndalen avgir poeng mot Kongsvinger.

  Starts administerende direktør Even Øgrey Brandsdal med Henrik Robstad på skuldrene
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Lyn rotet bort opprykket

  Lyn ledet to ganger, men måtte likevel se opprykket til 2. divisjon glippe etter 2–2 hjemme mot Korsvoll på Bislett stadion lørdag. Hjemmeseier mot Korsvoll ville sendt Lyn tilbake på tredje nivå i norsk fotball.

 • Rystede Chelsea slo tilbake

  Chelsea risikerte å gå på sitt tredje strake Premier League-tap da Watford gikk opp i 2-1-ledelse rett etter pausen på Stamford Bridge, men så satte vertene i gang opphentingen. Innbytter Michy Batshuayi utlignet før Cesar Azpilicueta sørget for 3-2 kun tre minutter før slutt. På overtid kronet Batshuayi innhoppet med en dobbel.

  Chelsea
  Foto: MATTHEW CHILDS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien fotball: Aalesund - Kristiansund