Eckhoffs VM-mysterium: – Var som å gå et klubbrenn

HOCHFILZEN/OSLO (NRK): Gabriela Koukalová ble verdensmester på sprinten i Hochfilzen. Tiril Eckhoff startet sist, og var overrasket over at hun ikke var mer nervøs.

Dette hadde Tiril Eckhoff å si etter sprinten i VM i Hochfilzen.

– Det gikk greit, men jeg hadde ikke nervene eller noen ting. Jeg følte nesten det var et klubbrenn, sier Tiril Eckhoff.

Den norske jenta startet aller sist og måtte vente lenge før hun fikk gå ut på den første individuelle VM-distansen. Men Eckhoff fikk aldri den samme følelsen hun hadde da hun tok gull under forrige VM-sprint.

– Det var litt større å gå i Holmenkollen, sier hun.

Eckhoff så ut til å være med å kjempe om medalje til tross for bom på første skyting. For 26-åringen gikk fort i sporet, men med bom også på stående skyting skjøt hun seg ut av medaljekampen.

Hun endte på en 13.-plass, 1 minutt og 1 sekund bak verdensmester Gabriela Koukalová.

– Jeg kom meg opp noen plasser på sisterunden, og godt er det. Det var tungt å starte sist. Men jeg er kjempefornøyd. Det kommer seg, forteller Eckhoff.

Tsjekkiske Koukalová var fire sekunder foran Laura Dahlmeier i mål. Franske Anaïs Chevalier tok bronsen.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Det er et av de beste øyeblikkene i livet mitt, sier verdensmesteren.

Tsjekkiske Gabriela Koukalova blir verdensmester i sprint under VM i skiskyting.

Mye bom på liggende

Første skyting var preget av mye bom for flere av favorittene som startet tidlig. Både Marie Dorin Habert, Kaisa Mäkäräinen og Dorothea Wierer bommet på liggende. Slovakiske Anastasia Kuzmina skjøt derimot fullt, og seilte opp som favoritt til å ta en av pallplassene.

– Det er fine forhold, så dette må være VM-nerver, sier NRKs ekspert Ola Lunde.

Mesterskapsdebutant Kaia Wøien Nicolaisen skjøt fullt på første skyting, men fikk en bom på stående og gikk ikke fort nok i sporet til å kjempe om topplasseringene.

Dorin Habert gikk fortere enn Kuzmina i sporet, og til tross for en bom slo hun den slovakiske jenta i mål. Men utover i løpet var det en annen fransk jente som viste seg frem. Anaïs Chevalier gikk fort og skjøt fullt, og tok over Dorin Haberts ledelse i mål halvveis i løpet.

Czech Republic Biathlon World Cup

LEDET LENGE: Franske Anaïs Chevalier ledet lenge, men ble til slutt slått av Koukalová og Dahlmeier.

Foto: Petr David Josek / Ap

Hilde Fenne gikk et meget godt langrenn, men skjøt seg bort med tre bom. Også Marte Olsbu fikk løpet ødelagt på standplass, etter tre bom på første skyting.

Gullkamp mellom Dahlmeier og Koukalová

Men senere i løpet startet Laura Dahlmeier, Gabriela Koukalová og Tiril Eckhoff.

Eckhoff bommet to ganger, og skjøt seg dermed ut av gullkampen, men Dahlmeier og Koukalová skjøt fullt. Den tsjekkiske jenta ledet etter stående skyting, og siste runde ble en sekundstrid mellom de to favorittene.

Koukalová var til slutt raskest, og vant 4 sekunder foran Dahlmeier.

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Rørt McGrath (21) på pallen under en måned etter skade: – Jeg klarte ikke slutte å gråte

Det har vært mye stang ut for Atle Lie McGrath den siste tiden. Så sent som på nyttårsaften brakk han tommelen og måtte operere – i verste fall stod OL i fare. Men i siste renn før lekene slo han kraftig tilbake.

Siste nytt

 • Martial leies ut til spansk klubb

  Manchester United har blitt enig med den spanske fotballklubben Sevilla om et utlån av den offensive spilleren Anthony Martial for resten av sesongen

  Det bekrefter klubben på sine nettsider.

  Innhoppet til franskmannen mot West Ham i Premier League i midten av januar blir de siste minuttene på fotballbanen for Martial i Manchester United-drakten, iallfall på en god stund.

  Det er ingen klausul i avtalen som kan gjøre Martial til permanent Sevilla-spiller, så franskmannen skal returnere til Manchester United etter sesongslutt.

  Martial har hatt en vanskelig sesong i United, etter at både Jadon Sancho og Cristiano Ronaldo kom inn i sommer, og i desember informerte han Manchester United-manager Ralf Rangnick om at han ønsket å forlate klubben. Nå er utlånet et faktum.

  Martials nåværende kontrakt med United løper fram til 2025 (2024 pluss opsjon på ett år).

  Premier League - Manchester United v Everton
  Foto: PHIL NOBLE / Reuters
 • Hodgson tar over Watford

  Roy Hodgson blir ny manager for Watford. Det bekrefter klubben i en pressemelding.

  Hodgson ledet Crystal Palace fra 2017 til 2021, og ga seg i utgangspunktet som manager etter den perioden.

  Nå er imidlertid 74-åringen klar for ny jobb, og det blir hans 23. periode som hovedtrener i en klubb.

  Han tar over for en annen veteran, Claudio Ranieri. Watford har slitt i nedrykksstriden denne sesongen, og ligger foreløpig på sisteplass i Premier League.

  Pozzo-familien, som eier Watford, har tidligere jobbet med Hodgson under hans korte tid i Udinese for 20 år siden. Nå gjenforenes de i England.

  FILE PHOTO: Premier League - Crystal Palace v Arsenal
  Foto: XXSTRINGERXX xxxxx / Reuters
 • Mané sendte Senegal til kvartfinale

  Storfavoritt Senegal slet lenge mot lille Kapp Verde i afrikamesterskapets åttedelsfinale, men vant 2-0 etter at motstanderen fikk to mann utvist.

  Kapp Verde har vært en av mesterskapets mange overraskelser, og laget holdt nullen i over en time, men Liverpool-stjernen Sadio Mané satte inn ledermålet i det 63. minutt.

  Da var Kapp Verde redusert til ni mann etter at midtbaneankeret Patrick Andrade og keeper Vozinha var sendt av banen med rødt kort. Andrade ble utvist i det 27. minutt, Vozinha i det 57., begge etter VAR-inngripen.

  Vozinha ble utvist etter å ha skallet med Mané. Tydelig preget av hodesmellen spilte Senegal-kapteinen videre lene nok til å score ledermålet, men så måtte han ut.

  Kampen levde helt til overtiden, da Ahmadou Bamba Dieng satte inn 2-0. Det var Dieng som kom inn for Mané.

  Sadio Mane
  Foto: PIUS UTOMI EKPEI / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal