NRK Meny
Normal

Koss skal trene skøyteløperne

Blir assistent på skøytelandslaget. Samtidig blir Jarle Pedersen ny sjef. Se pressekonferansen med den nye sjefen her.

Johann Olav Koss
Foto: Trygve Mellvang-Berg / SCANPIX

Skøyteforbundet holdt i dag en pressekonferanse i Bergen hvor det nye treningsapparatet ble presentert.

Der ble Jarle Pedersen som ventet presentert som ny trener for skøytelandslaget.

Les: Ansettelsen av Pedersen var forventet

Overraskende

Mer overraskende var det at skøytelegende, Johann Olav Koss, går inn i en assistentrolle.

Johann Olav Koss er godt kjent for de fleste. Han tok tre OL-gull på Lillehammer og skal nå bidra til at savnet etter Peter Mueller blir minimalt.

- Jeg har takket ja til å bidra med min tidligere skøyteerfaring i en utfordrende situasjon for Norges Skøyteforbund, sier Koss.

Sportssjef Øystein Haugen, utviklingssjef Lasse Sætre og fysioterapeut Michael Stoberl fortsetter i sine tidligere roller. Petter Andersen får en utvidet rolle som servicemann. Skøytelandslaget reiser på samling til Calgary torsdag.

- Veldig viktig

Den nyansatte skøytesjefen Jarle Pedersen er godt fornøyd med å få Koss med på laget.

- Han er en person som er veldig viktig å få med, med tanke på den mentale biten. Koss er flink til å se hele bildet, sier den nyansatte sjefen Jarle Pedersen.

54 år gamle Pedersen er heller ikke ukjent for det skøyteinteresserte publikum. Han tok en 6. plass under OL i Lake Placid.

Utholdenhetstrener Johan Kaggestad er strålende fornøyd etter å ha fått fatt i Pedersen.

- Det er helt fantastisk at vi har klart å få tak i en trener som Jarle Pedersen på så kort tid, sier utholdenhetstrener Johan Kaggestad.

Nett-TV: Se pressekonferansen her

Video nsps_upload_2009_11_25_12_30_40_1198.gif

- Ikke lett å si nei

- Første telefonen fikk jeg fra Johan, som forklarte situasjonen og ga meg helgen til å bestemme meg på. Livet mitt har dreid seg om skøyter helt siden jeg vokste opp i Alta. Det sier seg selv at det ikke er lett å si nei når man får en slik forepørsel, sier Jarle Pedersen selv.

- Jeg kjenner de fleste løperne på landslaget veldig godt og vet hva de står for. Det var viktig å få dette på plass før OL i Vancouver, sier den nyansatte sjefen videre.

Mueller fikk sparken

Skøyteforbundet fikk det travelt etter at Peter Mueller fikk sparken på mandag. Etter flere utenomsportslige episoder kunne ikke skøyteledelsen leve med amerikaneren som sjef.

Avgangen var omdiskutert og særlig Håvard Bøkko var misfornøyd, men nå er alle øyne i skøyte-Norge rettet mot Jarle Pedersen.

- Jeg tror det er den beste løsningen som det går an å få til nå. Jarle har hatt mye bra resultater i Bergen, sier Håvard Bøkko om den nye landslagssjefen.

Les: Eriksen: - Bøkko bør ikke bestemme

Les: Håvard Bøkko dropper Mueller

Les: Mueller ferdig som landslagstrener

Les: Mueller skjelte ut NM-vinner

Les: Avviser oralsex-påstander

Siste nytt

 • Novak Djokovic ble slått ut

  Den tidligere verdenseneren ble overraskende slått ut i fjerde runde av Australian Open. Hyeon Chung som er ranket som nummer 58 i verden og slo Djokovic 7-6, 7-5 og 7-6.

  Novak Djokovic
  Foto: AFP
 • Zuccarello-assist i nytt tap

  En svak midtperiode ble utslagsgivende da New York Rangers og Mats Zuccarello røk 2–4 for Los Angeles Kings i NHL søndag. Mats Zuccarello fikk notert en målgivende pasning på 2-0 målet.

  Mats Zuccarello
  Foto: NTB Scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM håndball menn: Sverige - Hviterussland