NRK Meny
Normal

Koss skal trene skøyteløperne

Blir assistent på skøytelandslaget. Samtidig blir Jarle Pedersen ny sjef. Se pressekonferansen med den nye sjefen her.

Johann Olav Koss
Foto: Trygve Mellvang-Berg / SCANPIX

Skøyteforbundet holdt i dag en pressekonferanse i Bergen hvor det nye treningsapparatet ble presentert.

Der ble Jarle Pedersen som ventet presentert som ny trener for skøytelandslaget.

Les: Ansettelsen av Pedersen var forventet

Overraskende

Mer overraskende var det at skøytelegende, Johann Olav Koss, går inn i en assistentrolle.

Johann Olav Koss er godt kjent for de fleste. Han tok tre OL-gull på Lillehammer og skal nå bidra til at savnet etter Peter Mueller blir minimalt.

- Jeg har takket ja til å bidra med min tidligere skøyteerfaring i en utfordrende situasjon for Norges Skøyteforbund, sier Koss.

Sportssjef Øystein Haugen, utviklingssjef Lasse Sætre og fysioterapeut Michael Stoberl fortsetter i sine tidligere roller. Petter Andersen får en utvidet rolle som servicemann. Skøytelandslaget reiser på samling til Calgary torsdag.

- Veldig viktig

Den nyansatte skøytesjefen Jarle Pedersen er godt fornøyd med å få Koss med på laget.

- Han er en person som er veldig viktig å få med, med tanke på den mentale biten. Koss er flink til å se hele bildet, sier den nyansatte sjefen Jarle Pedersen.

54 år gamle Pedersen er heller ikke ukjent for det skøyteinteresserte publikum. Han tok en 6. plass under OL i Lake Placid.

Utholdenhetstrener Johan Kaggestad er strålende fornøyd etter å ha fått fatt i Pedersen.

- Det er helt fantastisk at vi har klart å få tak i en trener som Jarle Pedersen på så kort tid, sier utholdenhetstrener Johan Kaggestad.

Nett-TV: Se pressekonferansen her

Video nsps_upload_2009_11_25_12_30_40_1198.gif
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

- Ikke lett å si nei

- Første telefonen fikk jeg fra Johan, som forklarte situasjonen og ga meg helgen til å bestemme meg på. Livet mitt har dreid seg om skøyter helt siden jeg vokste opp i Alta. Det sier seg selv at det ikke er lett å si nei når man får en slik forepørsel, sier Jarle Pedersen selv.

- Jeg kjenner de fleste løperne på landslaget veldig godt og vet hva de står for. Det var viktig å få dette på plass før OL i Vancouver, sier den nyansatte sjefen videre.

Mueller fikk sparken

Skøyteforbundet fikk det travelt etter at Peter Mueller fikk sparken på mandag. Etter flere utenomsportslige episoder kunne ikke skøyteledelsen leve med amerikaneren som sjef.

Avgangen var omdiskutert og særlig Håvard Bøkko var misfornøyd, men nå er alle øyne i skøyte-Norge rettet mot Jarle Pedersen.

- Jeg tror det er den beste løsningen som det går an å få til nå. Jarle har hatt mye bra resultater i Bergen, sier Håvard Bøkko om den nye landslagssjefen.

Les: Eriksen: - Bøkko bør ikke bestemme

Les: Håvard Bøkko dropper Mueller

Les: Mueller ferdig som landslagstrener

Les: Mueller skjelte ut NM-vinner

Les: Avviser oralsex-påstander

Siste nytt

 • Mixed laghopp på OL-programmet

  De norske hopperne får enda en øvelse på OL-programmet i 2022. Mixed laghopp ble offentliggjort som en del av programmet – Med dagens vedtak viser IOC at kvinnene blir mer og mer likestilt innenfor hoppsporten, sier skipresident Erik Røste til NTB.

  Kvinner stor bakke verdenscup Holmenkollen.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Edvald fikk tidsstraff

  Edvald Boasson Hagen er ilagt en tidsstraff på to minutter og en bot på drøyt 1600 kroner etter den ellevte etappen i Tour de France. Han skal ha mottatt hjelp i form av en ny sykkel fra gamlelaget Team Sky da han fikk trøbbel med sin egen, melder TV 2

  Tour de France 2018
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Mol og Sørum tok sin andre seier

  Anders Mol og Christian Sørum vant for andre gang på rad i EM i sandvolleyball i Nederland onsdag. Den norske duoen slo et russisk par 2-0.

  Vår andre herreduo, Berntsen og Mol, gikk på sitt andre strake tap, og på kvinnesiden er EM over for Ulveseth og Lunde, som tapte tre på rad i gruppespillet.

  Mol og Sørum
  Foto: Fivb.com / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical kvalifisering