Haavi reiser hjem fra VM med røket korsbånd: – Svært negativt for Norge

REIMS/OSLO (NRK): Emilie Haavi reiser hjem fra VM etter at korsbåndet røk på trening torsdag.

Emilie Haavi

REISER HJEM: Emilie Haavi må reise hjem fra VM.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

– Jeg er veldig skuffet og lei meg. Det er utrolig tungt å skulle forlate den gjengen som er her nede, men jeg ønsker jentene masse lykke til videre i mesterskapet. Jeg skal jobbe knallhardt for å komme tilbake og oppleve lignende mesterskap i fremtiden. Det gir meg stor motivasjon å se alt engasjementet som har vært rundt denne turneringen, sier Haavi i en pressemelding fra fotballforbundet.

Det er det fremre korsbåndet som har røket. Det skjedde under landslagets trening på torsdag. Hun reiser nå hjem til Oslo for å følges opp av leger i Norge.

– Skaden viser seg dessverre å være mer alvorlig enn vi først trodde. Det er en fremre korsbåndskade som medfører at VM er over for Emilie, noe som selvsagt er veldig trist for henne. Nå er det viktig at hun kommer seg raskt tilbake til Norge for å få best mulig oppfølging, sier landslagslege Jorid Degerstrøm.

Får ikke hentet inn en ny spiller

Haavi har kun spilt noen få minutter så langt i VM. Hun ble byttet inn i 91. minutt i Norges åpningskamp mot Nigeria.

– Jeg er veldig lei meg på Emilie sine vegne, og har stor sympati med henne. Emilie har vært en veldig viktig bidragsyter i gruppa, og med sin vinnermentalitet og mesterskapserfaring har hun vært en som har gått foran på treningsfeltet og pushet de andre jentene. Noe vi selvsagt vil savne, sier landslagstrener Martin Sjögren.

Reglene sier at Norge ikke kan hente inn en ny spiller i VM-troppen. Det betyr at Norge må klare seg med 22 spillere resten av mesterskapet.

– Det kan uansett ikke hentes inn noen som kan spille kamp. Men det kan bli aktuelt å hente en ny spiller inn i treningsgruppe. Men den avgjørelsen er ennå ikke tatt, sier presseansvarlig for landslaget, Terje Skeie.

– Svært negativt for Norge

NRKs fotballekspert, Melissa Wiik, mener dette svekker Norges lag, til tross for at Haavi foreløpig ikke har spilt så mye i mesterskapet.

– I Emilie Haavi mister Norge mye erfaring. Selv om hun ikke har spilt fra start, er hun helt klart en av nøkkelspillerne og jokerne som kunne kommet inn og bidratt til å avgjøre for Norge. Det er selvsagt svært negativt for Norge å miste en sånn nøkkelspiller, sier Wiik.

– Hun er målfarlig, rask og sterk. Hun er et viktig kort. Dette gjør at Norge er svekket, legger Wiik til.

Siste nytt

 • Inter framleis utan poengtap

  Inter tok sin fjerde siger av fire mogelege med 2-0 mot byrival Milan. Marcelo Brozovic og Romelu Lukaku scora i andre omgang. Det er Lukakus tredje mål i Serie A etter overgangen frå Manchester United.

  Inter leier framfor Juventus, som slo Hellas Verona 2-1. Milan er nummer 9.

  Romelu Lukaku
  Foto: Marco Bertorello / AFP
 • Fortvilar etter nytt Barcelona-tap

  Barcelona gjekk på sitt andre tap på dei første fem rundane då Granada vann 2-0 laurdag kveld. Ramon Azez scora etter to minutt, og Alvaro Vadillo dobla på straffe etter 66 minutt.

  Barcelona starta utan Lionel Messi, som kom inn frå start i andre omgang.

  Lionel Messi
  Foto: Marcelo Del Pozo / Reuters
 • Mållaust i Bergen

  Brann hadde ballen klart mest i Bergen mot Haugesund, men det enda med 0-0 framfor 10.000 nokså misnøgde bergensarar.

  Brann hadde klart overtak før pause, men Haugesund var betre med i andre omgang.

  – Siger til oss i dag hadde vore eit ran, sa Haugesunds trenar Jostein Grindhaug til Eurosport.

  – Vi var overraskande bra før pause, og burde hatt mål. Etter pause får vi ikkje i stand same trykketMen vi har eit nykomponert lag og blei slitne mot slutten, seier Brann-trenar Lars Arne Nilsen til NRK.

  Nilsen snakka med supporterane etter kampen.

  – Eg trur dei forstår at vi har det vanskeleg. Vi må tenkje nytt og mobilisere det vi har. Vi skulle hatt fleire tilgjengelege, men med 5-6 ute er det vanskeleg.

  – Høyrde du ikkje pipinga då de gjekk av bana?

  – Eg er tunghøyrd. Men eg trur publikum forstår at spelarane blødde for drakta og gjorde det dei kunne i dag. Det er frustrerande å ikkje vinne, seier Nilsen, som skal ta laget sitt til Rosenborg på Lerkendal neste helg.

  Lars Arne Nilsen
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal