Haavi reiser hjem fra VM med røket korsbånd: – Svært negativt for Norge

REIMS/OSLO (NRK): Emilie Haavi reiser hjem fra VM etter at korsbåndet røk på trening torsdag.

Emilie Haavi

REISER HJEM: Emilie Haavi må reise hjem fra VM.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

– Jeg er veldig skuffet og lei meg. Det er utrolig tungt å skulle forlate den gjengen som er her nede, men jeg ønsker jentene masse lykke til videre i mesterskapet. Jeg skal jobbe knallhardt for å komme tilbake og oppleve lignende mesterskap i fremtiden. Det gir meg stor motivasjon å se alt engasjementet som har vært rundt denne turneringen, sier Haavi i en pressemelding fra fotballforbundet.

Det er det fremre korsbåndet som har røket. Det skjedde under landslagets trening på torsdag. Hun reiser nå hjem til Oslo for å følges opp av leger i Norge.

– Skaden viser seg dessverre å være mer alvorlig enn vi først trodde. Det er en fremre korsbåndskade som medfører at VM er over for Emilie, noe som selvsagt er veldig trist for henne. Nå er det viktig at hun kommer seg raskt tilbake til Norge for å få best mulig oppfølging, sier landslagslege Jorid Degerstrøm.

Får ikke hentet inn en ny spiller

Haavi har kun spilt noen få minutter så langt i VM. Hun ble byttet inn i 91. minutt i Norges åpningskamp mot Nigeria.

– Jeg er veldig lei meg på Emilie sine vegne, og har stor sympati med henne. Emilie har vært en veldig viktig bidragsyter i gruppa, og med sin vinnermentalitet og mesterskapserfaring har hun vært en som har gått foran på treningsfeltet og pushet de andre jentene. Noe vi selvsagt vil savne, sier landslagstrener Martin Sjögren.

Reglene sier at Norge ikke kan hente inn en ny spiller i VM-troppen. Det betyr at Norge må klare seg med 22 spillere resten av mesterskapet.

– Det kan uansett ikke hentes inn noen som kan spille kamp. Men det kan bli aktuelt å hente en ny spiller inn i treningsgruppe. Men den avgjørelsen er ennå ikke tatt, sier presseansvarlig for landslaget, Terje Skeie.

– Svært negativt for Norge

NRKs fotballekspert, Melissa Wiik, mener dette svekker Norges lag, til tross for at Haavi foreløpig ikke har spilt så mye i mesterskapet.

– I Emilie Haavi mister Norge mye erfaring. Selv om hun ikke har spilt fra start, er hun helt klart en av nøkkelspillerne og jokerne som kunne kommet inn og bidratt til å avgjøre for Norge. Det er selvsagt svært negativt for Norge å miste en sånn nøkkelspiller, sier Wiik.

– Hun er målfarlig, rask og sterk. Hun er et viktig kort. Dette gjør at Norge er svekket, legger Wiik til.

Siste nytt

 • Slik blir cupkvartfinalene

  Kvartfinalene i cupen ble akkurat trukket på NRK. De spilles slik:

  KFUM Oslo–Odd, Ranheim–Fram Larvik, Mjøndalen–Haugesund og Aalesund–Viking.

  Cupkamp mellom Viking og Stabæk.
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Grøvdal klarte VM-kravet

  Karoline Bjerkeli Grøvdal løp i kveld sesongens første 5000-meter, og hun hadde full kontroll på VM-kravet (15:22). Grøvdal ble nummer to i et stevne i Polen med tiden 15:09.51. Etiopiske Debash Desta var to sekunder raskere enn den norske jenta.

  Grøvdal
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Knallstart for Carlsen

  Magnus Carlsen brukte kun 23 trekk på å slå Anish Giri i åpningspartiet av Grand Chess Tour-turneringen i Zagreb. Nordmannen har nå 69 strake partier uten tap. Det har stormet rundt Carlsen de siste dagene.

  Magnus Carlsen
  Foto: Jørund Wessel Carlsen / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal