Haavi reiser hjem fra VM med røket korsbånd: – Svært negativt for Norge

REIMS/OSLO (NRK): Emilie Haavi reiser hjem fra VM etter at korsbåndet røk på trening torsdag.

Emilie Haavi

REISER HJEM: Emilie Haavi må reise hjem fra VM.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

– Jeg er veldig skuffet og lei meg. Det er utrolig tungt å skulle forlate den gjengen som er her nede, men jeg ønsker jentene masse lykke til videre i mesterskapet. Jeg skal jobbe knallhardt for å komme tilbake og oppleve lignende mesterskap i fremtiden. Det gir meg stor motivasjon å se alt engasjementet som har vært rundt denne turneringen, sier Haavi i en pressemelding fra fotballforbundet.

Det er det fremre korsbåndet som har røket. Det skjedde under landslagets trening på torsdag. Hun reiser nå hjem til Oslo for å følges opp av leger i Norge.

– Skaden viser seg dessverre å være mer alvorlig enn vi først trodde. Det er en fremre korsbåndskade som medfører at VM er over for Emilie, noe som selvsagt er veldig trist for henne. Nå er det viktig at hun kommer seg raskt tilbake til Norge for å få best mulig oppfølging, sier landslagslege Jorid Degerstrøm.

Får ikke hentet inn en ny spiller

Haavi har kun spilt noen få minutter så langt i VM. Hun ble byttet inn i 91. minutt i Norges åpningskamp mot Nigeria.

– Jeg er veldig lei meg på Emilie sine vegne, og har stor sympati med henne. Emilie har vært en veldig viktig bidragsyter i gruppa, og med sin vinnermentalitet og mesterskapserfaring har hun vært en som har gått foran på treningsfeltet og pushet de andre jentene. Noe vi selvsagt vil savne, sier landslagstrener Martin Sjögren.

Reglene sier at Norge ikke kan hente inn en ny spiller i VM-troppen. Det betyr at Norge må klare seg med 22 spillere resten av mesterskapet.

– Det kan uansett ikke hentes inn noen som kan spille kamp. Men det kan bli aktuelt å hente en ny spiller inn i treningsgruppe. Men den avgjørelsen er ennå ikke tatt, sier presseansvarlig for landslaget, Terje Skeie.

– Svært negativt for Norge

NRKs fotballekspert, Melissa Wiik, mener dette svekker Norges lag, til tross for at Haavi foreløpig ikke har spilt så mye i mesterskapet.

– I Emilie Haavi mister Norge mye erfaring. Selv om hun ikke har spilt fra start, er hun helt klart en av nøkkelspillerne og jokerne som kunne kommet inn og bidratt til å avgjøre for Norge. Det er selvsagt svært negativt for Norge å miste en sånn nøkkelspiller, sier Wiik.

– Hun er målfarlig, rask og sterk. Hun er et viktig kort. Dette gjør at Norge er svekket, legger Wiik til.

Siste nytt

 • England-kaptein slit før Norge-møte

  Det er uvisst om England sin kaptein, Steph Houghton, vil bli speleklar til kvartfinalen mot Norge. Landslagssjef Phil Neville seier til Daily Mirror at kapteinen framleis har store smerter. Ho stod over treninga tysdag, etter ankelskaden som ho pådrog seg i åttandedelsfinalen.

  Women's World Cup - Round of 16 - England v Cameroon
  Foto: Phil Noble / Reuters
 • Italia tok seg til kvartfinalen

  Kina tapte 2–0 mot Italia i åttandedelsfinalen, og dermed er italienarane klare for kvartfinalen i VM. Valentina Giacinti sørga for italiensk leiing alt etter 15 minutt. Få minutt ut i andre omgang sørga Aurora Galli for 2–0.

  Foto: Claude Paris / AP
 • Kjetil Haug har signert for VIF

  Målvakt Kjetil Haug har teikna kontrakt med Vålerenga fram til juli 2022. 22-åring har vore på utlån ifrå Sogndal sidan april. Han har ei fortid i mellom annan Manchester City og Sarpsborg, og har 39 landskampar bak seg i aldersbestemte klassar.

  Kjetil Haug
  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal