Koronatrøbbel for Austerrike

Austerrikes VM-lag i handball måtte la landslagssjef Herbert Müller vere igjen heime då dei reiste til Spania. Han har testa positivt for koronaviruset.

Det melder ORF, som opplyser at Müllers assistent Erwin Gierlinger og spelaren Katarina Pandza er identifiserte som nærkontaktar og er isolert.

Austerrike skal spele dei innleiande kampane sine i Torrevieja.

Heile delegasjonen bortsett frå dei isolerte testa negativt både før avreise og etter at dei kom fram til Spania.

Østerrike håndball
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Siste nytt

 • Balotelli-comeback på landslaget

  Den italienske fotballprofilen Mario Balotelli var overraskende med da landslagssjef Roberto Mancini offentliggjorde sin ferskeste tropp mandag.

  Det er mer enn tre år siden Balotelli sist var inne i landslagsvarmen. Nå er det duket for comeback senere denne måneden.

  Den italienske troppen skal samles til en tre dager lang treningsleir foran vårens viktige omspillskamper i kvalifiseringen til fotball-VM i Qatar. 31 år gamle Balotelli var en av flere overraskende navn som dukket opp i Mancinis tropp.

  Måltyven, som nå spiller for den nyopprykkede tyrkiske klubben Adana Demirspor, spilte sin hittil siste landskamp i september 2018. Han står med 14 landslagsmål i karrieren. (NTB)

  Italy Balotelli
  Foto: Gian Ehrenzeller / AP
 • Komorene med utespiller i mål i Afrikamesterskapet

  Komorene sliter med koronasmitte i spillertroppen og er tvunget til å benytte en utespiller i mål i kampen mot Kamerun i Afrikamesterskapet mandag.

  Det er første gang Komorene har klart å spille seg fram til utslagsrundene i Afrikamesterskapet, men oppkjøringen til den historiske kampen har på ingen måte vært den beste. To av lagets keepere er smittet med koronaviruset de siste dagene, og den tredje er skadd.

  Dermed er det forsvarsspilleren Chaker Alhadhur som får oppgaven med å vokte målet i møter med turneringsvertene Kamerun.

  Komorene forsøkte i det lengste å få gjennom en søknad om at tidligere Kongsvinger- og Brann-keeper Ali Ahamada kunne spille kampen. Eliteserie-kjenningen testet negativt før kampstart, men fikk likevel ikke grønt lys som følge av at han testet positivt på viruset for kun to dager siden. (NTB)

  Africa Cup of Nations - Round of 16 - Cameroon v Comoros
  Foto: MOHAMED ABD EL GHANY / Reuters
 • Danmark semifinaleklar etter utklassing

  De danske håndballherrene fortsatte sin kamprekke uten tap og knuste Nederland 35-23 i håndball-EM mandag. Dermed er semifinalebilletten sikret.

  Dersom Frankrike avgir poeng mot Montenegro senere mandag, vil også gruppeseieren være sikret.

  Dersom Frankrike slår Montenegro, blir det ren gruppefinale mellom Frankrike og Danmark onsdag, der danskene har fordelen ved at de blir gruppevinner ved poengdeling.

  Mandagens seier var den danskenes sjette på like mange kamper i turneringen i Slovakia og Ungarn.

  Mot et koronarammet nederlandsk mannskap var det aldri tvil om hvor seieren ville ende mandag. Danskene styrte kampen fra begynnelsen til slutt og var best i alle spillets faser.

  Kantspilleren Johan Hansen var tilbake på banen etter skade og bidro med sju mål.

  Nederland har fått flere dårlige nyheter under EM-sluttspillet. Den tyngste beskjeden kom søndag, da det ble klart at toppscorer Kay Smits hadde avgitt en positiv koronatest. (NTB/NRK)

  Mikkel Hansen
  Foto: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal