Hopp til innhold

Her er NRKs nye skøytekommentator

Eirik Koren blir NRKs nye skøytekommentator. Og får ilddåpen sin allerede neste helg under verdenscupåpningen i Calgary.

Eirik Koren

Eirik Koren blir NRKs nye skøytekommentator denne sesongen.

Foto: Jørgen Figenschou / NRK

Dermed er en gammel kjenning tilbake i NRK Sporten. Koren var kanalens langrennskommentator fra 2005 til 2007. I tillegg til at han kommenterte skøyter på radio.

– Det er veldig gøy å være tilbake i NRK Sporten, og det er fantastisk å få lov til å kommentere skøyter. Det er en idrett med stolte tradisjoner, som jeg håper jeg og Even (Wetten) kan forvalte og videreutvikle som kommentatorpar, sier Koren til NRK, som tar over etter Ove Eriksen som gikk av med pensjon i sommer.

– Fokus på glede og entusiasme

Ove Eriksen kommenterte skøyter for NRK fra 1991 fram til sist sesong, men Koren poengterer at han må finne sin egen stil.

– Ove var en fantastisk dyktig fagmann, og en veldig god kommentator. Men vi må finne vår egen stil, jeg kan ikke kopiere Ove, sier Koren.

Hva er så den nye stilen?

– Jeg kommer til å ha fokus på entusiasme og å formidle glede. Men nå må vi få litt tid til å innarbeide stilen vår før den første verdenscuphelga, smiler 34-åringen, som allerede 8. november skal kommentere verdenscupåpningen i Calgary.

Grundig audition

Et annet høydepunkt for NRKs nye kommentator blir EM i allround i Vikingskipet på Hamar andre helga i januar.

Redaksjonssjef i NRK, Sjur Molven forteller at NRK har hatt mange kandidater inne til audition. Etter en grundig prosess falt valget på Koren,

– Vi er veldig godt fornøyd med å få Eirik med på laget igjen. Han er en erfaren og drivende god kommentator og vil sammen med vår faste skøyteekspert Even Wetten bidra til meget gode skøytesendinger på NRK, sier Molven.

– Kunnskap og humør

Molven mener Koren har det som skal til for å ta kommentatorarven videre etter Ove Eriksen, og før ham, Knut Bjørnsen.

– Det handler om kunnskap, engasjement, lidenskap og humør. Eirik besitter alle egenskapene som skal til for å formidle stor idrett til et bredt og sportsinteressert publikum, sier redaksjonssjefen.

– Må fornye seg

Skøytesporten har tidligere fått kritikk for manglende evne og vilje til å fornye seg. Koren mener at idretten må jobbe for å bli mer attraktive for kommende generasjoner.

– Alle idretter må se på hvordan de skal gjøre seg mer attraktive. Store endringer i et konkurranseprogram er ikke eneste måten å fremstå som nyskapende på. Innpakning av produktet (produksjon+ interaktivitet) er også viktig, mener Eirik Koren.

Siste nytt

  • Kastet opp før renn – nå legger NM-vinneren opp 

    Landslagsalpinist Markus Nordgård Fossland (25) avslutter karrieren. Han sier følelsen av å risikere livet, samt vedvarende skadeproblemer, ligger bak.

    – Jeg er lettet. Jeg er sinnssykt lettet, sier Fossland til NRK etter å ha fortalt alle at han er ferdig som toppalpinist.

    – Vet du hva du skal nå?

    – Nei! Det er klart det er skummelt, men det er også sinnssykt spennende, svarer han.

    Fossland, som nylig tok NM-gull i super-G, forteller på Instagram at det er hovedsakelig tilbakevendende problemer med ryggen som utgjør en viktig del av beslutningen om å gi seg. Smertene har han hatt i seks år.

    Deretter peker han på at risikoen han tar ved å sette utfor verdens mest krevende alpinløyper også har blitt en stor belastning. 25-åringen sier perspektivet hans rundt dette har endret seg det siste året.

    – Det å kjøre verdenscuprenn i fartsdisiplinene medfører en risiko. Det trodde jeg at jeg var OK med. Å erfare at jeg ikke kan akseptere denne risikoen har vært smertefullt, frustrerende og sjokkerende, skriver Fossland – og fortsetter:

    – Å kaste opp før flesteparten av rennene i år, og følelsen av å sette livet på spill hver helg, har vært tøft. Det å oppdage at jeg ikke gir hundre prosent på renndager, har vært enda tøffere.

    (NTB / NRK)

    World cup alpint utfor Kvitfjell
    Foto: Erik Johansen / NTB
  • Ruud storspilte - klar for semi i Barcelona

    Casper Ruud (25) tok to strake sett 6-4, 6-3 mot Matteo Arnaldi (23) og er klar for semifinale mot Tomas Etcheverry (24) i ATP-turneringen i tennis i Barcelona.

    Casper Ruud tok åpningssettet mot den to år yngre italieneren med 6-4 etter at det svingte stort i starten på kampen med flere brudd begge veier.

    I det andre settet ble det 6-3 til Casper Ruud. Nordmannen brøt til 4-2 og servet det neste inn til 5-2. Arnaldi reduserte til 3-5 med et blankt game, men Ruud tok seg av sitt eget servegame og sikret seg 6-3 i det andre settet. Dermed var kampen over.

    – Dette var ikke lett. Jeg spilte for en plass i semifinalen, og det har jeg ikke klart i Barcelona tidligere. Det var mange brudd i starten og slett ingen enkel kamp. Det har vært et fantastisk år så langt, og jeg håper på enda et par seirer til her i Barcelona før det er over, sa Ruud til TV 2 etter sin 27. seier på årets ATP-tour.

    (NTB)

    Casper Ruud
    Foto: JOSEP LAGO / AFP
  • Halvorsen sikret norsk OL-plass

    Rifleskytter Ole Martin Halvorsen (24) ble nummer tre i fredagens OL-kvalifisering i Brasil, og sikret Norges sjette OL-plass i idrettsgrenen.

    – Det føles veldig godt nå, men det var hardt å skyte. Det er første gang på pallen individuelt for meg internasjonalt, og det var ikke forventet. Men det er veldig gøy, sier Halvorsen til NTB.

    – Det betyr at vi har mulighet til å delta i alle øvelser med maks antall skyttere. Vi kan blant annet stille to lag i blandet lag. Vi står godt rustet foran OL, sier sportssjef Tor Idar Aune i Norges Skytterforbund til NTB.

    OL-ilden i Paris tennes 26. juli. Dagen etter deles første medalje i skyting ut.

    (NRK/©NTB)

    Ole Martin Halvorsen
    Foto: Annika Byrde / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal