NRK Meny
Normal

Her er NRKs nye skøytekommentator

Eirik Koren blir NRKs nye skøytekommentator. Og får ilddåpen sin allerede neste helg under verdenscupåpningen i Calgary.

Eirik Koren

Eirik Koren blir NRKs nye skøytekommentator denne sesongen.

Foto: Jørgen Figenschou / NRK

Dermed er en gammel kjenning tilbake i NRK Sporten. Koren var kanalens langrennskommentator fra 2005 til 2007. I tillegg til at han kommenterte skøyter på radio.

– Det er veldig gøy å være tilbake i NRK Sporten, og det er fantastisk å få lov til å kommentere skøyter. Det er en idrett med stolte tradisjoner, som jeg håper jeg og Even (Wetten) kan forvalte og videreutvikle som kommentatorpar, sier Koren til NRK, som tar over etter Ove Eriksen som gikk av med pensjon i sommer.

– Fokus på glede og entusiasme

Ove Eriksen kommenterte skøyter for NRK fra 1991 fram til sist sesong, men Koren poengterer at han må finne sin egen stil.

– Ove var en fantastisk dyktig fagmann, og en veldig god kommentator. Men vi må finne vår egen stil, jeg kan ikke kopiere Ove, sier Koren.

Hva er så den nye stilen?

– Jeg kommer til å ha fokus på entusiasme og å formidle glede. Men nå må vi få litt tid til å innarbeide stilen vår før den første verdenscuphelga, smiler 34-åringen, som allerede 8. november skal kommentere verdenscupåpningen i Calgary.

Grundig audition

Et annet høydepunkt for NRKs nye kommentator blir EM i allround i Vikingskipet på Hamar andre helga i januar.

Redaksjonssjef i NRK, Sjur Molven forteller at NRK har hatt mange kandidater inne til audition. Etter en grundig prosess falt valget på Koren,

– Vi er veldig godt fornøyd med å få Eirik med på laget igjen. Han er en erfaren og drivende god kommentator og vil sammen med vår faste skøyteekspert Even Wetten bidra til meget gode skøytesendinger på NRK, sier Molven.

– Kunnskap og humør

Molven mener Koren har det som skal til for å ta kommentatorarven videre etter Ove Eriksen, og før ham, Knut Bjørnsen.

– Det handler om kunnskap, engasjement, lidenskap og humør. Eirik besitter alle egenskapene som skal til for å formidle stor idrett til et bredt og sportsinteressert publikum, sier redaksjonssjefen.

– Må fornye seg

Skøytesporten har tidligere fått kritikk for manglende evne og vilje til å fornye seg. Koren mener at idretten må jobbe for å bli mer attraktive for kommende generasjoner.

– Alle idretter må se på hvordan de skal gjøre seg mer attraktive. Store endringer i et konkurranseprogram er ikke eneste måten å fremstå som nyskapende på. Innpakning av produktet (produksjon+ interaktivitet) er også viktig, mener Eirik Koren.

Siste nytt

 • Svindal verdenscupåpner

  11 menn og åtte kvinner er tatt ut på alpinlaget som kjører verdenscup i Canada og USA førstkommende helg. I Lake Louise er både Aksel Lund Svindal, Aleksander Aamodt Kilde og Adrian Smiseth Sejersted tilbake etter skade. Hele troppen og oversikten.

  Kjetil Jansrud, Aksel Lund Svindal og Aleksander Aamodt Kilde feirer trippelseieren i Val Gardena
  Foto: ALESSANDRO GAROFALO / Reuters
 • "Lord Bendtner" fekk stemma

  Biletet av denne stemmesetelen går Danmark rundt:

  Jonas Pedersen fann ingen namn han likte på nokon av listene ved lokalvalet. Så han tok pennen i eigne he nder og gav si stemme til Rosenborgs "Lord Bendtner".

  – Hans fanesaker ville ha blitt fotballtrening for alle, og eit eige målakademi, seier Pedersen til Ekstrabladet.

  Laster Instagram-innhold
 • Wilbek blir borgermeister

  Den mangeårige og velkjende handballtrenar Ulrik Wilbek blir etter lokalvalet i går ny borgarmeister i Viborg, melder BT.

  Wilbek trena Danmarks kvinnelandslag med suksess i sju år og herrelandslag i ni.

  Ulrik Wilbek
  Foto: GUSTAU NACARINO / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
RBKs pressekonferanse før kampen mot Real Sociedad