NRK Meny
Normal

Her er NRKs nye skøytekommentator

Eirik Koren blir NRKs nye skøytekommentator. Og får ilddåpen sin allerede neste helg under verdenscupåpningen i Calgary.

Eirik Koren

Eirik Koren blir NRKs nye skøytekommentator denne sesongen.

Foto: Jørgen Figenschou / NRK

Dermed er en gammel kjenning tilbake i NRK Sporten. Koren var kanalens langrennskommentator fra 2005 til 2007. I tillegg til at han kommenterte skøyter på radio.

– Det er veldig gøy å være tilbake i NRK Sporten, og det er fantastisk å få lov til å kommentere skøyter. Det er en idrett med stolte tradisjoner, som jeg håper jeg og Even (Wetten) kan forvalte og videreutvikle som kommentatorpar, sier Koren til NRK, som tar over etter Ove Eriksen som gikk av med pensjon i sommer.

– Fokus på glede og entusiasme

Ove Eriksen kommenterte skøyter for NRK fra 1991 fram til sist sesong, men Koren poengterer at han må finne sin egen stil.

– Ove var en fantastisk dyktig fagmann, og en veldig god kommentator. Men vi må finne vår egen stil, jeg kan ikke kopiere Ove, sier Koren.

Hva er så den nye stilen?

– Jeg kommer til å ha fokus på entusiasme og å formidle glede. Men nå må vi få litt tid til å innarbeide stilen vår før den første verdenscuphelga, smiler 34-åringen, som allerede 8. november skal kommentere verdenscupåpningen i Calgary.

Grundig audition

Et annet høydepunkt for NRKs nye kommentator blir EM i allround i Vikingskipet på Hamar andre helga i januar.

Redaksjonssjef i NRK, Sjur Molven forteller at NRK har hatt mange kandidater inne til audition. Etter en grundig prosess falt valget på Koren,

– Vi er veldig godt fornøyd med å få Eirik med på laget igjen. Han er en erfaren og drivende god kommentator og vil sammen med vår faste skøyteekspert Even Wetten bidra til meget gode skøytesendinger på NRK, sier Molven.

– Kunnskap og humør

Molven mener Koren har det som skal til for å ta kommentatorarven videre etter Ove Eriksen, og før ham, Knut Bjørnsen.

– Det handler om kunnskap, engasjement, lidenskap og humør. Eirik besitter alle egenskapene som skal til for å formidle stor idrett til et bredt og sportsinteressert publikum, sier redaksjonssjefen.

– Må fornye seg

Skøytesporten har tidligere fått kritikk for manglende evne og vilje til å fornye seg. Koren mener at idretten må jobbe for å bli mer attraktive for kommende generasjoner.

– Alle idretter må se på hvordan de skal gjøre seg mer attraktive. Store endringer i et konkurranseprogram er ikke eneste måten å fremstå som nyskapende på. Innpakning av produktet (produksjon+ interaktivitet) er også viktig, mener Eirik Koren.

Siste nytt

 • Lance Armstrong inngår forlik

  Lance Armstrong inngår forlik på 5 millioner dollar for å unngå rettssak i mai, der han ville ha risikert å måtte betale 100 millioner dollar til myndighetene. Det melder amerikanske medier sent torsdag kveld norsk tid, skriver NTB.

  Lance Armstrong
  Foto: Thao Nguyen / AP
 • Chelsea nærmer seg Tottenham

  Chelsea slo Burnley 2-1 på bortebane, og med tre poeng knappet de inn på Tottenham og den viktige fjerdeplassen. Med fire kamper igjen har Chelsea fem poeng opp til byrivalen. Kampen mellom Leicester og Southampton endte 0-0.

  FBL-ENG-PR-BURNLEY-CHELSEA
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Glimt enkelt videre

  Bodø/Glimt ble aldri truet av Melbo i torsdagens cupkamp. Trond Olsen sendte hjemmelaget i ledelsen etter 23 minutter. Jens Petter Hauges to mål og Philip Zinckernagel sikret 4-1-seier. Rosenborg slo Trygg/Lade 4-2.

  Eliteserien fotball: Brann - Bodø / Glimt.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag