Hopp til innhold

Kontroversiell straffe reddet Vålerenga: – Jeg er i sjokk

Tonny Brochmanns perlescoring så lenge ut til å bli den eneste i vårsola på Ullevaal. Men to minutter før slutt fikk Vålerenga et straffespark de færreste skjønte noe av.

Eliteserien fotball 2017: Vålerenga - Stabæk.

UTLIGNING: Ghayas Zahid sendte Mande Sayouba feil vei. En sikker straffe fra Vålerengas nr. 10.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Straffen satte Ghayas Zahid i mål. Driblefanten reddet ett poeng for Vålerenga. Etter kampen handlet det meste om straffesituasjonen like før slutt.

– Jeg synes det var en forferdelig avgjørelse. Jeg tok ballen, sier Sayouba til NRK etter kampen.

Konfronterte du dommeren etter kampen?

– Nei, men lagkameratene mine gjorde det. Jeg er i sjokk over at han kunne blåse straffe der, legger Sayouba til.

Sayouba var ikke fornøyd med dommeren etter kamp

NRKs fotballekspert er av en annen oppfatning.

– Det er et klart straffespark, sier NRKs fotballekspert, Lise Klaveness.

– Måten Mande Sayouba går inn på er farlig. Det er unødvendig stor kraft og fart. Jeg synes det er riktig håndtert av dommeren, legger NRK-eksperten til.

Stabæk-spillerne var rasende på dommer Kai-Erik Steen. De stormet mot kamplederen fra Bergen da han pekte på krittmerket.

– Jeg må rekke et fly, var Steens svar i det han hastet forbi pressesonen på Ullevaal.

Stabæk står med 13 poeng så langt i sesongen. Det holder til en plass høyt oppe på tabellen. For Vålerenga er det bare blitt sju poeng på like mange kamper.

Frisk åpning på kampen

Det ble en fartsfylt åpning i hovedstaden. Begge lags angrepstrioer kombinerte godt og sørget for at det ble en severdig kamp for Oslo-publikummet.

Kampen bølget frem og tilbake det første kvarteret. Den tidligere Vålerenga-spilleren Moussa Njie hadde en suser i stolpen, før tverrliggeren sto i veien for Grindheim i andre enden.

Mannen som ble taklet, mener det var billig

Hjemmelaget spilte seg etter hvert mer inn i kampen og skapte en god del halvsjanser, i tillegg til en virkelig stor en ved Finne og Ibrahim.

Men det gjelder å ta vare på sin sjanser i fotball. Det gjorde Tonny Brochmann like før pause. Dansken skrudde ballen i mål via stolpen. Et vakkert mål fra 15 meter.

Vålerenga misbrukte sjansene

I andre omgang gikk Vålerenga rett i strupen på de blå fra Bærum. Daniel Berntsen slo en strøken pasning bak forsvaret og Zahid var helt alene i feltet. Driblefanten prøvde å bredside ballen i mål, men dessverre for hjemmelaget gikk ballen langt over mål.

Samme mann var et uromoment for Stabæk-forsvaret i andre omgang, men klarte utrolig nok å ikke sette ballen i mål like før timen var passert. Zahid blåste ballen over fra fem meter etter innlegg fra Berntsen.

Stabæk var bare noen få minutter unna en sterk trepoenger i solskinnet på Ullevaal stadion.

TV-bildene kunne tyde på at VIF fikk en noe billig straffe, men dommer Kai Erik Steen var fast bestemt på at Bård Finne ble felt av gjestenes keeper.

Zahid dunket straffesparket sikkert i garnet.

Eliteserien fotball 2017: Vålerenga - Stabæk.

PERLE: Tonny Brochmanns scoring like før pause var en perle.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Vellykket operasjon for van Aert

    Sykkelstjernen Wout van Aert var torsdag gjennom en vellykket operasjon etter at han ødela kragebeinet i endagsrittet Dwars door Vlaanderen.

    Det skriver belgierens lag, Visma Lease a Bike, i egne mediekanaler.

    – Det er uklart når Wout vil være tilbake på sykkelsetet igjen. Han går glipp av vårens klassikere, og deltakelsen i Giro d'Italia er fortsatt usikker. På vegne av Wout takker vi for all støtte, heter det i meldingen.

    Skaden gjør at prestisjerittene Flandern rundt, Paris-Roubaix, Amstel Gold Race, La Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege går uten belgieren.

    Med om lag sju mil igjen av onsdagens ritt veltet flere store profiler, blant dem van Aert. TV-bildene viste en svært forslått og preget belgier der han satt i veikanten før han ble hentet av sykebilen. (NTB)

    Wout van Aert
    Foto: STEPHANE MAHE / Reuters
  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

    Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

    Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

    Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

    I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

    FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

    Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

    Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
    Foto: LEE SMITH / Reuters
  • KFUM henter angrepsspiller fra Åsane

    Mame Mor Ndiaye (26) forlater Bergen og Åsane til fordel for nyopprykkede KFUM Oslo, melder BA. Sist sesong gjorde han ni mål i 1. divisjon.

    Ndiaye bekrefter selv til Bergensavisen at overgangen er i boks.

    – Det er vondt å dra fra klubben nå, men det er dette jeg har jobbet for å få til. Ønsket mitt har hele tiden vært å få sjansen i eliteserien, forteller 26-åringen til BA.

    (NTB)

    FOmDNHw_B34
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal