Hopp til innhold

Kontroversiell straffe førte til kalasseier

Manchester Uniteds Bruno Fernandes var heldig da han fikk straffen som ga Manchester United ledelsen. Derfra og ut var Solskjærs mannskap suverene.

Straffesituasjonen

FIKK STRAFFE: Bruno Fernandes fikk straffe i denne situasjonen. Feil, mener flere.

Foto: OLI SCARFF

Laster innhold, vennligst vent..

Aston Villa var aggressive og presset Manchester United til feil innledningsvis, og kunne tatt ledelsen da Trezeguet snappet ballen og traff stolpen. Det ble full stopp for hjemmelaget da Bruno Fernandes fikk straffe etter 27 minutter. Fra da var det formlaget Manchester United som dominerte resten av oppgjøret.

Straffesparket i seg selv var omdiskutert. Fernandes forsøkte en piruett forbi Isaac Konsa, men endte med å stemple Villa-backen på ankelen. Begge spillerne gikk i bakken og dommer Jonathan Moss pekte på straffemerket.

Reprisene viste at det trolig heller burde vært dømt frispark andre veien, men VAR gikk ikke inn og endret avgjørelsen. Det skapte reaksjoner i sosiale medier.

– Latterlig avgjørelse. Aldri straffe. Klar og tydelig feil av Moss. Dette er hva VAR i utgangspunktet er der for, å hjelpe dommeren. I stedet er VAR-dommeren med å doble feilen, skriver The Times-journalist Henry Winter.

– Det er jo Bruno som hopper inn i Konsa, og ikke omvendt. Tøft for forsvarere om de skal få straffespark mot seg fordi en angriper hopper inn i beina...!, skriver TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

Nytt mål av supertalentet

Etter koronaavbrekket har Mason Greenwood blitt fast inventar i Manchester Uniteds startellever og har betalt Solskjær med scoringer og godt spill.

Mot Villa viste igjen 18-åringen hvilket unikt talent han er, da han dundret inn et skudd med høyrefot fra 18 meter, etter passivt forsvarsspill fra vertene.

United feirer Greenwood-mål.

Mason Greenwood fortsetter å score mål. Nå har han 18 mål i alle turneringer.

Foto: OLI SCARFF

Greenwood er naturlig venstrebeint, men har fantastisk trykk i begge skuddføttene og denne gangen var det høyrefoten som traff nettmaskene.

Et snaut kvarter ut i andre omgang avgjorde Paul Pogba kampen for godt. Villa bare sto og så på da en corner ble slått ut til franskmannen utenfor feltet og United-stjernen plasserte ballen nede ved stolperota.

Etter kampen var Pogba godt fornøyd med laget han igjen har blitt en viktig brikke i etter koronapausen.

–Vi spiller nydelig fotball og det er gøy å høre.Vi har forbedret oss mye, men vi har fortsett mye vi kan gjøre og vi kan forbedre oss. Vi ønsker å spille Champions League og vinne Premier League, så vi må bare fortsette å jobbe, sier Paul Pogba i et intervju vist på TV 2.

Kalasseire

Med seieren klatrer Solskjærs mannskap opp i ryggen på Chelsea og Leicester som har henholdsvis to og ett poeng mer enn Manchester United før sesonginnspurten.

Manchester United er Premier Leagues største formlag siden gjenåpningen av den engelske fotballen. Manchester-laget har nå fire strake tremålsseire i ligaen, det har ingen andre lag gjort denne sesongen.

For Ørjan Håskjold Nylands lag ser det langt tyngre ut. Landslagskeeperen var igjen henvist til benken bak Pepe Reina, og nå er Birmingham-laget fire poeng unna sikker plass.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Positive meldinger etter dramatisk fotballkamp i Nederland

  Fotballkeeperen Etiënne Vaessen skal etter forholdene ha det bra etter den uhyggelige situasjonen under kampen mellom Waalwijk og Ajax lørdag.

  – Heldigvis svarte Etienne da vi snakket til ham, sa Waalwijk-direktør Frank van Mosselveld ved midnattstider lørdag, ifølge avisen De Telegraaf.

  Oppgjøret mellom Waalwijk og Ajax ble aldri ferdigspilt. I sluttminuttene lå hjemmelagets målvakt bevisstløs på bakken etter en duell der han skal ha blitt truffet i hodet av foten til en motspiller.

  Vaessen kolliderte med Ajax-spissen Brian Brobbey i det 83. minutt. Det ble umiddelbart ropt på medisinsk hjelp.

  Ifølge den nederlandske avisen De Telegraaf ble det satt i gang gjenoppliving, og noen minutter senere ble Vaessen båret av banen og fraktet til sykehus.

  Ifølge van Mosselveld tyder lite på at Vaessen skal ha fått hjertestopp. Han roser helsepersonellet for deres innsats.

  Flere av spillerne brast ut i gråt ute på banen.

  (NTB)

  Waalwijk Ajax
  Foto: OLAF KRAAK / AFP
 • Fortsatt ingen Messi-retur for Inter Miami

  Lionel Messi glimret fortsatt med sitt fravær på banen da Inter Miami lørdag spilte 1-1 mot gjestene New York City FC på hjemmebane i Fort Lauderdale.

  Messi pådro seg en bein-skade i kampen mot Toronto FC forrige onsdag. Han måtte gå av banen etter bare 37 minutter.

  Lørdag ble det først 45 minutter før kampstart annonsert at argentineren ikke var i Miami-troppen.

  I hans skadefravær klarte Miami uavgjort lørdag etter at argentineren Tomas Aviles scoret sitt første mål for klubben da han fem minutter på overtid utlignet til 1-1.

  (NTB)

  US Open Cup Soccer
  Foto: Rebecca Blackwell / AP
 • Fotballkamp i Nederland stoppet – keeper fikk akutt behandling

  Lørdagens oppgjør mellom RKC Waalwijk og Ajax ble ikke ferdigspilt.

  I sluttminuttene lå hjemmelagets målvakt bevisstløs på bakken etter en duell.

  Situasjonen skjedde da Etiënne Vaessen kolliderte med Ajax-spissen Brian Brobbey i det 83. minutt. Det ble umiddelbart ropt på medisinsk hjelp.

  Ifølge den nederlandske avisen De Telegraaf ble det satt i gang gjenoppliving, og noen minutter senere ble Vaessen båret av banen og fraktet til sykehus.

  28-åringen skal være ved bevissthet, melder lokalavisen Brabants Dagblad.

  – Vi er ekstremt sjokkert over hendelsen på banen med vår keeper Etienne Vaessen. Vi kan meddele at han etter omfattende legeundersøkelse er ved bevissthet og er fraktet til sykehus for videre undersøkelse. Vi ønsker Etienne masse styrke og håper å ha han med oss ​​igjen snart, skriver RKC Waalwijk på sin X-konto ved midnatt.

  Ajax ledet bortekampen 3-2 da hendelsen oppsto. TV-bildene viste flere spillere som var fortvilet og tok til tårene.

  Over høyttaleranlegget ble det først meldt at kampen var midlertidig avbrutt, men senere kom beskjeden om at den ikke kom til å bli gjenopptatt. (NTB)

  Waalwijk Ajax
  Foto: OLAF KRAAK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste