Kontroversiell straffe førte til kalasseier

Manchester Uniteds Bruno Fernandes var heldig da han fikk straffen som ga Manchester United ledelsen. Derfra og ut var Solskjærs mannskap suverene.

Straffesituasjonen

FIKK STRAFFE: Bruno Fernandes fikk straffe i denne situasjonen. Feil, mener flere.

Foto: OLI SCARFF

Laster innhold, vennligst vent..

Aston Villa var aggressive og presset Manchester United til feil innledningsvis, og kunne tatt ledelsen da Trezeguet snappet ballen og traff stolpen. Det ble full stopp for hjemmelaget da Bruno Fernandes fikk straffe etter 27 minutter. Fra da var det formlaget Manchester United som dominerte resten av oppgjøret.

Straffesparket i seg selv var omdiskutert. Fernandes forsøkte en piruett forbi Isaac Konsa, men endte med å stemple Villa-backen på ankelen. Begge spillerne gikk i bakken og dommer Jonathan Moss pekte på straffemerket.

Reprisene viste at det trolig heller burde vært dømt frispark andre veien, men VAR gikk ikke inn og endret avgjørelsen. Det skapte reaksjoner i sosiale medier.

– Latterlig avgjørelse. Aldri straffe. Klar og tydelig feil av Moss. Dette er hva VAR i utgangspunktet er der for, å hjelpe dommeren. I stedet er VAR-dommeren med å doble feilen, skriver The Times-journalist Henry Winter.

– Det er jo Bruno som hopper inn i Konsa, og ikke omvendt. Tøft for forsvarere om de skal få straffespark mot seg fordi en angriper hopper inn i beina...!, skriver TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

Nytt mål av supertalentet

Etter koronaavbrekket har Mason Greenwood blitt fast inventar i Manchester Uniteds startellever og har betalt Solskjær med scoringer og godt spill.

Mot Villa viste igjen 18-åringen hvilket unikt talent han er, da han dundret inn et skudd med høyrefot fra 18 meter, etter passivt forsvarsspill fra vertene.

United feirer Greenwood-mål.

Mason Greenwood fortsetter å score mål. Nå har han 18 mål i alle turneringer.

Foto: OLI SCARFF

Greenwood er naturlig venstrebeint, men har fantastisk trykk i begge skuddføttene og denne gangen var det høyrefoten som traff nettmaskene.

Et snaut kvarter ut i andre omgang avgjorde Paul Pogba kampen for godt. Villa bare sto og så på da en corner ble slått ut til franskmannen utenfor feltet og United-stjernen plasserte ballen nede ved stolperota.

Etter kampen var Pogba godt fornøyd med laget han igjen har blitt en viktig brikke i etter koronapausen.

–Vi spiller nydelig fotball og det er gøy å høre.Vi har forbedret oss mye, men vi har fortsett mye vi kan gjøre og vi kan forbedre oss. Vi ønsker å spille Champions League og vinne Premier League, så vi må bare fortsette å jobbe, sier Paul Pogba i et intervju vist på TV 2.

Kalasseire

Med seieren klatrer Solskjærs mannskap opp i ryggen på Chelsea og Leicester som har henholdsvis to og ett poeng mer enn Manchester United før sesonginnspurten.

Manchester United er Premier Leagues største formlag siden gjenåpningen av den engelske fotballen. Manchester-laget har nå fire strake tremålsseire i ligaen, det har ingen andre lag gjort denne sesongen.

For Ørjan Håskjold Nylands lag ser det langt tyngre ut. Landslagskeeperen var igjen henvist til benken bak Pepe Reina, og nå er Birmingham-laget fire poeng unna sikker plass.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Hovland klatrer på verdensrankingen

  Viktor Hovland avanserer én plass på siste verdensranking i golf og er nå nummer 30 på listen som toppes av spanske Jon Rahm.

  Hovland tok 33.-plassen i PGA-mesterskapet som ble avsluttet i San Francisco søndag. Med 30.-plass på listen er Hovland fortsatt rangert som beste skandinav foran Henrik Stenson. Svensken fortsetter å falle på listen og er nå nede på 40.-plass.

  Viktor Hovland
  Foto: Jeff Chiu / Jeff Chiu
 • Kan fortsatt ikke snakke etter velt

  Den nederlandske syklisten Fabio Jakobsen (23) kan fortsatt ikke snakke etter den stygge velten under åpningsetappen av Polen rundt 5. august. Deceuninck-Quickstep-rytteren kommuniserer nå via tekstmeldinger, opplyser lagets lege Yvan Vanmol til belgiske Sporza. I intervjuet som er gjengitt av TV 2 , sier legen at han tror nederlenderen vil komme tilbake på sykkelen igjen, men han vil ikke sette noen tidsfrist.

  APTOPIX Poland Cycling Crash
  Foto: Tomasz Markowski / AP
 • Raja og Høie møter idretten mandag

  Klokken 12.30 skal kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja (V) og helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) i et møte med representanter for idretten.

  Raja og Høie møter Norges idrettsforbund, Norges Fotballforbund, Norges Håndballforbund, Norges Bedriftsidrettsforbund og Norges Kampsportforbund. Tema for møtet er breddeidrett for voksne i lys av smittesituasjonen i samfunnet.

  Pressekonferanse om koronasituasjonen
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal