Hopp til innhold

Kontroversiell straffe førte til kalasseier

Manchester Uniteds Bruno Fernandes var heldig da han fikk straffen som ga Manchester United ledelsen. Derfra og ut var Solskjærs mannskap suverene.

Straffesituasjonen

FIKK STRAFFE: Bruno Fernandes fikk straffe i denne situasjonen. Feil, mener flere.

Foto: OLI SCARFF

Laster innhold, vennligst vent..

Aston Villa var aggressive og presset Manchester United til feil innledningsvis, og kunne tatt ledelsen da Trezeguet snappet ballen og traff stolpen. Det ble full stopp for hjemmelaget da Bruno Fernandes fikk straffe etter 27 minutter. Fra da var det formlaget Manchester United som dominerte resten av oppgjøret.

Straffesparket i seg selv var omdiskutert. Fernandes forsøkte en piruett forbi Isaac Konsa, men endte med å stemple Villa-backen på ankelen. Begge spillerne gikk i bakken og dommer Jonathan Moss pekte på straffemerket.

Reprisene viste at det trolig heller burde vært dømt frispark andre veien, men VAR gikk ikke inn og endret avgjørelsen. Det skapte reaksjoner i sosiale medier.

– Latterlig avgjørelse. Aldri straffe. Klar og tydelig feil av Moss. Dette er hva VAR i utgangspunktet er der for, å hjelpe dommeren. I stedet er VAR-dommeren med å doble feilen, skriver The Times-journalist Henry Winter.

– Det er jo Bruno som hopper inn i Konsa, og ikke omvendt. Tøft for forsvarere om de skal få straffespark mot seg fordi en angriper hopper inn i beina...!, skriver TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

Nytt mål av supertalentet

Etter koronaavbrekket har Mason Greenwood blitt fast inventar i Manchester Uniteds startellever og har betalt Solskjær med scoringer og godt spill.

Mot Villa viste igjen 18-åringen hvilket unikt talent han er, da han dundret inn et skudd med høyrefot fra 18 meter, etter passivt forsvarsspill fra vertene.

United feirer Greenwood-mål.

Mason Greenwood fortsetter å score mål. Nå har han 18 mål i alle turneringer.

Foto: OLI SCARFF

Greenwood er naturlig venstrebeint, men har fantastisk trykk i begge skuddføttene og denne gangen var det høyrefoten som traff nettmaskene.

Et snaut kvarter ut i andre omgang avgjorde Paul Pogba kampen for godt. Villa bare sto og så på da en corner ble slått ut til franskmannen utenfor feltet og United-stjernen plasserte ballen nede ved stolperota.

Etter kampen var Pogba godt fornøyd med laget han igjen har blitt en viktig brikke i etter koronapausen.

–Vi spiller nydelig fotball og det er gøy å høre.Vi har forbedret oss mye, men vi har fortsett mye vi kan gjøre og vi kan forbedre oss. Vi ønsker å spille Champions League og vinne Premier League, så vi må bare fortsette å jobbe, sier Paul Pogba i et intervju vist på TV 2.

Kalasseire

Med seieren klatrer Solskjærs mannskap opp i ryggen på Chelsea og Leicester som har henholdsvis to og ett poeng mer enn Manchester United før sesonginnspurten.

Manchester United er Premier Leagues største formlag siden gjenåpningen av den engelske fotballen. Manchester-laget har nå fire strake tremålsseire i ligaen, det har ingen andre lag gjort denne sesongen.

For Ørjan Håskjold Nylands lag ser det langt tyngre ut. Landslagskeeperen var igjen henvist til benken bak Pepe Reina, og nå er Birmingham-laget fire poeng unna sikker plass.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Sykkeldronningen Vos med ny oppvisning i Sarpsborg

  Sammenlagtleder Marianne Vos (Nederland) var best også på tredjeetappen i sykkelrittet Tour of Scandinavia.

  Rytterne måtte gjennom en hard avslutning med en motbakke inne i bysentrum i Sarpsborg. Der var Vos klart best. Hun var ikke truet ved målgang. Det endte med hennes tredje strake etappeseier i årets ritt.

  Vos, som blant annet har OL-gull og tre VM-gull på CV-en, vant nylig to etapper i Tour de France. (NTB/NRK)

  Sykling: Tour of Scandinavia kvinner: Målgang Sarpsborg
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Norge ute av medaljekampen i dobbeltfirer

  Dobbeltfireren med Jonas Juel, Erik Solbakken, Oscar Helvig og Kristoffer Brun endte sist i torsdagens oppsamlingsheat og går glipp av semifinalen i EM.

  I innledningsheatet kom kvartetten inn til sisteplass. I oppsamlingsheatet senere på dagen ble det ny sisteplass. Det betyr at båten skal i aksjon i C-finalen fredag og er ikke blant de tolv båtene som fortsatt kjemper om medalje.

  Båten var nummer tre etter 500 meter, men tapte terreng videre. I mål var Norges båt nesten elleve sekunder bak Nederland. Estland og Ukraina tok seg også videre til semifinalen. (NTB)

 • Nedtur for Boasson Hagen den første dag i Artic Race

  Axel Zingle vant første etappe av sykkelrittet Arctic Race of Norway. Rytterne hadde en tøff dag i dårlig vær med mye vind og nedbør.

  De syklet snaue 19 mil med start og mål i Mo i Rana. Franskmannen Zingle var overlegen på oppløpet der rytterne kjørte i lett motbakke.

  Edvald Boasson Hagen lå godt an da feltet hadde et par kilometer igjen, men han hadde ikke nok å sette inn på slutten.

  – Det var kaldt og vått. Jeg hadde ikke beina til å gjøre noe mer mot slutten, sa Boasson Hagen til TV 2.

  Det var ingen nordmenn blant de fire beste.

  Rittet fortsetter med etapper fredag, lørdag og søndag. (NTB)

  Tour de France
  Foto: GONZALO FUENTES / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste