Kontroversiell straffe førte til kalasseier

Manchester Uniteds Bruno Fernandes var heldig da han fikk straffen som ga Manchester United ledelsen. Derfra og ut var Solskjærs mannskap suverene.

Straffesituasjonen

FIKK STRAFFE: Bruno Fernandes fikk straffe i denne situasjonen. Feil, mener flere.

Foto: OLI SCARFF

Laster innhold, vennligst vent..

Aston Villa var aggressive og presset Manchester United til feil innledningsvis, og kunne tatt ledelsen da Trezeguet snappet ballen og traff stolpen. Det ble full stopp for hjemmelaget da Bruno Fernandes fikk straffe etter 27 minutter. Fra da var det formlaget Manchester United som dominerte resten av oppgjøret.

Straffesparket i seg selv var omdiskutert. Fernandes forsøkte en piruett forbi Isaac Konsa, men endte med å stemple Villa-backen på ankelen. Begge spillerne gikk i bakken og dommer Jonathan Moss pekte på straffemerket.

Reprisene viste at det trolig heller burde vært dømt frispark andre veien, men VAR gikk ikke inn og endret avgjørelsen. Det skapte reaksjoner i sosiale medier.

– Latterlig avgjørelse. Aldri straffe. Klar og tydelig feil av Moss. Dette er hva VAR i utgangspunktet er der for, å hjelpe dommeren. I stedet er VAR-dommeren med å doble feilen, skriver The Times-journalist Henry Winter.

– Det er jo Bruno som hopper inn i Konsa, og ikke omvendt. Tøft for forsvarere om de skal få straffespark mot seg fordi en angriper hopper inn i beina...!, skriver TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

Nytt mål av supertalentet

Etter koronaavbrekket har Mason Greenwood blitt fast inventar i Manchester Uniteds startellever og har betalt Solskjær med scoringer og godt spill.

Mot Villa viste igjen 18-åringen hvilket unikt talent han er, da han dundret inn et skudd med høyrefot fra 18 meter, etter passivt forsvarsspill fra vertene.

United feirer Greenwood-mål.

Mason Greenwood fortsetter å score mål. Nå har han 18 mål i alle turneringer.

Foto: OLI SCARFF

Greenwood er naturlig venstrebeint, men har fantastisk trykk i begge skuddføttene og denne gangen var det høyrefoten som traff nettmaskene.

Et snaut kvarter ut i andre omgang avgjorde Paul Pogba kampen for godt. Villa bare sto og så på da en corner ble slått ut til franskmannen utenfor feltet og United-stjernen plasserte ballen nede ved stolperota.

Etter kampen var Pogba godt fornøyd med laget han igjen har blitt en viktig brikke i etter koronapausen.

–Vi spiller nydelig fotball og det er gøy å høre.Vi har forbedret oss mye, men vi har fortsett mye vi kan gjøre og vi kan forbedre oss. Vi ønsker å spille Champions League og vinne Premier League, så vi må bare fortsette å jobbe, sier Paul Pogba i et intervju vist på TV 2.

Kalasseire

Med seieren klatrer Solskjærs mannskap opp i ryggen på Chelsea og Leicester som har henholdsvis to og ett poeng mer enn Manchester United før sesonginnspurten.

Manchester United er Premier Leagues største formlag siden gjenåpningen av den engelske fotballen. Manchester-laget har nå fire strake tremålsseire i ligaen, det har ingen andre lag gjort denne sesongen.

For Ørjan Håskjold Nylands lag ser det langt tyngre ut. Landslagskeeperen var igjen henvist til benken bak Pepe Reina, og nå er Birmingham-laget fire poeng unna sikker plass.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Bambas Tyrkia-overgang stadfesta

  Brann-spissen Daouda Bamba (26) er seld til Altay. Det stadfestar den tyrkiske klubben i kveld.

  Det melder Bergens Tidende.

  26-åringen kom fråKristiansund og har spela for Brann i tre år, og scora 28 mål på 80 kampar. Han har scora i alle dei frem siste for Bergens-klubben, som er i akutt nedrykksfare i eliteserien.

  Ifølgje avisa skal Bamba allereie vere på plass i Tyrkia. Han hadde kontrakt med Brann ut årets sesong.

  Ligasesongen i Tyrkia tek til 15. august, og nyopprykka Altay opnar mot Kayserispor.

  Daouda Bamba
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Jaktar rekord med femårskontrakt

  Alex Ovetsjkin (35) har skrive ny femårskontrakt med NHL-klubben Washington Capitals, med målsetjing å slå målrekorden til legenden Wayne Gretzky.

  Ovetsjkins 13-årskontrakt frå 2008 var i ferd med å gå ut då han i dag signerte forlenginga som bind han til klubben til han er 40.

  Kontraktsforlenginga er ved 47,5 millionar dollar.

  Han er på sjetteplass på NHLs toppscorarliste med 730 mål. Gretzky greidde 894, så russaren må score 33 i snitt dei neste fem åra for å ta igjen canadiaren.

  Han har vore NHLs toppscorar ni sesongar, åtte av dei med meir enn 50 mål.

  Han har vore Capitals' kaptein sidan 2010, og leia laget til Stanley Cup-tittel i 2018.

  Alex Ovetsjkin
  Foto: Gene J. Puskar / AP
 • Zachariassen med målgivende

  Med to nordmenn med fra start hadde Ferencváros små problemer med ta seg videre til 3. kvalifiseringsrunde til mesterligaen. Tirsdag slo de Zalgiris 3-1 og sikret 5-1 sammenlagt.

  Zacharariassen fikk målgivende da Róbert Mak fastsatte sluttresultatet til 3-1

  Dermed ble det en oppskriftsmessig seier for Nguen og Zachariassens Ferencváros, som sikret seg spill i 3. runde av mesterligakvalifiseringen.

  I neste runde venter tsjekkiske Slavia Praha. Første kamp spilles 3. eller 4. august.

  Mens Zachariassen fikk fullføre hele oppgjøret, ble Nguen byttet ut etter 69 minutter.

  QpXhpTglyE0
  Foto: Mindaugas Kulbis / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal