Hopp til innhold

Kontroversiell straffe førte til kalasseier

Manchester Uniteds Bruno Fernandes var heldig da han fikk straffen som ga Manchester United ledelsen. Derfra og ut var Solskjærs mannskap suverene.

Straffesituasjonen

FIKK STRAFFE: Bruno Fernandes fikk straffe i denne situasjonen. Feil, mener flere.

Foto: OLI SCARFF

Laster innhold, vennligst vent..

Aston Villa var aggressive og presset Manchester United til feil innledningsvis, og kunne tatt ledelsen da Trezeguet snappet ballen og traff stolpen. Det ble full stopp for hjemmelaget da Bruno Fernandes fikk straffe etter 27 minutter. Fra da var det formlaget Manchester United som dominerte resten av oppgjøret.

Straffesparket i seg selv var omdiskutert. Fernandes forsøkte en piruett forbi Isaac Konsa, men endte med å stemple Villa-backen på ankelen. Begge spillerne gikk i bakken og dommer Jonathan Moss pekte på straffemerket.

Reprisene viste at det trolig heller burde vært dømt frispark andre veien, men VAR gikk ikke inn og endret avgjørelsen. Det skapte reaksjoner i sosiale medier.

– Latterlig avgjørelse. Aldri straffe. Klar og tydelig feil av Moss. Dette er hva VAR i utgangspunktet er der for, å hjelpe dommeren. I stedet er VAR-dommeren med å doble feilen, skriver The Times-journalist Henry Winter.

– Det er jo Bruno som hopper inn i Konsa, og ikke omvendt. Tøft for forsvarere om de skal få straffespark mot seg fordi en angriper hopper inn i beina...!, skriver TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

Nytt mål av supertalentet

Etter koronaavbrekket har Mason Greenwood blitt fast inventar i Manchester Uniteds startellever og har betalt Solskjær med scoringer og godt spill.

Mot Villa viste igjen 18-åringen hvilket unikt talent han er, da han dundret inn et skudd med høyrefot fra 18 meter, etter passivt forsvarsspill fra vertene.

United feirer Greenwood-mål.

Mason Greenwood fortsetter å score mål. Nå har han 18 mål i alle turneringer.

Foto: OLI SCARFF

Greenwood er naturlig venstrebeint, men har fantastisk trykk i begge skuddføttene og denne gangen var det høyrefoten som traff nettmaskene.

Et snaut kvarter ut i andre omgang avgjorde Paul Pogba kampen for godt. Villa bare sto og så på da en corner ble slått ut til franskmannen utenfor feltet og United-stjernen plasserte ballen nede ved stolperota.

Etter kampen var Pogba godt fornøyd med laget han igjen har blitt en viktig brikke i etter koronapausen.

–Vi spiller nydelig fotball og det er gøy å høre.Vi har forbedret oss mye, men vi har fortsett mye vi kan gjøre og vi kan forbedre oss. Vi ønsker å spille Champions League og vinne Premier League, så vi må bare fortsette å jobbe, sier Paul Pogba i et intervju vist på TV 2.

Kalasseire

Med seieren klatrer Solskjærs mannskap opp i ryggen på Chelsea og Leicester som har henholdsvis to og ett poeng mer enn Manchester United før sesonginnspurten.

Manchester United er Premier Leagues største formlag siden gjenåpningen av den engelske fotballen. Manchester-laget har nå fire strake tremålsseire i ligaen, det har ingen andre lag gjort denne sesongen.

For Ørjan Håskjold Nylands lag ser det langt tyngre ut. Landslagskeeperen var igjen henvist til benken bak Pepe Reina, og nå er Birmingham-laget fire poeng unna sikker plass.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Xavi gjør helomvending – fortsetter som Barcelona-trener etter sesongen

    Xavi Hernández (44) har skiftet mening og forblir Barcelona-trener etter inneværende sesong. Tidligere i år valgte han egentlig å forlate jobben til sommeren.

    Nyheten ble offentliggjort under en pressekonferanse med Xavi og Barcelona-president Joan Laporta torsdag.

    Allerede onsdag kveld meldte spanske medier at Xavi ville fortsette som Barcelonas hovedtrener etter flere møter med ledelsen i klubben. De har lyktes med å overtale han til å fortsette i jobben ut kontraktsperioden.

    For et halvt år siden ble kontrakten forlenget til sommeren 2025. Han påtok seg treneransvaret for den katalanske klubben i november 2021. I fjor ledet han klubben til La Liga-tittelen.

    Det var i slutten av januar at Xavi bestemte seg for å slutte som Barcelona-trener etter inneværende sesong. Han forklarte at jobben var for slitsom i lengden.

    Xavi er blant de største spillerne Barcelona har fostret fram. 44-åringen fikk over 500 kamper for klubben mellom 1998 og 2015, og vant alt som kunne vinnes med Barcelona i løpet av den perioden.

    (©NTB)

    AC Milan v FC Barcelona - Preseason Friendly
    Foto: ETHAN MILLER / AFP
  • Tobias Foss på Ineos-laget i Giro d'Italia

    Tobias Foss (26) er blant åtte Ineos-ryttere som skal delta i årets Giro d'Italia.

    Det var ventet at Vingrom-mannen kom til å få plass på laget. Nylig viste han form i Tour de Alps, hvor han vant den første etappen.

    – Det hadde nok gått uansett, men denne seieren er nok spikeren i kista. Laget er riktignok ikke tatt ut ennå, sa Foss til NTB nylig etter triumfen på åpningsetappen i Nord-Italia.

    Giroen varer fra 4. til 26. mai. For tre år siden ble Foss nummer ni sammenlagt i Grand Tour-rittet.

    Hele laget til Ineos i Giro d'Italia: Thymen Arensman, Geraint Thomas, Filippo Ganna, Jhonatan Narváez, Magnus Sheffield, Ben Swift, Connor Swift og Foss. (NTB/NRK)

    Tobias Foss
    Foto: AFP
  • Landslagsspiller klar for finsk ishockey: – Enkelt valg

    Den norske landslagsspilleren Christian Kåsastul har skrevet under en kontrakt med den finske ishockeyklubben KooKoo.

    27-åringen bekrefter overgangen til TV 2.

    – Det var et enkelt valg. Jeg ville tilbake til Finland. Det er en topp liga i Europa. Det er fokus på struktur og det defensive spillet, og det passer meg godt, sier Christian Kåsastul til TV 2.

    FID276OpxVg
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal