NRK Meny
Normal

Kontrastenes konger – joggebukse mot jåleri

To av EMs kanskje største kontraster møtes når joggebuksekeeper Gábor Király (40) skal prøve å stoppe superstjerne Cristiano Ronaldo (31) i kveld.

Kiraly-Ronaldo

STJERNEKAMP? Ungarns Király (til venstre) må bryne seg på Portugal og Ronaldo (til høyre) når gruppe F skal avgjøres onsdag.

Foto: Michael Dalder / Reuters

Det kan høres ut som feige lag.

 • Klubbhverdag

Király tjener til livets opphold i den ungarske klubben Szombathelyi Haladás, som ble nummer fem forrige sesong. Ronaldo er mesterligavinner Real Madrids største stjerne. Han er blitt kåret til verdens beste fotballspiller tre ganger, og hans hjemmebane er Santiago Bernabéu med plass til over 80.000 tilskuere. Kiralys Rohonci úti Stadion rommer 12.500.

LES OGSÅ: – Katatrofe. Han skal være et forbilde.

 • Verdi

Real Madrid-stjernens markedsverdi er på drøyt én milliard norske kroner, ifølge nettstedet Transfermarkt. Samme sted måles Királys verdi til 2,3 millioner kroner.

Forskjellene stopper åpenbart ikke der.

 • Biler

Ronaldo er glad i biler, og ifølge Ronaldo7.net har han investert i minst nitten luksusvarianter. Blant dem en Bugatti Veyron til nesten 15 millioner kroner. Király har også sine preferanser. I et intervju med The Guardian forteller 40-åringen at han har spraymalt sin bil – en blå Mini – med logoen til favorittbandet Bon Jovi.

 • Matchmusikk

Og Bon Jovi har en viktig rolle i keeperens liv. Siden 2000 har Király nemlig sverget til sangen «It's my life» før hver eneste kamp, ifølge det nevnte intervjuet. Der avslører han også at han i 2013 fikk gleden av å møte yndlingsbandet.

– Jeg hadde ventet på det i 20 år. Jeg tror jeg aldri har vært så nervøs, mimrer Király.

Ronaldo på sin side har laget en Spotify-spilleliste i samarbeid med Nike med sanger han liker å trene til og motivere seg med. Der dukker ekspempelvis Rihanna opp.

 • Damer

Artisten er imidlertid langt fra den eneste kvinnen i Ronaldos liv. 31-åringen har vært koblet til en haug av profilerte modeller og TV-personligheter som Kim Kardashian West, Paris Hilton, Irina Shayk og Gemma Atkinson.

Ungarn-keeperen har ligget hakket lavere. 40-åringen er gift med Zsanett Király. De to har barn sammen.

LES OGSÅ: Bevisene på at pøblene ikke har ødelagt EM-festen

 • Men hvem ligger egentlig best an?

Forskjellen mellom de to kunne altså knapt vært større, men likevel er det Ungarn som topper gruppe F før alt skal avgjøres. For mens Ronaldo har bommet på samtlige av sine 21 skudd, har Király vært bunnsolid i det ungarske målet. Laget har fire poeng og er allerede klart for avansement. Portugal ryker ut ved tap for Király og co.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Tilskuer taklet av politiet

  Det kunne ha blitt dramatisk for Tony Martin opp mot Fløyen da en tilskuer kom løpende mot ham, men vedkommende ble taklet av politiet før han rakk frem.

  Politiet hadde kontroll i løypa under onsdagens tempoetappe opp Fløyen sykkel-VM.
 • Svømme-VM utsatt i Mexico

  Etter tirsdagens jordskjelv i Mexico har det internasjonale paralymiske komite, IPC, valgt å utsette VM i svømming. – Det er veldig kjipt, men liv og helse kommer foran alt. Mine tanker går til alle rammede, skriver Andreas Bjørnstad på sin Facebook-profil.

  Sarah Louise Rung
  Foto: Caroline Dokken Wendelborg / Norges Idrettsforbund

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sykkel: Tempo
VM-kveld
4-4-2 NM fotball: Semifinale Vålerenga - Sarpsborg 08
Cupen: Semifinale, Vålerenga - Sarpsborg 08
Semifinale i cupen, menn
Cupen: Semifinale, Vålerenga - Sarpsborg 08