NRK Meny
Normal

Konkurrentene hyller Svindal: – Virker uslåelig

VAL GARDENA/OSLO (NRK): Gal. Uslåelig. Maskin. Vill. Slik beskriver konkurrentene Aksel Lund Svindals utrolige dominans.

Italy Alpine Skiing World Cup

FARTSKONGEN: Aksel Lund Svindal tok sin femte seier denne sesongen, da han vant utforrennet i Val Gardena.

Foto: Marco Trovati / Ap

Svindal har vunnet fem av de seks fartsrennene han har stilt opp i denne sesongen. Lørdag var han nok en gang suveren, da han tok sin 11. utforseier i verdenscupen.

– På en side bør han hylles med de største ordene som finnes. På en annen side er det der vi ønsker å være, så jeg tror han er ganske rolig selv, sier Kjetil Jansrud, som er blitt slått av kompisen i samtlige fartsrenn denne sesongen.

SKI-ALPINE-WORLD-MEN-DOWNHILL

PALLEN: Aksel Lund Svindal på toppen av pallen, sammen med Kjetil Jansrud (nummer tre) og Guillermo Fayed (t.v. nummer to) i Val Gardena.

Foto: OLIVIER MORIN / Afp

Svindal har allerede tangert sesongbeste når det kommer til verdenscupresultater. For 32-åringen har aldri vunnet flere enn fem verdenscuprenn i løpet av én sesong. Det er ikke rart at det er spesielt én mann konkurrentene frykter - og hyller.

– Han er en maskin

– Han har startet sesonger godt tidligere også, men akkurat nå virker han uslåelig, sier dagens femtemann, kanadiske Erik Guay.

– I dag sier vi BRAVO, Aksel - igjen. Jeg er fornøyd med å havne mellom han og Kjetil, sier Guillermo Fayed, som tok andreplassen lørdag.

Jansrud mener det nesten ikke går an å sette ord på det Svindal gjør om dagen. Men han og mange andre, strør om seg med komplimenter.

– Han får det til å se lett ut, men det er ikke lett. Det er helt vilt, sier han.

– Han er en maskin. Helt vill. Det er bare å ta av seg hatten og alt som er, sier Aleksander Aamodt Kilde.

Canada WCup Lake Louise Skiing Peter Fill,

NESTEN: Peter Fill fra Italia var bare ett hundredel bak Svindal i Lake Louise.

Foto: Jeff McIntosh / Ap

– Aksel er gal! Han har vunnet fem ganger i år. Det er vilt. Har mye selvtillit og selv om han gjør feil, er han veldig rask. Raskere enn før faktisk, sier italienske Peter Fill og ler.

Vil herme

For da Svindal kjørte inn til seier i årets første utforrenn i Lake Louise, ble det betegnet som nok et gedigent comeback. Med unntak av VM i februar, var han skadet hele forrige sesong.

– Han er tilbake mer sulten, og mer bestemt enn noensinne, mener Guay.

– Han har kommet tilbake på en utrolig bra måte, slår Fayed fast.

– Hva skal man gjøre for å slå ham?

– Tja, vente på at han blir syk? Ha-ha. Nei, jeg vet ikke. Vi må se mye video av ham, og herme. Det er vel eneste mulighet, sier Fayed.

Svindal, som drar rett til Alta Badia og storslalåmrennet søndag, innrømmer at han nyter suksessen og forklarer den slik:

– Jeg er godt forberedt. Og fysisk veldig bra. Etter comebacket er jeg mer avslappet, og er du mer avslappet mellom slagene, er det mer energi når det smeller. Jeg satser på at det flyter helt til mars!

Aksel kjører inn til ledelse i utfor i Val Gardena

Siste nytt

 • Suarez hviles i vennskapskamper

  Barcelonas Luiz Suarez vil ikke ta del i Uruguays vennskapskamper i november på grunn av et trøblete kne, skriver NTB. Barcelona har bedt pent om at Luiz Suarez står over kampene på grunn av et vondt kne, en forespørsel det uruguayanske fotballforbundet har innvilget.

  Suarez
  Foto: ANDRES STAPFF / Reuters
 • Ny kamp for Emil Meek

  Den norske MMA-utøveren Emil Meek skal gå sin neste kamp mot Kamaru Usman i Las Vegas 30. desember, skriver Nettavisen. MMA-journalist Farah Hannoun meldte nyheten først på Twitter fredag kveld. Meek var sist i aksjon da han UFC-debuterte med seier mot Jordan Mein i Toronto i desember i fjor.

  Meek
  Foto: Tom Szczerbowski / Reuters
 • Sørloth storspilte i dansk toppkamp

  Alexander Sørloth scoret ett og hadde tre målgivende da Midtjylland slo Horsens 4-2 og tok over tabelltoppen i Danmark. Sørloth er nå på delt tredjeplass på toppscorerlisten i den danske eliteserien med åtte mål.

  Alexander Sørloth
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien fotball: Aalesund - Kristiansund