NRK Meny
Normal

Trosser smertene

Janne Kongshavn har slitt med skader i over ett år og fått jevnlig behandling under VM.

Trosser smertene
Foto: Yngvild Schei / NRK

- Det er selvfølgelig vondt når jeg spiller, men jeg vil ikke skylde på smertene hvis vi taper, sier hun til NRK.

Fysioterapeut Harald Markussen som har fulgt henne i snart et år kan fortelle at det i hovedsak ligger i bevegelsesmønsteret hennes.

- Hun tar ut for mye bevegelse i et punkt i ryggen, da vil musklene rundt prøve å motvirke dette ved å stramme seg. Det kan være veldig smertefullt, sier han.

LES: Ute av VM


Ingen hindring


Hun fikk smertene etter at hun begynte å hoppserve for tre uker siden.

- Når jeg begynte å dra på skikkelig gikk det dårlig. Det er jager gjennom kroppen hver eneste gang jeg hoppserver. Det er litt synd siden det faktisk gikk ganske bra i kampen mot Østerrike.

Men hun har ingen planer om å gi seg på grunn av skadet rygg.


- Jeg kan ikke slutte nå som kjæresten min også har begynt å satse, det ville vært galskap, ler hun.

Janne Kongshavn har vært sammen med Øivind Hordvik i snart tre år. De er begge debutanter i VM i år.

- Det er kjempegøy at han også skal satse, da ser vi hverandre mye mer, og vi kan bo sammen når det er turneringer på samme plass, og når vi trener i Brasil.


Ensom etter sesongen


Framtiden er likevel litt usikker for haugesundsjenta. Kathrine Maaseide legger opp etter denne sesongen, så Kongshavn må finne seg en ny makker.

- Jeg orker ikke begynne å tenke på det nå. Det tapper meg helt for krefter. Det ordner seg alltids, sier hun.

Hun ønsker en blokkspiller, siden hun liker seg best i forsvar. Men helst en litt etablert spiller.

- Det er veldig tungt å begynne på nytt med en helt ung og fersk sandvolleyballspiller. Jeg har så korte armer, så det beste hadde vært om en lang ung jente, som var villig til å ofre litt ville satse med meg.

Hun anser ungjenta Mari Aase Hole som et hett alternativ, men 18-åringen drar til California til høsten, så Kongshavn står foreløpig på bar bakke.

Siste nytt

 • Glimt enkelt videre

  Bodø/Glimt ble aldri truet av Melbo i torsdagens cupkamp. Trond Olsen sendte hjemmelaget i ledelsen etter 23 minutter. Jens Petter Hauges to mål og Philip Zinckernagel sikret 4-1-seier.

  Eliteserien fotball: Brann - Bodø / Glimt.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Duell mellom Klæbo og Northug

  Johannes Høsflot Klæbo og Petter Northug fronter en sterkt startfelt under bysprinten i Mosjøen neste lørdag. Også langrennsløpere som Eirik Brandsdal, Niklas Dyrhaug, Andrew Musgrave, Emil Iversen, Håvard Solås Taugbøl og Katrine Harsem er påmeldt.

  NM ski del 2 Alta
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Allsvenskan-spiller dopingtatt

  En Sirius-spiller har avlagt positiv dopingprøve i serieåpningen i Allsvenskan mot Hammarby, skriver Aftonbladet. Klubben fikk beskjed om den positive prøven onsdag formiddag, og torsdag ble spilleren utestengt med umiddelbar virkning.

Sendeplan

Kl. Program Kanal