Hopp til innhold

Store kontroverser i Giro d'Italia

«Nedfarten er nøytralisert», meldte Giro-ledelsen, før de trakk beskjeden tilbake. Det førte til et forvirret felt og store avstander på dagens etappe.

Italy Giro d'Italia

Nairo Quintana herjtet på dagens etappe i Giro d'Italia

Foto: Gian Mattia D'Alberto / Ap

Nedfarten fra Stelvio på tirsdagens Giro d'Italia-etappen var preget av dårlig vær og glatte veier, og Giro-ledelsen sendte ut en melding på Twitter om at strekningen skulle nøytraliseres. Det vil si at alle tar det rolig, i dette tilfellet for at man skal unngå farlige situasjoner. Tweeten ble fjernet, og i steden ble det sendt ut en beklagelse for feil informasjon.

Laster Twitter-innhold

Beskjeden om nøytraliseringen skal også ha gått ut til flere av lagene og de ble sittende med forskjellige inntrykk av hva som skulle skje. En kvintett med Ryder Hesjedal og Nairo Quintana som de mest kjente syklistene, visste ingenting og stakk fra hovedfeltet over toppen.

- Det kom aldri noen beskjed fra arrangøren, eller fra min sportsdirektør om noen nøytralisering, sa Quintana etter målgang.

Hvorvidt hovedfeltet tok det rolig eller ikke, er særs uklart, men rapportene sier at Quintana tok to minutter på sammenlagtlederen Rigoberto Uran Uran i løpet av nedfarten.

Urans lagsjef i Quickstep-laget, Patrick Lefevere, lot sitt sinne gå utover den tekniske sjefen for Giroen:

«Jeg vet ikke om dette har noe med moderne sykling å gjøre, Mauro Vegni. Giro d'Italia skam dere», tvitret Lefevere i følge NTB.

Overtok ledelsen

Men også etter av nedoverbakken var over kjørte Quintana og de andre hardt, og i bakkene opp mot Val Martell var han suveren og i mål var han fire minutter og elleve sekunder foran Uran som kom inn på niende plass.

Det gjorde at Quintana overtok ledelsen i sammendraget, og colombianeren er nå ett minutt og 41 sekunder foran Uran med fem etapper igjen av årets ritt.

Siste nytt

 • Beitostølen-arrangør forberedt på nye miljøaksjoner

  Arrangørene av verdenscupen i langrenn på Beitostølen kommende helg sier de er forberedt på å håndtere nye miljødemonstrasjoner.

  Under mennenes 20-kilometer på Lillehammer sist helg kom demonstranter fra «Stopp oljeletinga» seg inn i løypa med folk og bannere.

  – Vi er forberedt på at det kan bli lignende. Vi har laget en plan for å håndtere det og gitt beskjed til våre mannskaper, sier stadionsjef Kjell Berge på Beitostølen til TV 2. (NTB)

  Sesongåpning langrenn - prolog sprint klassisk
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Lahoz og Oliver dømmer de første VM-kvartfinalene

  Fifa annonserte sent onsdag kveld dommerne for de to første kvartfinalene i VM. Det er to av verdens mest kjente dommere som får ansvaret.

  Spanske Mateu Lahoz leder oppgjøret mellom Nederland og Argentina, mens Premier League-dommer Michael Oliver har ansvaret for kampen mellom Kroatia og Brasil.

  Disse to kampene spilles fredag. Kroatia-Brasil starter klokken 16.00 og sendes på TV 2.

  Nederland - Argentina vises på NRK 1 klokken 20.00 samme dag.

  Fotball, Nations League: Norge-Serbia (0-2)
  Foto: Javad Parsa / NTB
 • Qatar langt unna eget besøksmål under VM

  Qatar er langt unna å nå målet om 1,2 millioner besøkende under fotball-VM. Og nå har de fleste fotballfans allerede reist hjem.

  Tallene framkommer i en oversikt fra komiteen som har planlagt fotball-VM i Golf-staten, skriver Reuters.

  Det gjenstår fortsatt åtte kamper i VM, og det kommer nye tilreisende fra landene som har kvalifisert seg for kvartfinalene, ifølge komiteen.

  Men i løpet av de første to ukene av mesterskapet har myndighetene i Qatar registrert 765.000 besøkende, mens målsettingen for hele VM-perioden er 1,2 millioner. Flest tilreisende var det naturlig nok under gruppespillet, der 32 land deltok. (NTB)

  WCup Qatar Soccer
  Foto: Manu Fernandez / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste