Store kontroverser i Giro d'Italia

«Nedfarten er nøytralisert», meldte Giro-ledelsen, før de trakk beskjeden tilbake. Det førte til et forvirret felt og store avstander på dagens etappe.

Italy Giro d'Italia

Nairo Quintana herjtet på dagens etappe i Giro d'Italia

Foto: Gian Mattia D'Alberto / Ap

Nedfarten fra Stelvio på tirsdagens Giro d'Italia-etappen var preget av dårlig vær og glatte veier, og Giro-ledelsen sendte ut en melding på Twitter om at strekningen skulle nøytraliseres. Det vil si at alle tar det rolig, i dette tilfellet for at man skal unngå farlige situasjoner. Tweeten ble fjernet, og i steden ble det sendt ut en beklagelse for feil informasjon.

Laster Twitter-innhold

Beskjeden om nøytraliseringen skal også ha gått ut til flere av lagene og de ble sittende med forskjellige inntrykk av hva som skulle skje. En kvintett med Ryder Hesjedal og Nairo Quintana som de mest kjente syklistene, visste ingenting og stakk fra hovedfeltet over toppen.

- Det kom aldri noen beskjed fra arrangøren, eller fra min sportsdirektør om noen nøytralisering, sa Quintana etter målgang.

Hvorvidt hovedfeltet tok det rolig eller ikke, er særs uklart, men rapportene sier at Quintana tok to minutter på sammenlagtlederen Rigoberto Uran Uran i løpet av nedfarten.

Urans lagsjef i Quickstep-laget, Patrick Lefevere, lot sitt sinne gå utover den tekniske sjefen for Giroen:

«Jeg vet ikke om dette har noe med moderne sykling å gjøre, Mauro Vegni. Giro d'Italia skam dere», tvitret Lefevere i følge NTB.

Overtok ledelsen

Men også etter av nedoverbakken var over kjørte Quintana og de andre hardt, og i bakkene opp mot Val Martell var han suveren og i mål var han fire minutter og elleve sekunder foran Uran som kom inn på niende plass.

Det gjorde at Quintana overtok ledelsen i sammendraget, og colombianeren er nå ett minutt og 41 sekunder foran Uran med fem etapper igjen av årets ritt.

Siste nytt

 • Festfotball uten Ødegaard

  Martin Ødegaard er fortsatt skadet og var ikke med da Arsenal valset over Slavia Praha på bortebane.

  Arsenal hadde et vanskelig utgangspunkt etter at de bare klarte 1–1 på hjemmebane forrige uke, men i Praha var det aldri tvil om hvilket lag som fortjente avansementet.

  Alexander Lacazette fortsatte storformen og scoret to mål, mens både Nicolas Pépé og Bukayo Saka noterte seg for hver sin scoring.

  Dermed er Arsenal videre til semifinalen i Europaligaen. Der venter gamletreneren Unai Emery og Villareal.

  Europa League - Quarter Final Second Leg - Slavia Prague v Arsenal
  Foto: David W Cerny / Reuters
 • Solskjær ett steg nærmere trofé

  Manchester United hadde få problemer med å ta seg videre fra kvartfinalen i Europaligaen. 2–0 på Old Trafford gjorde at United til slutt vant komfortable 4–0 sammenlagt.

  Med 2-0-seier i Spania for en uke siden, var avansementet aldri truet for Solskjærs menn. Og hvert fall ikke da Edinson Cavani sendte rødtrøyene i ledelsen allerede etter seks minutter.

  Med 3-0-ledelse sammenlagt, hadde Solskjær mulighet til å hvile flere av sine viktigste spillere underveis i kampen, og selv om det ikke det var noe fyrverkeri av en forestilling, var det en overbevisende forestilling av United.

  Et selvmål av Jesús Vallejo på overtid, gjorde at det endte 4–0 sammenlagt.

  I semifinalen blir Roma motstander. Det italienske hovedstadslaget gikk videre med 3–2 sammenlagt over Ajax.

 • Østigård matchvinner for Coventry

  Midtstopper Leo Skiri Østigård (21) scoret sitt andre mål i Coventry-trøya da klubben hans vant 1–0 mot Rotherham i et bunnoppgjør i mesterskapsserien torsdag.

  Etter 70 minutter fikk Østigård muligheten sin og headet inn kampens første scoring. Målet kommer kun ti dager etter at han også scoret for klubben.

  Med 1-0-seieren på nivå 2 i England er Coventry på 18.-plass, seks poeng over nedrykksstreken med fem kamper igjen. Rotherham blir værende på nedrykksplass med 39 poeng med to kamper mindre spilt. (NTB)

  Fotball, VM-kvalifisering: Trening med Norges herrelandslag . Leo Østigård
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal