Målløs og i tårer etter ny seier han ikke trodde var mulig

Skiskytterkometen Sturla Holm Lægreid tok til tårene etter sin andre verdenscupseier. At den skulle komme på en sprint var det få som forventet, inkludert ham selv.

TOK TIL TÅRENE: Sturla Holm Lægreid klarte ikke å holde følelsene tilbake etter nok en verdenscupseier.

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg er helt målløs. Det funka kjempebra i løypa, og jeg skjøt som en gud. Så jeg er fornøyd, sier Sturla Holm Lægreid etter å ha tatt seieren foran tre lagkamerater.

For i strålende solskinn i de østerrikske alper ble det til slutt firedobbelt norsk. Men aller mest imponerte lagets to 23-åringer, og Lægreid spesielt.

Han åpnet i et forrykende tempo, leverte to fulle hus, og kjempet seg i mål til en klar ledelse. Da seieren var sikret kom også tårene.

– Det har nettopp gått opp for meg hva som har skjedd. Jeg er best i verden i dag, og det er helt sykt. Det er vanskelig å si noe annet, forteller han.

– Er ingen sprinter

Den ferske landslagsløperen vant også sesongens første renn, normaldistansen i Hochfilzen. En sprint på 10 kilometer er noe helt annet. Og spesielt når du jages av tre lagkamerater, som i utgangspunktet alle er raskere i sporet.

– Jeg tror nesten ikke det jeg ser. Det er jo helt utklassing. Jeg hadde ikke sett for meg at Sturla skulle vinne en sprint, uttalte Ola Lunde.

Sturla Holm Lægreid

PÅ TOPPEN: På under to måneder har 23-åringen stått øverst på pallen to ganger etter et individuelt renn.

Foto: BARBARA GINDL / AFP

– Jeg er jo egentlig ingen sprinter, jeg, innrømmer han selv.

– Jeg har mista ord. Det er utrolig det han gjør. En normal kan jeg forstå at han kunne vinne. Men en sprint? Det er helt rått måten han vinner på i dag og knuser både Johannes og Dale der. Han psyket meg litt ut, roser Vetle Sjåstad Christiansen.

Lægreid mener han lærte mye av forrige verdenscuphelg, og visste hvordan han skulle angripe standplass bedre nå. Men det er sommerens trening som har utgjort den store forskjellen.

– Jeg hadde en veldig god sommer med elitelaget, så jeg visste jeg var bedre enn sist, men jeg hadde ikke sett for meg pallplasser eller seire. Det er helt utrolig, forteller han.

FEILFRI: Sturla Holm Lægreid imponerte på sprinten i Hochfilzen.

– Mentalt sliten

Men det ble spennende. For også Johannes Dale skjøt fullt. At han hadde en langrennstid som var 11 sekunder raskere enn kompisens, var ikke nok til å ta seieren. Det ble riktig nok en imponerende andreplass for Dale, som tok karrierens første seier forrige helg.

– Dette er den nye vinen, sa Andreas Stabrun Smith.

– Jeg og Hochfilzen er blitt veldig gode venner. Jeg trives godt her, jeg var ikke den raskeste på skytinga i dag. Det er mulig jeg er litt utladet siden forrige helg og jeg begynner å bli liten sliten mentalt, så det er veldig fokus på ikke å slippe skuddene før jeg vet det er treff, forklarer Dale.

– Det klarte jeg på siste skuddet, for hadde jeg sluppet det med en gang så hadde det blitt bom. Når man blir litt sliten i hodet må man være ekstra oppmerksom. 10 treff to helger på rad har jeg aldri klart før, fortsetter han.

KAMP OM SEIER: Johannes Dale skjøt feilfritt og ga lagkameratene kamp om seieren.

– Dårlig samvittighet

Johannes Thingnes Bø gikk raskest av samtlige i sporet, men han startet med to strafferunder og måtte ta til takke med tredjeplassen.

– Jeg fikk mer enn jeg fortjente i dag. Jeg skulle vært lenger ned på resultatlista, erkjenner han på pressekonferansen.

Men det var ikke som at 27-åringen var misfornøyd, og hyllet lagets unggutter.

– Det er utrolig det de får til. Jeg har alltid hatt dårlig samvittighet overfor de guttene, hvor hardt de står på for oss. Nå betaler vi litt tilbake i dag med dårlig resultat. Vi er totalt avhengig av dem og får aldri takket dem nok, sier Thingnes Bø.

glHwnaoC2Uo

ELLEVILL DAG: Sturla Holm Lægreid vant foran Johannes Dale, Johannes Thingnes Bø og Vetle Sjåstad Christiansen.

Foto: Matthias Schrader / AP

Vetle Sjåstad Christiansen fikk én bom på liggende, og da glapp også pallen. Han gikk likevel inn til en fjerdeplass.

– Dette er en helt tullete god norsk innsats, kommenterte Stabrun Smith.

– Hvem kan være norsk og være skuffa i dag, uavhengig av hva slags resultat man har. Det er helt enormt! Jeg må sende en stor takk til smøreteamet, i dag var det uten tvil de som utgjorde forskjellen, og det håper jeg de der hjemme ser, sier Christiansen.

– Det er jo helt sykt. Vi hadde veldig gode ski i dag, så stor kudos til smørerne våre, takker Lægreid.

 • Tarjei Bø måtte to turer i strafferunden på stående, og havnet da utenfor topp 10. Alexander Fjeld Andersen fikk også sjansen for Norge, etter at Erlend Bjøntegaard måtte reise hjem med ryggplager, og 23-åringen viste seg frem med fullt hus på liggende, men på stående ble det to bom, og en 24.-plass.

Sportsnyheter

Joshua King slo tilbake etter marerittår: – Følte jeg hadde noe å bevise

Det er gått ti måneder siden Joshua King sist scoret et mål. Mot gamleklubben Everton slo han skikkelig tilbake og ble matchvinner med et hat trick.

Siste nytt

 • Zlatan med mål og selvmål

  Zlatan Ibrahimovic scoret for begge lag da han spilte fra start i Serie A for første gang på nesten et halvt år. Milan vant så vidt mot ni Bologna-spillere.

  Det endte 4-2 til gjestene etter to sene mål. Ibrahimovic fastsatte selv resultatet.

  40-åringen var i Milans startoppstilling for første gang siden 9. mai, etter å ha kvittet seg med skaden som kostet ham slutten av forrige sesong, sommerens EM-sluttspill og begynnelsen av denne sesongen.

  Det begynte bra, da han spilte fram Rafael Leão til ledermålet etter et kvarter. Det så mørkt ut for hjemmelaget Bologna da midtstopper Adama Soumaoro fikk rødt kort noen minutter senere, og Milan-kaptein David Calabria doblet ledelsen før pause.

  I det 49. minutt rotet Ibrahimovic det til på defensiv dødball. Nicolas Dominguez slo inn, og svensken stusset ballen i eget mål. Det inspirerte Bologna, som bare tre minutter senere utlignet ved Musa Barrow.

  I det 58. minutt fikk Bologna-kaptein Roberto Soriano marsjordre for en stygg stempling, og hjemmelaget måtte spille den siste drøye halvtimen med ni mann.

  Milan slet likevel med å avgjøre, men i det 84. minutt kom ledermålet signert Ismael Bennacer. I siste ordinære minutt gjorde Ibrahimovic 4-2 med assist fra samme Bennacer.

  Serie A - Bologna v AC Milan
  Foto: Jennifer Lorenzini / Reuters
 • Mead hjelpte England til seier

  Arsenal-spissen Beth Mead stråla då Englands beste kvinner entra Wembley for første gang på to år.

  I VM-kvalifiseringskampen mot Nord-Irland var stillinga 0–0 då Mead entra bana etter 63 spelte minutt. Eit kvarter seinare leda England 4–0, og Mead hadde skåra eit hat trick.

  Beth England skåra det siste målet for England, som no har ein målskilnad på 22–0 i VM-kvalifiseringa, og styrer mot eit nytt meisterskap.

  Beth Mead
  Foto: BAPTISTE FERNANDEZ / Icon Sport
 • Ulrikke Eikeri skriver historie

  Ulrikke Eikeri og hennes australske makker Ellen Perez vant Tenerife Ladies Open. Dette er den første WTA-tittelen som deles ut til en norsk kvinne.

  WTA er det øverste nivået i kvinnetennis.

  I finalen slo Eikeri og Perez det ukrainske makkerparet Lyudmyla Kichenok og Marta Kostyuk 2-0 i sett.

  Seieren kommer kun tre måneder etter at hun nådde sin første finale i WTA.

  Cleveland Championships - Day 6
  Foto: Lauren Bacho / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal