Kommentator om Northugs karriere: – Det virker som at dette er over 

BEITOSTØLEN (NRK) Petter Northug (32) kom med en svært dyster rapport om egen form – og avskriver seg fra en rekke viktige konkurranser denne sesongen. Adressa-kommentator Birger Løfaldli er ikke i tvil om hvordan han tolker situasjonen.

Langrenn Beitostølen

SESONGKLAR: Petter Northug holdt pressekonferanse på Beitostølen onsdag.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Jeg tolker det sånn at det virker som at dette er over. Petter Northug er i ferd med, eller har allerede gitt opp. Han er defensiv og resignert, men også moden og fremstår voksen og fornuftig. Han argumenterer godt og det er enkelt å forstå det han sier. Men måten han sier det på, det høres for meg ut som at dette er i ferd med å være over, sier Løfaldli til NRK - og legger til:

– Vi kan håpe at han får tilbake den formen eller gnisten. Men som jeg tolker det han sier nå, så er det lite som tyder på det, sier han.

Les også: Northug hinter om karriereslutt: – Hvis kroppen ikke svarer nå, så er det et tegn på at nok er nok

Usikker på VM-plass

For i et intervju med NRK og deretter under en plenumseanse med pressen tre dager før han går sin første distanse under langrennsåpningen på Beitostølen, la ikke Northug skjul på at det står svært dårlig til med egen form.

Han skal ikke gå verdenscup i Kuusamo neste helg. Det er svært usikkert om han går Tour de Ski ved årsskiftet og til slutt levner han ikke seg selv mange sjanser til VM-plass i slutten av februar.

– Overraskende

Birger Løfaldli

ADRESSEAVISENS KOMMENTATOR: Birger Løfaldli.

Foto: Håvard Haugseth Jensen

Løfaldli var overrasket over hvor ærlig og detaljert Northug var. Adressa-kommentatoren mener også at 32-åringen forklarte seg godt og forstår at skistjernen «er frustrert» over situasjonen.

– Men kanskje tåler ikke kroppen lenger mer av det kjøret han har vært med på i mange, mange år. Det er likevel overraskende at situasjonen er så ille som han beskriver, sier han.

– Får svar på Beitostølen

Høring i dopingsaken mot Therese Johaug, januar 2017.

LANGRENNSEKSPERT: Fredrik Aukland.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

NRK-ekspert Fredrik Aukland mener Northug med sitt utspill ikke gir seg selv noen reell sjanse denne sesongen. Han mener også utspillet hans er overraskende.

– Det har vært stor usikkerhet rundt hva vi kan forvente av Northug denne sesongen. Rapportene har vært at han har motivasjon for å være på landslaget, men vært syk. Det er ulike tilbakemeldinger på hvordan det har gått, sier Aukland – og svarer slik på hvordan han tror sesongen vil forløpe seg for Northug.

– Det er vanskelig å si. Men han har egenskaper som svært få har - når han er i form. Spørsmålet er om Northug vil eller kan gjøre den jobben. Jeg tror vi får et svar på det allerede her på Beitostølen, sier Aukland.

Allerede fredag klokken 12.15 kan du se Northug gå sitt første renn på lang tid. Da er det duket for 15 kilometer klassisk intervallstart på Beitostølen.

Lørdag klokken 09.00 går Northug prolog skøytesprinten. Finalene starter klokken 11.30.

Siste nytt

 • Overtidspoeng for serieleiaren

  Med eit frispark av Mario Vrancic sikra Norwich seg 2-2 mot Sheffield Wednesday fredag kveld, og leier Championship med fem poeng til Leeds og Sheffield United.

  Det kan bety at opprykket kan sikrast måndag for Alexander Tetteys klubb. Tettey sat på benken heile kampen.

  Christoph Zimmermann, Norwich
  Foto: TONY O'BRIEN / Reuters
 • Tangerte 109 år gammal rekord

  Aston Villa tok sin niande strake liga-siger med 2-0 over Bolton i dag. Det er tangering av klubbrekorden frå oktober-desember 1910, og gir så godt som sikkert den gamle storklubben kvalifiseringsplass i Championship.

  Samstundes sende dei Bolton ned til League One.

  Tammy Abraham, Aston Villa
  Foto: LEE SMITH / Reuters
 • Sju baklengs for Norge

  Finland banka Norge heile 7-0 i dagens kamp i den nordiske ishockeyturneringa. Periodesifra var 2-0, 1-0 og 4-0.

  I går tapte Norge 3-1 for Finland. Norge ligg sist etter fire tap for Sverige og Finland, og møter Danmark i to kampar neste helg.

  Lars Haugen
  Foto: DAVID W CERNY / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal