NRK Meny
Normal

- Det er lov å bruke hodet

Skøyteløperne er i harnisk over ny regl. Reglene har ført til svært mange diskvalifikasjoner både her hjemme og under løp i utlandet.

Bøkko Kramer ny regel

Et overtramp slik Håvard Bøkko gjør her vil fra og med denne sesongen føre til diskvalifisering.

Reglen er knallhard og tillater ingen vurdering. Krysses midtlinjen eller linjen til oppvarmingsbanen på oppløpssiden, blir løperen diskvalifisert.

I helgen: Bøkko fortviler etter 15 diskvalifikasjoner

Et feilskjær eller en ustøhet som tvinger løperen over linjen for å innhente balansen, fører automatisk til diskvalifikasjon.

Det blir helt feil å diske løpere på et slikt grunnlag.

Noen få løpere er notoriske til å bryte linja, men dette er utelukkende et problem dersom det forstyrrer parkammeraten. De fleste krysser linjen bare en sjelden gang.

En løper kan bli diskvalifisert på siste oppløpsside på 10.000m i et VM allround. Dersom dette skyldes et feilskjær eller en ustøhet, vil diskvalifikasjonen føles blodig urettferdig.

Det kan ramme løperen som bare har noen meter igjen til en VM-tittel.

Derfor mener jeg situasjonene som oppstår bør være gjenstand for vurdering. Det er vanskelig å forby løperne å ha feilskjær eller ustøheter. Det har alltid forekommet og vil også skje i fremtiden.

Det blir helt feil å diske løpere på et slikt grunnlag.

Hva synes du om den nye regelen? Diskutér her!

Siste nytt

 • Christiansen tok også bronse

  Henrik Christiansen tok bronse på 1500 meter fristil under svømme-EM i København i kveld. 21-åringen fra Skjetten svømte inn på 14:25,66, og endte elleve sekunder bak ukrainske Mykhaylo Romanchuk, som vant distansen.

  Henrik Christiansen
  Foto: SVT
 • Susann Bjørnsen tok bronse

  Susann Bjørnsen fra Bardu tok sin første medalje i et internasjonalt mesterskap fredag ettermiddag. På 100 meter medley svømte hun inn på tiden 59.26, som er personlig rekord.

  SUSANN
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix
 • Bronsemedalje på Hvas

  Tomoe Hvas imponerte stort i 200 meter medley. Etter å ha ledet store deler, falt han litt av på slutten. Men tredjeplass i EM skal 17-åringen være godt fornøyd med. – Han er et unikum, sier NRK-ekspert Aleksander Hetland.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM håndball kvinner: Semifinale Nederland - Norge
VM håndball kvinner: Semifinale Nederland - Norge
VM håndball kvinner: Semifinale Nederland - Norge