- Det er lov å bruke hodet

Skøyteløperne er i harnisk over ny regl. Reglene har ført til svært mange diskvalifikasjoner både her hjemme og under løp i utlandet.

Bøkko Kramer ny regel

Et overtramp slik Håvard Bøkko gjør her vil fra og med denne sesongen føre til diskvalifisering.

Reglen er knallhard og tillater ingen vurdering. Krysses midtlinjen eller linjen til oppvarmingsbanen på oppløpssiden, blir løperen diskvalifisert.

I helgen: Bøkko fortviler etter 15 diskvalifikasjoner

Et feilskjær eller en ustøhet som tvinger løperen over linjen for å innhente balansen, fører automatisk til diskvalifikasjon.

Det blir helt feil å diske løpere på et slikt grunnlag.

Noen få løpere er notoriske til å bryte linja, men dette er utelukkende et problem dersom det forstyrrer parkammeraten. De fleste krysser linjen bare en sjelden gang.

En løper kan bli diskvalifisert på siste oppløpsside på 10.000m i et VM allround. Dersom dette skyldes et feilskjær eller en ustøhet, vil diskvalifikasjonen føles blodig urettferdig.

Det kan ramme løperen som bare har noen meter igjen til en VM-tittel.

Derfor mener jeg situasjonene som oppstår bør være gjenstand for vurdering. Det er vanskelig å forby løperne å ha feilskjær eller ustøheter. Det har alltid forekommet og vil også skje i fremtiden.

Det blir helt feil å diske løpere på et slikt grunnlag.

Hva synes du om den nye regelen? Diskutér her!

Siste nytt

 • Kane berga poeng for Tottenham

  Harry Kane og Gylfi Sigurdsson scora to mål kvar og sørga for at det vart uavgjort mellom Tottenham og Everton fredag kveld. Begge lag trengde sårt poeng i kampen om å sikre seg meisterligaspel, men Spurs måtte sjå at dei mista leiinga to gonger i kampen.

  Joshua King kom inn på bana for Everton i sluttminutta og fekk ein kjempesjanse.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Peter Powell / AP
 • Sørloth sende ballen høgt over

  Alexander Sørloth kom inn som innbytar for Leipzigs og hadde ein svær sjanse, men ballen gjekk høgt over i eit skuffande 0-0-oppgjer mot Hoffenheimen fredag.

  Like før slutt heada ein tydleg oppgitt Sørloth ballen over mål.

  Håvard Nordtveit kom inn nesten samtidig med Sørloth for Hoffenheim, og var nok den som kunne vere mest glad for poengdelinga i dag.

  Alexander Sørloth
  Foto: Carmen Jaspersen / AP
 • Hykkerud til Athen

  Tidlegare landslagsspelar Joakim Hykkerud er fristilt frå kontrakten i Drammen for å spele for AEK Athen ut sluttspelet i europacupen. Han skal i aksjon alt i morgon i første semifinale mot Gorenje.

  Taper dei semifinalen over to oppgjer reiser han heim. Går dei til finalen blir han ut mai.

  – Eg gler meg heilt sjukt til å spele desse kampane, seier han til NRK.

  Hykkerud til Athen
  Foto: Privat

Sendeplan

Kl. Program Kanal