NRK Meny
Normal

Kometen rømte til skogs: – Juniorfeil

LILLEHAMMER (NRK): Johannes Høsflot Klæbo må tenke tilbake til 2012 for å huske sist han var så irritert etter et skirenn.

Johannes Høsflot Klæbo

SINT: Johannes Høsflot Klæbu var fortsatt skuffet da han forlot Birkebeineren skistadion fredag ettermiddag.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

20-åringen har vært en sensasjon denne langrennssesongen, med seier i sprinten i nasjonal åpning på Beitostølen og tredjeplass i verdenscupsprinten i Ruka sist helg.

Fredag viste han seg fram igjen med en tredjeplass i prologen i verdenscupsprinten på Lillehammer. I kvartfinalen gikk han også strålende – før han gjorde en taktisk bommert og ble slått ut i semifinalen.

Etterpå gikk han rett forbi alle de ventende journalistene og forsvant fra stadion.

– Jeg måtte bare gå ut i skogen og finne meg sjøl, sier han når NRK treffer ham på vei bort fra Birkebeineren skistadion fredag ettermiddag.

– Må være tøffere

Slik beskriver han det som skjedde:

– Jeg blir rett og slett for snill på toppen før vi kjører nedover og skal inn i den siste bakken før mål, og i det gamet her så funker ikke det. Du må være tøffere. Jeg var for snill og mistet finaleplassen. Du kan si jeg var misfornøyd, ja!

– Hvor sint var du på en skala fra én til ti?

– Jeg tror jeg må si en tier, jeg var bra irritert.

– Når var du sist så irritert?

– Det var sikkert hovedlandsrennet i 2012. Jeg var like skuffet for en 80.-plass, mimrer Klæbo.

Revansjelysten

Han tar likevel med seg en 11.-plass fra karrierens tredje verdenscuprenn, og setter opplevelsen på kontoen for læring.

– Du kan kalle det en liten juniorfeil. Man har ikke gått mange verdenscuprenn, og du merker at det er et annet trykk. Jeg følte meg sterk, men man skal ha tur også. Jeg lærte at jeg må være tøffere, litt mer offensiv og litt hardere når det gjelder å slippe inn folk, og det skal jeg ta med til neste gang, sier trønderen.

Neste mulighet til å rette det opp i sprint, er i Davos neste helg. Men først skal han fullføre minitouren på Lillehammer. Den fortsetter med 10 km fristil intervallstart lørdag og 15 km klassisk jakstart søndag.

– Det blir bra å få to gode skirenn til. Jeg har bygd opp bra med energi som skal ut i morgen, konstaterer han.

– Revansjelysten?

– Virkelig.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Lunde irritert over arrangørene

  Katrine Lunde var irritert etter VM-seieren over Nederland i kveld. Dopingkontrollen kom ikke i gang. – Dette tar for lang tid. Ikke får vi restituert heller, sa en litt oppgitt Lunde til NTB i pressesonen.

  Katrine Lunde Haraldsen jubler
  Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpi
 • Christiansen tok også bronse

  Henrik Christiansen tok bronse på 1500 meter fristil under svømme-EM i København i kveld. 21-åringen fra Skjetten svømte inn på 14:25,66, og endte elleve sekunder bak ukrainske Mykhaylo Romanchuk, som vant distansen.

  Henrik Christiansen
  Foto: SVT
 • Susann Bjørnsen tok bronse

  Susann Bjørnsen fra Bardu tok sin første medalje i et internasjonalt mesterskap fredag ettermiddag. På 100 meter medley svømte hun inn på tiden 59.26, som er personlig rekord.

  SUSANN
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal