NRK Meny
Normal

Kombinert-sesongen avsluttes i februar: – En vits

Kombinertløper Jan Schmid raser på Twitter på grunn av kortere sesong.

Jan Schmid

MISFORNØYD: Jan Schmid liker ikke at sesongen neste år avsluttes allerede i februar.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Mandag la Det internasjonale Skiforbundet (FIS) ut kalenderen for neste sesong. Verdenscupavslutningen for kombinertgutta finner sted i Val di Fiemme allerede 28. februar.

– Å avslutte vintersportssesongen 28. februar er en vits. Det er jo minst én måned igjen av vinteren da, skriver Jan Schmid på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Magnus Moan er enig med sin lagkamerat.

– Så kjedelig, det er jo nesten da vinteren begynner, sier Magnus Moan til NRK.

Lasse Ottesen er renndirektør for kombinert i FIS. Han skulle gjerne arrangert renn senere.

– Dessverre måtte vi flytte rennene i Trondheim og Holmenkollen til februar på grunn av VM i skiskyting i Oslo. Mars er en skandinavisk måned og da er det vanskelig å arrangere renn i Mellom-Europa i og med at det ofte er varmt og lite snø der da, forteller Ottesen til NRK.

– Utrolig synd for sporten

Til sammenligning ble årets sesongavslutning arrangert 14. mars i Holmenkollen. Moan mener det burde vært arrangert verdenscup tre helger til etter datoen FIS nå har satt avslutningen.

– Vi legger ned vanvittig mange timer med trening for å lykkes og for å prøve å vinne «verdenscupkula», sier Moan og legger til:

– Det er utrolig synd for sporten. Vi får bare krysse fingrene for at alle rennene blir gjennomført som planlagt.

Magnus Moan

Magnus Moan synes det er synd at verdenscupen avsluttes så tidlig.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Nye regler testes

I helgen har FIS avholdt kalenderkonferanse i bulgarske Varna. Der ble det bestemt at hoppdelen i kombinert skal vektes mer.

– Nivået i hoppbakken har dalt de siste årene, og er per i dag for dårlig. Derfor gjør vi nå en liten regelendring på meterverdi, sier Lasse Ottesen.

Forslaget er å endre fra 1,5 poeng per meter til 1,8 poeng. Det skal testes under sommerrennene i stor bakke for å se hva det vil utgjøre.

– For de 15 beste hopperne vil det kanskje være snakk om en forskjell på 2–3 sekunder. For dem som havner rundt 40. plass vil det kanskje dreie som om pluss minus 15 sekunder ekstra, forteller Ottesen.

– Bakgrunnen er at det har dreid seg for mye om langrenn de siste årene. Det må være en bedre balanse mellom langrenn og hopp, legger han til.

– Ikke noe gøy hvis rennet er avgjort etter hoppinga

Lasse Ottesen

Lasse Ottesen er renndirektør i FIS.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Magnus Moan håper FIS har tenkt nøye gjennom forslaget.

– Jeg håper ikke dette fører til at det blir voldsomme forskjeller etter hoppdelen. Det er jo ikke noe gøy hvis rennet allerede er avgjort før langrennet har startet, sier Moan.

– Det er jo spenningen i en jaktstart og den fighten som kan oppstå i langrennsdelen publikum vil ha, avslutter 31-åringen som har sin styrke i langrennssporet.

Kombinertkomiteen til FIS vil i høst avgjøre om meterverdiene skal endres under verdenscuprennene neste sesong.

Siste nytt

 • Bekreftet: Thoresen til Russland

  Storhamar bekrefter på sine nettsider at Patrick Thoresen vender tilbake til SKA St. Petersburg i KHL. – Vi ønsker Patrick masse lykke til i jakten på sitt 3. Gagarin cup-trofe, skriver klubben. Han spiller sin siste kamp for Storhamar på søndag.

  Hockey Classic: GET-Ligaen: Lillehammer - Storhamar
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Norge slo Tyskland

  Norge måtte slå Tyskland for å gå videre til semifinalen i EM, og «Team Ulsrud» innfridde forventningene. Tyskland holdt følge med nordmennene hele veien, men Ulsrud og gjengen holdt hodet kaldt, og vant til slutt 6-4.

  Team Ulsrud
  Foto: Georgios Kefalas / AP
 • Danmark topp 12 på Fifa-rankingen

  Åge Hareide sitt Danmark går sju plasser oppover Fifa-rankingen og ligger nå på en 12. plass. Sverige går også sju plasser opp og legger seg på 18. plass. Island går ned en plass til 22. plass, mens Norge ligger uendret på 58. plass.

  Åge Hareide
  Foto: Terje Haugnes / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Firenasjonersturnering håndball kvinner: Norge - Sør-Korea
4-4-2 Europa League: Rosenborg - Real Sociedad