NRK Meny
Normal

– Slankingen førte til for mye sykdom

BEITOSTØLEN (NRK.no): En rekordlett Magnus Moan hoppet bakkene ned sist vinter. Nå har han lagt på seg et par kilo for å få tilbake råskapen i sporet.

Magnus Moan

Magnus Moan har lagt på seg et par kilo og er tilbake i god, gammel monsterform i løypa.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Slankingen førte til for mye sykdom, bekrefter Norges største kombinertprofil overfor NRK.no etter å ha sikret seg NM-sølv med et kanonlangrenn på Beitostølen lørdag, kun slått av Mikko Kokslien.

Sist vinter hoppet Magnus Moan bedre enn noen gang før. Det var alt annet enn tilfeldig. Veteranen prioriterte hoppingen gjennom hele sommeren. Og ikke minst tok han kroppslige grep. Moan reduserte vekten betydelig for å få en bedre flyfølelse i bakken.

Nå innrømmer han at hoppsuksessen kostet mer enn den smakte. For i langrennsløypa ble «Monster-Moan» redusert til en skygge av seg selv.

– Jeg gjorde en bra jobb på langrennsbiten også, men det hjelper ikke hvis kroppen ikke responderer på grunn av sjukdom, poengterer han.

Ville gjort det igjen

Derfor har Moan nå valgt å endre kroppen igjen. Han har lagt på seg et par kilo. Og dem har han tenkt å beholde utover i sesongen.

– Jeg ville ha gjort det igjen, det var en kjempeopplevelse å være igjennom den perioden i fjor – å få vist konkurrentene at Magnus Moan også kan hoppe på ski, og jeg hoppet ekstremt bra på mitt beste. Og det tar jeg med meg, du glemmer ikke det, det viskes ikke bort fra hukommelsen, poengterer Moan.

Samtidig innrømmer han at følelsen er annerledes med tyngre kropp, og følelsen er viktig for den som skal fly langt.

Likevel er han ikke bekymret:

– Man kan hoppe bra med et par kilo mer også. Og så kan jeg trøste meg og deg og alle andre med at jeg ikke trenger å vinne hopprenn, i hvert fall hvis jeg går som i dag.

Kan slå alle med et minutt

– Føler du at du kan ta omtrent alle kombinertløpere internasjonalt med et minutt i sporet?

– Hvis kroppen og alt er som i dag, så tar jeg ett minutt på alle konkurrentene, sier han selvsikkert.

I så fall kan det være duket for suksess i Sotsji. Tar han medalje der, vil det være hans første internasjonale mesterskapsmedalje siden Torino-OL i 2006.

– Jeg tar medalje, og jeg tar gull, hvis jeg er i god form, hvis jeg har gode ski, hvis vi har litt stang inn, hvis jeg gjør taktisk gode vurderinger og hopper godt. Da er jeg på toppen, fastslår han.

Utfordrer langrennseliten

Samtidig vet han av erfaring at mye kan gå galt underveis.

– Vi har stått her i mange år etter min siste individuelle medalje, og jeg svarer som jeg alltid har svart – jeg forbereder meg som jeg har gjort, gjør alt som står i min makt, og så får vi se om det holder, sier Moan.

Men først er han spent på hva langrennsformen holder til i møte med spesialistene. Moan er nemlig påmeldt i søndagens langrennssprint på Beitostølen.

– Jeg tror dere vil bli overrasket, gliser han.

Men om det holder til å gå videre fra prologen, tør han ikke å spå.

Ole Martin Storlien tok for øvrig bronse i lørdagens kombinert-NM.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal