NRK Meny
Normal

Kom i mål uten en eneste svettedråpe

Julius Njogu stod for det som må være årets frekkeste maraton-stunt i helgen. Han gjemte seg blant tilskuerne de første 41 kilometrene av løpet i Nairobi.

Maraton i Kenya

JUKSET: Samtlige løpere fikk tilsyn av medisinsk personell etter å ha passert mållinjen i Nairobi International Marathon, men Julius Njogu spurte ikke engang etter vann. Illustrasjonsbilde.

Foto: NRK

Etter å ha "løpt 42 kilometer" i stekende varme, virket Julius Njogu alt annet enn sliten, og kunne enkelt sprinte seg til en sterk andreplass og en pott på 60 000 norske kroner.

28-åringen var nærme å få med seg pengepremien hjem, men kom seg aldri ut av stadion før oppmerksomme funksjonærer og kenyansk politi fikk stoppet ham.

Gjemte seg blant tilskuere

Njogu hadde gjemt seg blant en gruppe tilskuere like utenfor Nyayo National Stadium, men hoppet ut av folkemengden da de fremste løperne var i ferd med å passere ham.

Arrangementsdirektør og tidligere Boston- og New York maratonvinner, Ibrahim Hussein, sier han aldri har sett på maken.

– Jeg fulgte med på ledergruppen fra start til slutt, og så ham ikke en eneste gang. Jeg er utrolig skuffet over at det er mulig å jukse på den måten i 2015.

Viste frem blemmer på føttene

Funksjonærene som konfronterte Njogu med juksingen, fikk ingen umiddelbar innrømmelse fra den tilsynelatende sjokkerte løperen. Han nektet for å ha brutt reglene, og tok til og med av seg skoene for å vise at han hadde blemmer på føttene. Njogus blemmer var likevel til liten hjelp for 28-åringen, som senere ble arrestert og siktet for svindel.

Det er ikke første gang noen har prøvd å bryte reglene under maratonet i Kenyas hovedstad. I 2013 ble to kvinnelige atleter diskvalifiserte etter å ha jukset seg til pallplasseringer.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal