NRK Meny
Normal

Kolossalt krasj i Monaco Grand Prix

En voldsom kollisjon preget formel 1-løpet Monaco Grand Prix søndag. Løpet ble stoppet i 21 minutter.

Vitalij Petrov

Her leder Sebastian Vettel foran Vitalij Petrov i hårnålsvingen i Monaco. Seinere kolliderte Pwetrov stygt

Foto: BORIS HORVAT / Afp

Uhellet skjedde etter 71 av de 78 rundene i Monacos smale gater. Renault-føreren Vitalij Petrov og Toro Rossos Jaime Alguersuari kolliderte. Bildelene lå strødd utover banedekket, og Petrov ble slått bevisstløs i sammenstøtet. Russeren kom imidlertid til hektene etter kort tid.

- Han er OK. Han sier selv han har smerter i beina, men legen sier at ingenting er brukket. De tar ham likevel til sykehus for observasjon, sier Renaults lagleder Eric Boulier til BBC.

21 minutter bak sikkerhetsbilen

Men løpet ble stoppet, og i 21 minutter mens ambulansen tok hånd om Petrov og banene ble ryddet for bildeler. I disse minuttene måtte førerne først stanse helt, deretter kjøre pent og pyntelig bak sikkerhetsbilen, før de igjen kunne sette opp farten og fullføre de sju siste rundene.

Sebastian Vettel

Sebastian Vettel tok sin femte seier for sesongen

Foto: ROBERT PRATTA / Reuters

Lewis Hamilton og Felipe Massa var nære på en annen kollisjon i den berømte hårnålsvingen i Monaco Grand Prix, men unngikk det med en hårsbredd. Nesten-uhellet førte likevel til at Massa kolliderte inne i den påfølgende tunnellen og måtte bryte. Hamilton fikk en tilleggsstraff for episoden, og endte på sjetteplass.

Fem førere brøt

Totalt måtte fem av førerne bryte løpet - fire av dem på grunn av ulykker, Michael Schumacher med defekt motor.

Sebastian Vettel vant til slutt det dramatiske løpet, og tok sin femte seier på sesongens seks løp.

Ifølge BBC tjente tyskeren på uhellet, som han selv ikke var involvert i. For da kollisjonen inntraff og løpet ble avbrutt, hadde både Fernando Alonso og Jenson Button nesten tatt igjen Vettel. Bare 0,6 sekunder skilte de tre bilene, og alt lå til rette for en skillelig thriller-innspurt.

Men da løpet ble satt i gang igjen, var det aldri tvil om at Vettel skulle vinne igjen. Han benyttet oausen i løpet til å få lagt om til nye dekk.

I VM-sammendraget økte han sin ledelse til 85 poeng.

Alonso og Button tok andre- og tredjeplassen. Mark Webber ble fjerdemann.

Siste nytt

 • Nedturen fortsetter for Everton

  Everton sliter både i mesterligaen og i europaligaen. Torsdag gikk laget på et stygt 1-5-tap hjemme for italienske Atalanta. Det var Evertons fjerde tap. Laget har sanket bare ett poeng i turneringen. Det kom i 2-2-kampen mot Apollon Limassol.

  Britain Soccer Europa League
  Foto: Peter Byrne / AP
 • Finaleplassen røk for Ulsrud

  Torsdagens semifinale endte med norsk 3-8-tap for Sverige for Thomas Ulsrud og hans curlingmannskap i EM. Tidligere på dagen hadde Ulsrud & co. sikret seg en plass i OL ved å bli blant de fire beste. Nå blir det spill om bronsen mot Sveits fredag.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Jon Eeg / NTB scanpix
 • Torsdagens utfortrening også avlyst

  Torsdagens planlagte gjennomkjøring av utforløypa i Lake Louise måtte avlyses. Arrangøren vil spare på traseen til helgens øvelser. Også onsdag ble utfortreningen avlyst fordi snøen som falt tidligere i uken hadde gjort traseen for bløt.

  jansrud
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal