NRK Meny
Normal

Kolossalt krasj i Monaco Grand Prix

En voldsom kollisjon preget formel 1-løpet Monaco Grand Prix søndag. Løpet ble stoppet i 21 minutter.

Vitalij Petrov

Her leder Sebastian Vettel foran Vitalij Petrov i hårnålsvingen i Monaco. Seinere kolliderte Pwetrov stygt

Foto: BORIS HORVAT / Afp

Uhellet skjedde etter 71 av de 78 rundene i Monacos smale gater. Renault-føreren Vitalij Petrov og Toro Rossos Jaime Alguersuari kolliderte. Bildelene lå strødd utover banedekket, og Petrov ble slått bevisstløs i sammenstøtet. Russeren kom imidlertid til hektene etter kort tid.

- Han er OK. Han sier selv han har smerter i beina, men legen sier at ingenting er brukket. De tar ham likevel til sykehus for observasjon, sier Renaults lagleder Eric Boulier til BBC.

21 minutter bak sikkerhetsbilen

Men løpet ble stoppet, og i 21 minutter mens ambulansen tok hånd om Petrov og banene ble ryddet for bildeler. I disse minuttene måtte førerne først stanse helt, deretter kjøre pent og pyntelig bak sikkerhetsbilen, før de igjen kunne sette opp farten og fullføre de sju siste rundene.

Sebastian Vettel

Sebastian Vettel tok sin femte seier for sesongen

Foto: ROBERT PRATTA / Reuters

Lewis Hamilton og Felipe Massa var nære på en annen kollisjon i den berømte hårnålsvingen i Monaco Grand Prix, men unngikk det med en hårsbredd. Nesten-uhellet førte likevel til at Massa kolliderte inne i den påfølgende tunnellen og måtte bryte. Hamilton fikk en tilleggsstraff for episoden, og endte på sjetteplass.

Fem førere brøt

Totalt måtte fem av førerne bryte løpet - fire av dem på grunn av ulykker, Michael Schumacher med defekt motor.

Sebastian Vettel vant til slutt det dramatiske løpet, og tok sin femte seier på sesongens seks løp.

Ifølge BBC tjente tyskeren på uhellet, som han selv ikke var involvert i. For da kollisjonen inntraff og løpet ble avbrutt, hadde både Fernando Alonso og Jenson Button nesten tatt igjen Vettel. Bare 0,6 sekunder skilte de tre bilene, og alt lå til rette for en skillelig thriller-innspurt.

Men da løpet ble satt i gang igjen, var det aldri tvil om at Vettel skulle vinne igjen. Han benyttet oausen i løpet til å få lagt om til nye dekk.

I VM-sammendraget økte han sin ledelse til 85 poeng.

Alonso og Button tok andre- og tredjeplassen. Mark Webber ble fjerdemann.

Siste nytt

 • Carlsens tok teten etter seier

  Magnus Carlsen slo Radoslaw Wojtaszek med hvite brikker i den femte runden av Shamkir Chess, og sikret med det sin første seier i turneringen.

  Carlsen står med tre poeng på fem runder, og leder turneringen etter fem av ni partier.

  Magnus Carlsen og Hikaru Nakamura
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Ruud-seier i Italia

  Casper Ruud vant 2-1 (7-5, 2-6, 6-1) over belgiske Arthur De Greef, og er klar for andre runde i ATP-turneringen i Francavilla, Italia.

  I neste runde venter Felix Auger Aliassime.

  Tennis, Australian Open.
  Foto: Lars Eide / NTB scanpix
 • La Liga-trener frir til Iniesta

  Quique Setién, trener for den spanske La Liga-klubben Real Betis, bønnfaller Barcelona-veteranen Andrés Iniesta om å fortsette karrieren i Spania. Spanske medier har spekulert i om Iniesta er på vei til Kina, men Setién ønsker det annerledes. – Vi skylder Iniesta så mye. Det er en fantastisk mann bak den fantastiske spilleren. Dette er min måte å takke ham på, sier Setién til klubbens hjemmeside.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Best i verden: Martin Schanche - Rattets Messias
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Odd - Sarpsborg 08