NRK Meny
Normal

Fra gull til 31.-plass: – Det kan ha satt meg ut

KONTIOLAHTI/OSLO (NRK): Johannes Thingnes Bø (21) forteller at oppstyret rundt det sensasjonelle VM-gullet ikke ga seg før sent på kvelden.

Thingnes Bø

STANG UT: Sprint-vinner Johannes Thingnes Bø raste nedover listene etter to bom på alle fire skytingene.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Det var kanskje det som satte meg litt ut, men det er verdt å vinne en distanse og være langt nede på den andre, sier lillebror Bø til NRK.

Det var ikke lett å se at unggutten hadde skutt åtte bom og byttet 1.- med 31.-plass på VM-jaktstarten. 21-åringen strålte i pressesonen, spøkte og lo med journalistene. Storebrorens bronse var naturlig en opptur i seg selv, men ikke minst har han allerede oppnådd et stort mål: Å bli verdensmester.

– Det var vinn eller forsvinn, og i dag ble det et raskt forsvinn. En veldig «off» dag for min del, men sånn er det, sier 21-åringen.

– Jeg var ikke helt med, og om det var gullet som utladet meg, vet jeg ikke. Men her ser man at hvis du ikke henger med 100 prosent i hodet, har du ikke noe å stille opp med.

Nesten tre minutter bak

Mens storebror Tarjei gjorde nok et solid løp, bommet kun én gang og tok sin tredje bronse på rappen, var lillebroren til slutt 2.44 minutter bak gullvinner Erik Lesser.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Intervju med Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø.

Ole Einar Bjørndalen leverte også et kanonløp, som sendte ham opp fra 19.- til 5.-plass. Den erfarne skiskytteren tror stabiliteten til 21-åringen kommer med erfaring.

Lillebror Bø har åtte seire i verdenscupen, men han står fortsatt uten 2.- og 3.-plasser.

– Det er ikke lett å vinne fra renn til renn, men han er enda ung, og han vil gjøre det etter hvert, sier Bjørndalen.

– Gikk «all in»

Landslagstrener Egil Gjelland mener troppens yngstemann fikk en uryddig jaktstart.

– Det var litt ruskete fra starten av i dag for Johannes, og det ble litt mange runder. Men han vant i går og går alltid «all in», kommenterer Gjelland overfor NRK.

– Sånn er det. Enten bommer du eller så treffer du. Men jeg tror Johannes driter i det i dag, sa en smørblid storebror Tarjei, som tok sin tredje bronse i Finland.

Se skytingene til Johannes Thingnes Bø her. Komm.: Andreas Stabrun Smith, Halvard Hanevold og Ola Lunde.

Siste nytt

 • Tre FIFA-toppar utestengde

  FIFAs etiske komité utestengjer Richard Lai frå Guam, Julio Rocha frå Nicaragua og Rafael Esquivel frå Venezuela for livstid. Dei tre FIFA-toppane har sagt seg skuldig i korrupsjon under rettssaka som pågår i New York.

 • Ny curling-siger i EM

  Norge går frå siger til siger i curling-EM i Sveits. I føremiddag slo Thomas Ulsruds lag Austerrike 7-4 og tok sin femte siger på seks kampar. Det held til delt andreplass saman med Sverige.

  Seinare i dag skal Norge møte Skottland, som tapte 5-4 for Sverige i dag tidleg.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Jon Eeg / NTB scanpix
 • Evertonspiller tiltalt for filming

  Evertons angrepsspiller Oumar Niasse er nå tiltalt for filming mot Crystal Palace. Dette skjedde i kampen mellom de to lagene lørdag. Han har fram til i morgen å svare på tiltalen, melder BBC.

  SOCCER-ENGLAND-CRY-EVE/
  Foto: TOLGA AKMEN / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Vi er landslaget - fra gutter til menn