NRK Meny
Normal

Fra gull til 31.-plass: – Det kan ha satt meg ut

KONTIOLAHTI/OSLO (NRK): Johannes Thingnes Bø (21) forteller at oppstyret rundt det sensasjonelle VM-gullet ikke ga seg før sent på kvelden.

Thingnes Bø

STANG UT: Sprint-vinner Johannes Thingnes Bø raste nedover listene etter to bom på alle fire skytingene.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Det var kanskje det som satte meg litt ut, men det er verdt å vinne en distanse og være langt nede på den andre, sier lillebror Bø til NRK.

Det var ikke lett å se at unggutten hadde skutt åtte bom og byttet 1.- med 31.-plass på VM-jaktstarten. 21-åringen strålte i pressesonen, spøkte og lo med journalistene. Storebrorens bronse var naturlig en opptur i seg selv, men ikke minst har han allerede oppnådd et stort mål: Å bli verdensmester.

– Det var vinn eller forsvinn, og i dag ble det et raskt forsvinn. En veldig «off» dag for min del, men sånn er det, sier 21-åringen.

– Jeg var ikke helt med, og om det var gullet som utladet meg, vet jeg ikke. Men her ser man at hvis du ikke henger med 100 prosent i hodet, har du ikke noe å stille opp med.

Nesten tre minutter bak

Mens storebror Tarjei gjorde nok et solid løp, bommet kun én gang og tok sin tredje bronse på rappen, var lillebroren til slutt 2.44 minutter bak gullvinner Erik Lesser.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Intervju med Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø.

Ole Einar Bjørndalen leverte også et kanonløp, som sendte ham opp fra 19.- til 5.-plass. Den erfarne skiskytteren tror stabiliteten til 21-åringen kommer med erfaring.

Lillebror Bø har åtte seire i verdenscupen, men han står fortsatt uten 2.- og 3.-plasser.

– Det er ikke lett å vinne fra renn til renn, men han er enda ung, og han vil gjøre det etter hvert, sier Bjørndalen.

– Gikk «all in»

Landslagstrener Egil Gjelland mener troppens yngstemann fikk en uryddig jaktstart.

– Det var litt ruskete fra starten av i dag for Johannes, og det ble litt mange runder. Men han vant i går og går alltid «all in», kommenterer Gjelland overfor NRK.

– Sånn er det. Enten bommer du eller så treffer du. Men jeg tror Johannes driter i det i dag, sa en smørblid storebror Tarjei, som tok sin tredje bronse i Finland.

Se skytingene til Johannes Thingnes Bø her. Komm.: Andreas Stabrun Smith, Halvard Hanevold og Ola Lunde.

Siste nytt

 • Gerrard kan bli Rangers-manager

  Tidligere Liverpool-kaptein Steven Gerrard kan være på vei mot sin første managerjobb. Han er ifølge britiske medier blant de mest aktuelle kandidatene til å overta Rangers.

  SOCCER-ENGLAND-LIV-WLV/
  Foto: Phil Noble / Reuters
 • Magnus Carlsen slo Topalov

  Magnus Carlsen beseiret Veselin Topalov for første gang på seks år og avløste bulgareren som leder av storturneringen Shamkir Chess i Aserbajdsjan, melder NTB. Det var den norske verdensmesterens annen seier i turneringen. De fem øvrige partiene har endt med remis, og totalt er Carlsen nå ubeseiret i sine 30 siste partier.

 • Bayern uten Boateng mot Real Madrid

  Bayern München må klare seg uten midtstopperkjempen Jerome Boateng i semifinalereturen i mesterligaen mot Real Madrid, melder NTB. Boateng pådro seg en lårskade i den første kampen som ble spilt onsdag kveld.

  FBL-EUR-C1-BAYERN MUNICH-REAL MADRID
  Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag