NRK Meny
Normal

Kollapset i US Open

Australske Jason Day sendte sjokkbølger rundt greenen da han kollapset på det siste hullet under annen dag av US Open i golf fredag kveld.

Jason Day

Her hjelpes Jason Day under kollapsen på siste hullet på fredagens runde

Foto: Harry How / Afp

Day var en av favorittene til å vinne, men da han havnet på ryggen med den ene hånden skjermende over hodet så det verre ut.

Det som først virket som et ankelproblem, ble sagt å være et illebefinnende.

Caddien kom løpende til og hjalp ham på føttene igjen, og det medisinske apparatet ga Day lov til å fullføre runden. Det gjorde han til 70 slag som var rundens par, før han igjen gikk ned på kne og måtte hjelpes av banen.

Da han var ferdig med runden, lå han fortsatt på 11.-plass. Det betyr at han klarer cutten og får være med de to siste dagene av major-turneringen i Washington, hvis han er i stand til det.

Den sjansen får uansett ikke Tiger Woods. Han endte på seks over par fredag, og 16 over par totalt etter to dager. Da er han sjanseløs på cutten. Bare en gang tidligere har Woods misset cutten i en turnering. US Open har han vunnet tre ganger.

Siste nytt

 • Bjørgen måtte utsette høydeopphold

  Marit Bjørgen har vært smittet av streptokokker og måtte utsette avreisen til landslagets høydesamling i Val Senales, skriver Adresseavisen. 37-åringen skulle egentlig slutte seg til landslaget i Italia onsdag, men ankommer først søndag, skriver avisen.

  Bjørgen
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Márquez økte VM-ledelsen

  Marc Márquez har 33 poeng til nestemann i VM-sammendraget etter å ha kjørt inn til en overlegen seier i Australias Grand Prix i roadracing. Triumfen sørget for at Márquez har ytterligere 22 poeng ned til Andrea Dovizioso i sammendraget, skriver NTB.

  Marquez
  Foto: Andy Brownbill / AP
 • Zekhnini ute av kamptroppen igjen

  Etter å ha returnert til kamptroppen til Fiorentina til forrige serierunde, er Rafik Zekhnini ute av varmen igjen til søndagens Serie A-kamp mot Benevento, melder NTB. Zekhnini og co. står med ti poeng etter tre seirer, én uavgjort og fire tap.

  Zekhnini
  Foto: Paul White / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien fotball: Brann - Rosenborg