Kollapset i US Open

Australske Jason Day sendte sjokkbølger rundt greenen da han kollapset på det siste hullet under annen dag av US Open i golf fredag kveld.

Jason Day

Her hjelpes Jason Day under kollapsen på siste hullet på fredagens runde

Foto: Harry How / Afp

Day var en av favorittene til å vinne, men da han havnet på ryggen med den ene hånden skjermende over hodet så det verre ut.

Det som først virket som et ankelproblem, ble sagt å være et illebefinnende.

Caddien kom løpende til og hjalp ham på føttene igjen, og det medisinske apparatet ga Day lov til å fullføre runden. Det gjorde han til 70 slag som var rundens par, før han igjen gikk ned på kne og måtte hjelpes av banen.

Da han var ferdig med runden, lå han fortsatt på 11.-plass. Det betyr at han klarer cutten og får være med de to siste dagene av major-turneringen i Washington, hvis han er i stand til det.

Den sjansen får uansett ikke Tiger Woods. Han endte på seks over par fredag, og 16 over par totalt etter to dager. Da er han sjanseløs på cutten. Bare en gang tidligere har Woods misset cutten i en turnering. US Open har han vunnet tre ganger.

Siste nytt

 • Kroatia slo Spania

  Kroatia var avhengig av poeng for ikke å falle helt av i gruppespillet i nasjonsligaen torsdag. Etter en god andreomgang avgjorde Tin Jedvaj til 3-2 på overtid. Spania topper tabellen med seks poeng, mens både England og Kroatia står med fire.

  Croatia Spain Nations League Soccer
  Foto: Darko Bandic / AP
 • Rooney takket av med storseier

  Wayne Rooney kom ikke på scoringslisten i sin siste landskamp for England, men fikk være kaptein i 3-0-seieren over USA. Den mangeårige England-kapteinen har vært ute av landslaget en stund, men fikk ta avskjed med sin 120. kamp for «Three Lions».

  Britain England US Soccer
  Foto: Alastair Grant / AP
 • VIF tok innpå tabelltopp Storhamar

  VIF knuste Manglerud Star 6-0 «hjemme» i Furuset Forum torsdag, mens Storhamar avga poeng og Stavanger tapte mot Lillehammer i eliteserien ishockey. VIF er nå to poeng bak serieleder Storhamar med én kamp mindre spilt.

  GET-ligaen Hockey Vålerenga Elite- Frisk Asker elite. (4-0)
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal