Styret i LSK Kvinner har bestemt seg for å avslutte samarbeidet med Knut Slatleim.

I 2021 skrev Slatleim under en toårskontrakt med klubben, som skulle strekke seg til utgangen av 2023.

– Basert på resultatene i siste sesong, knyttet til ambisjonene vi hadde før sesongen, har vi nå tatt en evaluering, og bestemt oss for å hente inn nye krefter, sier styreleder i LSK kvinner Rune K. Øien til NRK.

32-åringen overtok trenerrollen i klubben etter nåværende landslagstrener Hege Riise. Riise ledet LSK Kvinner til fire seriegull og tre NM-titler. Slatleim kan ikke vise til samme statistikk. I år endte LSK Kvinner på en syvendeplass i toppserien.

– Det har vært et krevende år for oss på flere måter, men vi har stått sammen i det og kommet oss gjennom de delene vi skulle komme oss gjennom. Nå er det hardt arbeid som gjelder, sier styrelederen.

Klubben ønsker en ny start, og Øien legger ikke skjul på at situasjonen klubben nå befinner seg i er den perfekte muligheten.

– Nå er vi i en angrepssituasjon i motsetning til det vi har vært tidligere. Det å få til noe nytt og begynne å bygge uten den flokken av landslagsspillere vi har hatt tidligere blir en ny mulighet, sier styrelederen.

Nå starter klubben prosessen med å finne ny hovedtrener.

– Vi er veldig takknemlige for det arbeidet og den innsatsen Knut har lagt ned, og vil huske han spesielt for bronsemedaljen i 2021, sitt første år som hovedtrener hos oss. Vi ønsker han lykke til fremover, avslutter Øien.

Toppserien i fotball kvinner 2021: LSK Kvinner - Vålerenga (1-1)

• Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

Britain Soccer Premier League
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

Nedregotten og Skaslien
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.