NRK Meny
Normal

Knut (30) er den ukjente Jerv-milliardæren

– Jeg bor i Grimstad, jobber for rederiet og støtter Jerv. Da har jeg alt jeg trenger.

Knut Ugland

JERV-PATRIOT: Knut Ugland (t.v.) jubler på Jerv-benken under en kamp mot Skarphedin i 2011. FOTO: PETTER EMIL WIKØREN

Foto: Wikøren, Petter Emil / VG

Med den uttalelsen kan man nok trygt slå fast at Knut Tønnevold Ugland (30) ikke er som andre milliardærer.

Lørdag spiller Jerv om en historisk plass i eliteserien når Kongsvinger kommer på besøk i den andre kvalifiseringsrunden. På J.J. Ugland Levermyr stadion, omdøpt i 2010 etter Knuts bestefar Johan Jørgen Ugland, har selvsagt Knut fast plass.

«Norges rikeste fotballspiller»

30-åringen, som selv var keeper på A-laget da ferden oppover i divisjonene startet, er i dag generalsponsor gjennom rederiet J.J. Ugland Companies.

I 2013 skrev Fædrelandsvennen at Ugland var Norges nest rikeste under 30 år med en formue på snaue to milliarder.

Jervs spillere og publikum jubler for 2-1 seieren etter andre omgang av kvalifiserings kampen til Eliteserien for Jerv-Mjøndalen.

FOTBALLFEBER: Interessen for Jerv har økt voldsomt mens laget har rykket oppover i divisjonene de siste årene. Her fra kvalifiseringskampen mot Mjøndalen forrige helg. FOTO: NTB SCANPIX

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Da Johan Jørgen Ugland døde 88 år gammel i mars 2010, overtok enken Ellen Ugland 45 prosent av verdiene i rederiet mens resten, verdier for rundt tre milliarder i, ble testamentert til barnebarnet Knut.

Da Ellen Ugland gikk bort i desember 2010, arvet Knut Ugland også resten av aksjene i J.J. Ugland-selskapene.

Generalsponsor

Grimstad-karen vil ikke røpe hvor mye han bidrar med som generalsponsor, men det er lten tvil om hvem som er den viktigste av de 75 støttespillerne som utgjør sponsorbudsjettet på åtte millioner.

– Det har vært mange koblinger mellom Jerv, Nymo og rederiet opp gjennom. Morfar var sentral da den gamle stadion ble bygget og bidro økonomisk til arenaen som står der nå. Så lenge Jerv eksisterer, så skal jeg støtte dem, sier Ugland.

1. Divisjon fotball 2016. Jerv-Kristiansund (1-1)

RYKKER OPP IGJEN? Her jubler Alexander Lind og Jerv-spillerne for scoring hjemme mot KBK tidligere i høst. Med seier mot KIL lørdag venter to avgjørende kvalifiseringskamper mot Stabæk. FOTO: NTB SCANPIX

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Slik den økonomiske situasjonen er i norsk fotball i dag ville tyngre innskudd fra Ugland-konsernet trolig alene vært nok til å drifte en Jerv-satsing med mål om å nå toppen av norsk fotball om noen år.

– Hvor lenge kan man holde på med det, og hva er det godt for? Du er ikke garantert sportslig suksess med mye penger. Det er bedre å være flink med de pengene man har. For noen år siden var det altfor mye penger i norsk fotball, mener 30-åringen.

3. divisjon i 2013

Så sent som i 2013 spilte Jerv, med Ugland mellom stengene, i 3. divisjon. Med Steinar Pedersen som trener suste sørlendingene rett gjennom 2. divisjon, og debutåret på nivå to endte med en sensasjonell kvalifisering mot den evige storebror Start.

Milliardær Knut Nikolai Tønnevold Ugland vil fortsette å være en tung aktør i Jerv.

– Det har vært en vanvittig reise og en voldsom opptur. Det er så man må klype seg i armen. Det er utrolig gøy at Grimstad blir satt på kartet på grunn av Jerv.

– Neste år kan dere altså være best på Sørlandet?

– Det er moro med Arendal, Start og Jerv i 1. divisjon også, men bare ett år med Jerv som det beste laget i sør hadde vært utrolig gøy for Grimstad.

Siste nytt

 • Canada slått av Tyskland

  Canadas hockeylag nådde ikke finalen i OL etter et sensasjonelt nederlag for Tyskland i semifinalen fredag. Tyskland vant 4-3 og møter OUR i finalen søndag. Bronsekampen mellom Canada og Tsjekkia spilles lørdag.

  Tyskland hockey
  Foto: Jung Yeon-je / AFP
 • Kristoff nummer åtte etter velt

  Alexander Kristoff fikk en tung fredag i Abu Dhabi Tour. Syklisten endte på åttendeplass på den 3. etappen av rittet etter at han endte i asfalten 45 kilometer før målgang. Tyske Phil Bauhaus knep seieren. Kristoffer Halvorsen ble nummer 13, mens Sven Erik Bystrøm trillet inn som nummer 38.

  Alexander Kristoff
  Foto: Giuseppe Cacace / AFP
 • OUR klare for hockeyfinale

  De russiske hockeyherrene er klar for OL-finalen etter 3-0-seier over Tsjekkia i semifinalen. Nikita Gusev, Vladislav Gavrikov og Ilja Kovaltsjuk scoret målene for OUR.

  I finalen venter Canada eller Tyskland.

  Pyeongchang 2018 Winter Olympics
  Foto: Grigory Dukor / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
Mester mot legende i vintersport
OL-magasin