Hopp til innhold

Knut (30) er den ukjente Jerv-milliardæren

– Jeg bor i Grimstad, jobber for rederiet og støtter Jerv. Da har jeg alt jeg trenger.

Knut Ugland

JERV-PATRIOT: Knut Ugland (t.v.) jubler på Jerv-benken under en kamp mot Skarphedin i 2011. FOTO: PETTER EMIL WIKØREN

Foto: Wikøren, Petter Emil / VG

Med den uttalelsen kan man nok trygt slå fast at Knut Tønnevold Ugland (30) ikke er som andre milliardærer.

Lørdag spiller Jerv om en historisk plass i eliteserien når Kongsvinger kommer på besøk i den andre kvalifiseringsrunden. På J.J. Ugland Levermyr stadion, omdøpt i 2010 etter Knuts bestefar Johan Jørgen Ugland, har selvsagt Knut fast plass.

«Norges rikeste fotballspiller»

30-åringen, som selv var keeper på A-laget da ferden oppover i divisjonene startet, er i dag generalsponsor gjennom rederiet J.J. Ugland Companies.

I 2013 skrev Fædrelandsvennen at Ugland var Norges nest rikeste under 30 år med en formue på snaue to milliarder.

Jervs spillere og publikum jubler for 2-1 seieren etter andre omgang av kvalifiserings kampen til Eliteserien for Jerv-Mjøndalen.

FOTBALLFEBER: Interessen for Jerv har økt voldsomt mens laget har rykket oppover i divisjonene de siste årene. Her fra kvalifiseringskampen mot Mjøndalen forrige helg. FOTO: NTB SCANPIX

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Da Johan Jørgen Ugland døde 88 år gammel i mars 2010, overtok enken Ellen Ugland 45 prosent av verdiene i rederiet mens resten, verdier for rundt tre milliarder i, ble testamentert til barnebarnet Knut.

Da Ellen Ugland gikk bort i desember 2010, arvet Knut Ugland også resten av aksjene i J.J. Ugland-selskapene.

Generalsponsor

Grimstad-karen vil ikke røpe hvor mye han bidrar med som generalsponsor, men det er lten tvil om hvem som er den viktigste av de 75 støttespillerne som utgjør sponsorbudsjettet på åtte millioner.

– Det har vært mange koblinger mellom Jerv, Nymo og rederiet opp gjennom. Morfar var sentral da den gamle stadion ble bygget og bidro økonomisk til arenaen som står der nå. Så lenge Jerv eksisterer, så skal jeg støtte dem, sier Ugland.

1. Divisjon fotball 2016. Jerv-Kristiansund (1-1)

RYKKER OPP IGJEN? Her jubler Alexander Lind og Jerv-spillerne for scoring hjemme mot KBK tidligere i høst. Med seier mot KIL lørdag venter to avgjørende kvalifiseringskamper mot Stabæk. FOTO: NTB SCANPIX

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Slik den økonomiske situasjonen er i norsk fotball i dag ville tyngre innskudd fra Ugland-konsernet trolig alene vært nok til å drifte en Jerv-satsing med mål om å nå toppen av norsk fotball om noen år.

– Hvor lenge kan man holde på med det, og hva er det godt for? Du er ikke garantert sportslig suksess med mye penger. Det er bedre å være flink med de pengene man har. For noen år siden var det altfor mye penger i norsk fotball, mener 30-åringen.

3. divisjon i 2013

Så sent som i 2013 spilte Jerv, med Ugland mellom stengene, i 3. divisjon. Med Steinar Pedersen som trener suste sørlendingene rett gjennom 2. divisjon, og debutåret på nivå to endte med en sensasjonell kvalifisering mot den evige storebror Start.

Milliardær Knut Nikolai Tønnevold Ugland vil fortsette å være en tung aktør i Jerv.

– Det har vært en vanvittig reise og en voldsom opptur. Det er så man må klype seg i armen. Det er utrolig gøy at Grimstad blir satt på kartet på grunn av Jerv.

– Neste år kan dere altså være best på Sørlandet?

– Det er moro med Arendal, Start og Jerv i 1. divisjon også, men bare ett år med Jerv som det beste laget i sør hadde vært utrolig gøy for Grimstad.

Siste nytt

 • Sverige-sjefen stormet ut av intervju: – Dere snakker dritt

  De svenske fotballherrene vant oppskriftsmessig 5-0 hjemme mot Aserbajdsjan i den andre runden i EM-kvalifiseringen mandag kveld.

  Etter kampen ble det likevel svært dårlig stemning i Viaplays fotballstudio, hvor Sveriges landslagstrener Janne Andersson var på besøk.

  – Dere snakker dritt etter en 5-0-seier. Det er så dårlig, tordnet han.

  Andersson slo spesielt hardt tilbake mot fotballekspert Bojan Djordic etter å ha fått spørsmål om hvorfor ikke Jesper Karlsson fikk spille mer.

  Krangelen eskalerte videre, hvor Djordic fortalte Andersson at «du representerer ti millioner mennesker». Treneren svarte med å spørre «hvem representerer du?».

  – Sverige så klart, svarte Djordic.

  Han er født i Serbia, men er oppvokst i Sverige og har representert landet på U21-landslaget.

  – Forsøker du å si at jeg burde spilt for Serbia? spurte han Andersson, som til slutt forlot intervjuet.

  RB Leipzig-spiller Emil Forsberg scoret 1-0 i første omgang, før et selvmål fra gjestene sørget for 2-0 etter 65 minutter.

  Med ti minutter igjen la Viktor Gyökeres på til 3-0, før Jesper Karlsson og Anthony Elanga scoret 4-0 og 5-0 helt på tampen.

  Dermed fikk Sverige en solid opptur etter 0-3-tapet mot Belgia i forrige kvalifiseringskamp.

  De øvrige resultatene i mandagens EM-kvalifiseringskamper:

  Nederland 3-0 Gibraltar, Polen 1-0 Albania, Moldova 0-0 Tsjekkia, Østerrike 2-1 Estland, Ungarn 3-0 Bulgaria, Montenegro 0-2 Serbia.

  UEFA EURO 2024 Qualifiers - Group F - Sweden v Belgium
  Foto: TT NEWS AGENCY / Reuters
 • Storhamar best i amper semifinale – Vålerenga med kniven på strupen

  Det femte oppgjøret mellom Storhamar og Vålerenga i semifinaleserien i NM-sluttspillet endte med 3-0-seier til hjemmelaget, som dermed leder 3-2 sammenlagt.

  Det betyr at Vålerenga må vinne hjemme i Jordal Amfi førstkommende onsdag for at drømmen om NM-finale mot Stavanger Oilers skal leve videre.

  Allerede før to minutter var unnagjort av mandagens kamp på Hamar, tente det til etter en tøff takling fra hjemmelagets Martin Rønnild. Hele fire spillere måtte ta en tur ut på sidelinjen i kjølvannet av klammeriet på isen.

  – Ikke glad i hverandre Storhamar og Vålerenga, konkluderte TV 2s hockeyekspert Erik Follestad på Twitter underveis i kampen.

  Kort tid etter tumultene åpnet vertene scoringsballet. David Booth satte pucken i mål etter slurvete forsvarsspill fra bortelagets Stefan Espeland.

  Drøye ti minutter senere maktet Storhamar å utnytte én mann mer på isen da Jacob Berglund la på til 2-0, som også var resultatet etter første periode.

  I andre periode var begge lag farlig frempå ved flere anledninger, men verken Storhamar eller Vålerenga fant veien til nettmaskene. Tross målløs andreperiode gikk det som i den første tidvis hardt for seg mellom de to kamphanene.

  Gjestene forsøkte febrilsk å skaffe seg en viktig redusering i den tredje og siste perioden, og fikk en gylden mulighet med 5 mot 3 i en liten periode. Det klarte de imidlertid ikke å utnytte, og til slutt var det Storhamar som satte inn 3-0 på tampen.

  – Det er svakt 5 mot 3. Da er denne kjørt. Et Vålerenga som av en eller annen grunn virker blottet for selvtillit - og har gjort det siden 1-0, skrev Viaplays Kasper Wikestad på Twitter i den tredje perioden.

  Samtlige av de fem oppgjørene så langt har endt med hjemmeseier. For Vålerengas del må den trenden fortsette på onsdag dersom det skal bli NM-finale for Oslo-laget.

  NM sluttspill menn ishockey mellom Storhamar og Vålerenga
  Foto: Rodrigo Freitas / NTB
 • Emil Iversen opereres - mister NM

  Langrennsløper Emil Iversen skal operere bihulene tirsdag. Det forteller han til NRK.

  VG omtalte saken først.

  Operasjon innebærer full narkose og to uker uten fysisk aktivitet. Dermed ryker også NM på Tolga for trønderen.

  – Helsa og kroppen spiller ikke på lag i det hele tatt. Det er bare å innse det. Jeg har vært heldig og fått god hjelp. Vi har testet litt luftveier og bihuler, og funnet ut ting som kanskje ikke er 100 prosent og som kan hjelpe meg på veien tilbake, forteller Iversen til NRK.

  – Da er det veldig enkelt å bare kalle det en dag. Da spurte jeg om å få en operasjon så fort som mulig. Det har fått fort i svingene, og da ble det før NM del to, fortsetter skiløperen.

  Landslagsløperen har hatt en svært tung sesong, og tidligere denne måneden fortalte han til NRK at han forbereder seg på en tid utenfor landslaget.

  Emil Iversen
  Foto: Fredrik Tombra / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste