Tyskland venter Norge i semifinalen: – Vi skal selvfølgelig gå for finale

HERNING/OSLO (NRK): Norge vartet opp festhåndball mot Ungarn, og Danmark gjorde jobben mot Sverige. Det var ikke uten dramatikk Norge tok seg til VM-semifinale – og der venter Tyskland på hjemmebane.

Norge

TIL SEMIFINALE: Det norske laget tok seg til semifinale i VM. Nå venter Tyskland.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Dramaet som utspilte seg mellom Danmark og Sverige, var det flere norske spillere som valgte å ikke følge med på – inkludert trener Christian Berge.

– Det er fantastisk moro. Jeg har ikke sett så veldig mye av kampen, men jeg hørte jubling borte i gangen og da våkna jeg også. Det var fantastisk, sier Berge, og påpeker at han ikke så mer enn de siste fire minuttene av kampen.

– Jeg satt å så på David Attenboroughs «Wild Planet» i perioder, helt til jeg hørte jubling.

Nå venter Tyskland på hjemmebane i semifinalen, og Berge er klar på hva som er målet.

– Vi skal selvfølgelig gå for finale.

Det målet deler han med Bjarte Myrhol, som sier de har en annen innstilling nå enn de har hatt tidligere.

– Det er litt annerledes nå, for nå er vi sultne på mer. Det var vi i Frankrike også. Nå har vi lyst på edelt metall. Sier jeg, og Sander (Sagosen) sier gull, sier Myrhol og ler.

Sander Sagosen

STRÅLTE: Sander Sagosen herjet mot Ungarn. Nå går han for gull.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Frankrike det beste laget

Før den avgjørende kampen mellom Sverige og Danmark var blant andre NRKs håndballekspert Håvard Tvedten bekymret for at de to lagene skulle spille på et resultat som sendte Norge ut av mesterskapet.

– Vi spiller for å vinne kampen, så er vi likeglad til hvilket lag som kommer videre med oss. Hvem vi fikk i semifinalen brydde vi oss ikke om, sier Rasmus Lauge til NRK etter at Danmark sendte Norge til semifinale på bekostning av Sverige.

Nå møter Danmark Frankrike i den andre semifinalen i VM. Frankrike er av mange regnet som tøffere motstand enn Tyskland.

– Jeg synes Frankrike har de seksten beste på papiret, men Tyskland har hjemmebanefordelen. Så det var litt pest eller kolera, sier Mads Mensah.

HANDBALL-WORLD/

NORGE-HJELP: Rasmus Lauge og det danske landslaget vant kampen mot Sverige, og hjalp Norge til semifinalen.

Foto: RITZAU SCANPIX / Reuters

Dansk dynamitt sendte Norge videre

Men det ble en nervepirrende kamp mellom våre naboer med norske øyner.

Kampen svingte frem og tilbake flere ganger, og svenskenes Andreas Palicka var til tider umulig å sette ballen forbi.

Når danskenes store stjerne, Mikkel Hansen, ikke var sitt vante jeg i den første omgangen ledet plutselig Sverige med tre mål, og var videre på Norges bekostning.

I andre omgang våknet Mikkel Hansen plutselig våknet fra dvalen, og svenskene bommet på flere store muligheter.

– Vi klarte å ikke bli nervøse, men viste stort overskudd, og var klart best de siste 35 minuttene, konstaterer Lauge.

Leverte semifinale-takter

I kampen mot Ungarn viste det norske mannskapet at de er mer enn klar nok for å spille en semifinale. Trener Christian Berge var storfornøyd.

– Jeg synes vi er veldig sterke i dag, jeg synes vi er gode, sier Berge.

– Vi løper kanskje litt lite i første omgang, men det er stabilt defensivt, masse ballflytt i angrep og mange kantavslutninger. Jeg likte det veldig godt.

Også Sagosen mener Norge fortjente en semifinaleplass etter oppvisningen mot Ungarn.

– Vi har lagt ned en enorm innsats i turneringen og spilt fantastisk bra og vi skal være stolt, sa han.

Kjørte fra etter pause

Til pause ledet Norge med tre mål på stillingen 16-13, sterkt anført av en strålende venstreside signert Sander Sagosen og Magnus Jøndal.

– En godkjent første omgang av Norge. Hadde vi vært litt skarpere hadde vi ledet med mer. Vi slet litt med kommunikasjonen i forsvaret i starten, men vi har rettet det utover omgangen, sa NRKs håndballekspert Håvard Tvedten da lagene gikk inn til pause.

Og etter pause kom et heltent norsk lag ut på banen i Herning. Etter tre kjappe scoringer ledet Norge med seks, og ledelsen bare økte og økte.

Christian Berge

NERVEPIRRENDE: Landslagstrener Christian Berge hadde mye å juble for mot Ungarn.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Allerede ti minutter før slutt, på en komfortabel nimålsledelse for det norske mannskapet startet Tvedten å oppsummere kampen.

– Det er en utrolig bra gjennomført kamp av det norske laget.

Når Espen Christensen også stengte buret bakover var det ingen vei tilbake for Ungarn.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Sølv til Schmid

  Eric Frenzel tar sin 19. medalje i VM eller OL, mens Schmid gjør som han gjorde i Liberec i 2009 og tar sølv! Det er Norges første individuelle medalje i kombinert på ti år. For en prestasjon av Schmid! Rehrl tar bronse. Riiber prøvde seg i langrennet, men blir nummer fem.

  VM ski 2019. Kombinert. Jan Schmid
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Semb slutter som sportssjef

  Nils Johan Semb slutter som sportssjef og går over i en deltidsstilling som seniorrådgiver i Norges Fotballforbunds eliteavdeling. Det skriver fotball.no. Semb skal nå primært jobbe inn mot aldersbestemte landslag og topptrenerutdanningen. – Jeg ønsker å frigjøre tid til å gjøre andre ting etter mange år med stor reise- og pendlevirksomhet, sier Semb. Det var Semb som rekutterte Lars Lagerbäck som landslagssjef for to år siden etter at svensken egentlig hadde bestemt seg for å gi seg som trener.

  Fotballandslaget med pressetreff.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Windingstad med karrierebeste

  Rasmus Windingstad ble nummer syv i kombinasjonen i Bansko fredag. Alexis Pinturault vant oppskriftsmessig foran Marcel Hirscher og Stefan Hadalin. Aleksander Aamodt Kilde endte på 14.-plass, mens Henrik Kristoffersen ble nummer 16 i sin kombi-debut.

  Windingstad.
  Foto: Gabriele Facciotti / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal