Knuste Odd etter Helland-dobbel

Rosenborg gjorde sin del av jobben. Helland og Jensen sine scoringer gjorde at de la press på Brann.

Eliteserien fotball 2018: Rosenborg - Odd.

JUBEL: Det skulle i hvert fall ikke komme noen diskusjoner rundt manglende jubel i kveld. Helland, Jensen og Denic feirer her 3-1-målet.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Rosenborg hadde forutsetningene klare før hjemmekampen mot Odd. Med seier kunne de potensielt sprette champagnekorkene to serierunder før slutt.

– Jeg var nervøs i dag, men det var den typen nervøs vi er nødt til å være for å prestere i viktige kamper, sier Rosenborg-trener Rini Coolen.

Og det var hjemmelaget som kunne juble for tre poeng etter Odd-kampen. Pål André Hellands to scoringer og Mike Jensen scoret trøndernes mål.

– Jeg tror vi tok vekk den siste lille promillen av tro de hadde nede i Bergen, sier Helland til NRK.

Senere på kvelden slo Brann, Strømsgodset 3-0.

Ruud i sentrum

Og det var også trønderne som hørte lyden av nettsus først. Nicklas Bendtner, som tidligere denne uken ble dømt til 50 dagers fengsel, fant Pål André Helland på bakerste stolpe. Vingen tok ballen ned på brystet og smalt til rett på Rossbach, som ikke klarte å stoppe kanonkula fra kloss hold.

Rosenborg startet også best i den andre omgangen. Mike Jensen kunne fyre ballen i hjørnet og doble ledelsen for hjemmelaget.

Det tok ikke lang tid før Espen Ruud tente et håp for Odd. Backen stanget inn en redusering på et hjørnespark og sørget for fornyet spenning i kampen.

Men Ruud var ikke ferdig med rampelyset der. Det gikk ikke ett minutt engang før han spilte en farlig tversoverpasning, som Helland snappet opp. Og når Helland lukter seriegull er det få ting som kan stoppe kanten. Han plasserte ballen ned i hjørnet fra like utenfor 16-meteren.

Ingen avgjørelse i gullkampen

Kampen bølget frem og tilbake etter det, men ingen klarte å få ballen i mål. Dermed endte det 3-1 til Rosenborg.

– Jeg kan nesten ikke huske at vi har skapt så mange sjanser på Lerkendal, men når vi gir dem både det første og det siste målet, gjør det at vi taper, fordi vi gjør så store feil, sier Dag-Eilev Fagermo etter kampen, og legger til at han mener Odd hadde vunnet med Helland på laget i dag.

Slik det ser ut akkurat i øyeblikket har Rosenborg 60 poeng, mens Brann har 55 poeng. Dermed ble det ingen avgjørelse i gullkampen, selv om det skal mye til for at Rosenborg gir bort gullet på tampen av sesongen.

Siste nytt

 • Ullvang på 3. plass - får ny sjanse

  Padleren Lars Magne Ullvang (27) ble nummer 3 i forsøksheatet i sin OL-debut. Det betyr en ny sjanse til å ta seg til semifinalen om få timer.

  Han gikk rett i tet fra start. Ledelsen holdt han til over halvveis i løpet før han ble passert av Alex Jurenia og Dojan Zdelar fra Serbia, som ble de to som gikk direkte til finale. Ulvang kom i mål 3,8 sekunder bak Jurenia.

  Kvartfinalene går klokken 6 norsk tid.

  Lars Magne Ullvang
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Ny norsk rekord og finaleklar

  Sleggekaster Eivind Henriksen kastet 78,79 meter allerede i første forsøk i kvalifiseringsrunden i slegge. Med det satte han ny norsk rekord med over en halv meter.

  Kastet gjorde til at han tok seg direkte til finalen, og den går onsdag.

  Henriksens personlige beste før konkurransen var 78,25, som var norsk rekord og ble satt under et friidrettsstevne i Tyskland i 2019. Hans tidligere rekord var på 76,86 og ble satt et drøyt år før rekordkastet i Tyskland.

  Eivind Henriksen
  Foto: ALEKSANDRA SZMIGIEL / Reuters
 • Vant heat etter fall

  Nederlandske Sifan Hassan var involvert i et fall i siste runde på kvalifiseringsløpet på 1500 meter mandag, men reiste seg opp igjen og startet opphentinga.

  Hun løp inn på tiden 4:05.17, først av alle.

  – Det er ingen andre som hadde klart det der, sier friidrettsekspert Ingvill Måkestad Bowim på Disoverys sending.

  NRKs ekspert Vebjørn Rodal mener det er en umenneskelig prestasjon.

  Hassan skal løpe finale på 5000 meter seinere i dag.

  Sifan Hassan
  Foto: Petr David Josek / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal