Knuste Odd etter Helland-dobbel

Rosenborg gjorde sin del av jobben. Helland og Jensen sine scoringer gjorde at de la press på Brann.

Eliteserien fotball 2018: Rosenborg - Odd.

JUBEL: Det skulle i hvert fall ikke komme noen diskusjoner rundt manglende jubel i kveld. Helland, Jensen og Denic feirer her 3-1-målet.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Rosenborg hadde forutsetningene klare før hjemmekampen mot Odd. Med seier kunne de potensielt sprette champagnekorkene to serierunder før slutt.

– Jeg var nervøs i dag, men det var den typen nervøs vi er nødt til å være for å prestere i viktige kamper, sier Rosenborg-trener Rini Coolen.

Og det var hjemmelaget som kunne juble for tre poeng etter Odd-kampen. Pål André Hellands to scoringer og Mike Jensen scoret trøndernes mål.

– Jeg tror vi tok vekk den siste lille promillen av tro de hadde nede i Bergen, sier Helland til NRK.

Senere på kvelden slo Brann, Strømsgodset 3-0.

Ruud i sentrum

Og det var også trønderne som hørte lyden av nettsus først. Nicklas Bendtner, som tidligere denne uken ble dømt til 50 dagers fengsel, fant Pål André Helland på bakerste stolpe. Vingen tok ballen ned på brystet og smalt til rett på Rossbach, som ikke klarte å stoppe kanonkula fra kloss hold.

Rosenborg startet også best i den andre omgangen. Mike Jensen kunne fyre ballen i hjørnet og doble ledelsen for hjemmelaget.

Det tok ikke lang tid før Espen Ruud tente et håp for Odd. Backen stanget inn en redusering på et hjørnespark og sørget for fornyet spenning i kampen.

Men Ruud var ikke ferdig med rampelyset der. Det gikk ikke ett minutt engang før han spilte en farlig tversoverpasning, som Helland snappet opp. Og når Helland lukter seriegull er det få ting som kan stoppe kanten. Han plasserte ballen ned i hjørnet fra like utenfor 16-meteren.

Ingen avgjørelse i gullkampen

Kampen bølget frem og tilbake etter det, men ingen klarte å få ballen i mål. Dermed endte det 3-1 til Rosenborg.

– Jeg kan nesten ikke huske at vi har skapt så mange sjanser på Lerkendal, men når vi gir dem både det første og det siste målet, gjør det at vi taper, fordi vi gjør så store feil, sier Dag-Eilev Fagermo etter kampen, og legger til at han mener Odd hadde vunnet med Helland på laget i dag.

Slik det ser ut akkurat i øyeblikket har Rosenborg 60 poeng, mens Brann har 55 poeng. Dermed ble det ingen avgjørelse i gullkampen, selv om det skal mye til for at Rosenborg gir bort gullet på tampen av sesongen.

Siste nytt

 • Satte norsk rekord

  Ingeborg Vassbakk Løyning forbedret sin norske rekord på 100 m rygg i svømme-VM med 1.00,35 i semifinalen. Det holdt likevel bare til 15. beste tid av de to semifinaleheatene. Hun måtte svømt på 58,98 for å kunne tatt seg til finalen.

  Pressetreff med VM-troppen i svømming
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Nautnes klar for LSK

  Arna-Bjørnar-spiller Emilie Nautnes er klar for LSK. Den 20 år gamle angrepsspilleren har skrevet under på en toårskontrakt. – Etter mange interessenter, mye tankevirksomhet og mange gode tilbud i inn- og utland, falt valget på LSK, sier agent Nils Christiansen.

  Vennskapskamp fotball, kvinner: Norge - Moss JR
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Rosenborg kan få svensk motstander

  Dersom Rosenborg tar seg videre til 3. kvalifiseringsrunde i mesterligaen, venter enten slovenske Maribor eller svenske AIK. Først må trønderne slå ut de hviterussiske mesterne BATE Borisov. Første kamp mot hviterusserne spilles onsdag.

  RBKs Anders Konradsen jubler for 1-0 i mesterligakvalifiseringen mot Linfield
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal