Knuste egen verdensrekord

Birgit Skarstein rodde inn til 10.07,93 og noterte den beste tiden gjennom tidene i pararoing singlesculler under et verdenscupstevne i italienske Gavirate lørdag.

Hun var bare 1,2 sekunder foran israelske Moran Samuel halvveis, men på den siste delen var trønderen ustoppelig, og hun var til slutt 8,35 sekunder foran sin nærmeste konkurrent.

Birgit Skarsteins bestenotering i verden er en forbedring på nesten seks sekunder fra hennes egen rekord satt under VM i 2018.

Etter finalen var Skarstein veldig godt fornøyd. Da var det kjøligere enn under forsøket fredag.

– I dag var det kjøligere og vi har satt inn alt vi har av nedkjølings- og restitusjonstiltak. Jeg er utrolig lettet over at det faktisk ble verdensrekord, det var jeg ikke i nærheten av å tørre å håpe på etter løpet i går. Det viser i alle fall at jeg er der jeg skal være. Jeg er i form, vi har gjort mye riktig og nå handler det om å være smarte den siste tiden som er igjen. Og vi kan ikke undervurdere varmen, det kommer til å bli en av de største utfordringene i Tokyo. Det hjelper ikke å være i sitt livs form om en er slått ut av hete. Det kan bety forskjell på førsteplass og fjerdeplass, sier hun. (NTB)

Rolandslaget trener på Årungen
Foto: Ørn E. Borgen / NTB

Siste nytt

 • Klopp: – Gnidde meg ikke i hendene

  Søndag møtes Manchester United og Liverpool til storkamp i Premier League. Da Liverpool-manager Jürgen Klopp fredag møtte pressen, ble han blant annet konfrontert med en uttalelse fra tidligere United-stjerne Paul Scholes om at han må ha gnidd seg i hendene da han så Uniteds førsteomgang mot Atalanta onsdag.

  – Jeg var sammen med meg da jeg så kampen, og det var ikke ett sekund der jeg gnidde meg i hendene, det kan jeg si. Det var det ingen grunn til, innledet Klopp om mesterligakampen der Ole Gunnar Solskjærs lag lå under 2–0 til pause, men til slutt vant 3–2.

  – Hvis du så kampen, kunne du åpenbart se at Atalanta i første omgang ga United noen problemer. Men selv i den omgangen hadde United tre klare sjanser, og andre omgang var en ren maktdemonstrasjon av United. Så nei, jeg gnidde meg ikke i hendene. Jeg forbereder laget til kampen mot en eksepsjonelt og virkelig god motstander, fastslo Klopp.

  På pressekonferansen ble han også bedt om å sammenligne Cristiano Ronaldo og Mohamed Salah. Da ristet han på hodet og gliste.

  – Jeg har aldri tenkt på det. Hvorfor skal vi sammenligne Cristiano Ronaldo og Mo Salah, spurte han retorisk i seansen Liverpool har delt på Twitter.

  Så foretok han likevel en sammenligning:

  – Åpenbart er begge verdensklassespillere. Sånn er det. Selv om Ronaldos venstrefot ikke er så ille, så vil jeg si at Mos venstrefot er litt bedre. Ronaldo er kanskje litt bedre i lufta og høyrefoten hans er sannsynligvis bedre. De er begge temmelig raske. Desperate etter å score. Det er det, men jeg har ikke tenkt så mye på det og dessverre ikke så interessert i det, svarte Klopp.

  Jürgen Klopp
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters
 • Nummer 20 i VM

  Turneren Sofus Heggemsnes falt én plass fra kvalifiseringen og endte som nummer 20 i mangekampfinalen i VM fredag, melder NTB.

  Heggemsnes ble den tredje norske utøveren til å ta seg til en VM-finale i turn da han kvalifiserte seg som nummer 19 med poengsummen 80,498.

  I finalen endte han med 79,299 poeng. Den beste øvelsen hans var bøylehest, der han ble nummer ti.

  Kineseren Boheng Zhang vant foran Daiki Hashimoto fra Japan og Illja Kovtun fra Ukraina.

  Team Tokyo OL 2020. Sofus Heggemsnes
  Foto: Heiko Junge / Heiko Junge
 • Kilde droppar verdscuopninga

  Aleksander Aamodt Kilde står over verdscupopninga i storslalåm i Sölden denne helga. Han har vore skadd sidan han fall på trening og sleit korsbandet i januar.

  Kilde vil prioritere renna i Lake Louise i slutten av november.

  Kilde står med seks enkeltsigrar i verdscupen og vann verdscupen samanlagt i 2019/20-sesongen

  Aleksander Aamodt Kilde
  Foto: Marco Tacca / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal