Knust Nora Mørk til TV 2: – Jeg tror ikke folk skjønner hva det gjør med en person

Da Nora Mørks (26) telefon ble hacket ble verdens snudd på hodet for Norges største håndballstjerne. Det forteller Mørk i et stort TV 2-intervju.

Nora Mørk

NEDTUR: Nora Mørk, her avbildet under OL i 2016, har hatt en tøff høst.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Det var under en landslagssamling i høst da hun oppdaget at private bilder av henne ble spredt på nett. TV 2 skriver at telefonen ble hacket, og at en mann i 20-årene har tilstått ugjerningen.

– Livet mitt har forandret seg veldig. Jeg har gått fra å ha det bra til å kjenne på at selvtilliten har forsvunnet. Hver dag har vært slitsom. Det er tøft å stå i det. Jeg tror ikke folk skjønner hva det gjør med en person, forteller Mørk til TV 2.

Vurderte å droppe VM

– Hvorfor har du valgt å fortelle om dette?

– Det er tre grunner til det. Det er for å ta tilbake kontrollen over livet mitt og det er også fordi jeg er utrolig forbanna, skuffa, lei meg og frustrert. Jeg gjør det også for mange av de andre jentene der ute som har vært utsatt for det samme som meg, svarer Mørk.

26-åringen spiller for Györ, og er kanskje Norges viktigste spiller foran VM i Tyskland i desember. Men i høst har ikke Mørk vært seg selv lik på håndballbanen, naturligvis.

Mørk forteller at hun ønsket å droppe VM, og at hun ikke ønsket å delta på firenasjonersturneringen i Bergen i slutten av november.

– Jeg ble redd. Jeg gruer meg til å være i Bergen for Møbelringen Cup i en uke og forholde meg til andre mennesker, sier Mørk gråtkvalt til TV 2.

Mottar støtte

Samtidig som verden raste sammen rundt henne kom støtteerklæringene fra lagvenninnene i Norge.

Gro Hammerseng-Edin har spilt mye med Mørk, og i et innlegg på Instagram mandag kveld tar hun et knallhardt oppgjør med hackerne.

Hva slags samfunn har du lyst til å være en del av? spør Hammerseng i meldingen:

View this post on Instagram

SHARING IS NOT CARING! På trappen foran Stortinget. Målrettet. På vei inn til en annen type «kamp». En som er langt viktigere enn de fleste andre vi har spilt. Vi skal bruke stemmene våre. Jeg står opp for Nora og for alle andre jenter som har opplevd å bli utsatt for hacking og krenkelse av privatlivets fred. Jeg står opp og jeg står ved siden av. Å stjele private bilder fra mennesker er en kriminell handling. Å distribuere andres private bilder online er en kriminell handling. Hva sier det om deg som menneske når du bidrar til å spre bildene videre? Du kikker på de med kameratene dine i garderoben? På hotellrommet? Bak lukkede dører. I skjul fordi du vet at du egentlig ikke burde. Er det også kriminelt eller er det bare karakterløst? Eller begge deler? Er du en av dem som ser med eller er du han som stopper opp og sier: nei, gutta, det her er vi for gode for. Beskytter du gjengen din framfor å ta et oppgjør med en ukultur? Hva slags samfunn har du lyst til å være en del av? Tar du din del av ansvaret for å forhindre at mennesker utsettes for slike alvorlige krenkelser? Må det ramme datteren din eller lillesøsteren din for at du skal forstå og få innsikt i hvor hardt det rammer? Hvem skammer seg? Vi voksne må sette standarden for hva som er greit. Lære barna våre hva som er innafor. Lovverket må beskytte ofrene. Ledere må gå i front. Hvordan møter vi den som er utsatt for krenkelsen? Hvordan adresserer vi utfordringer innad i kulturen vår? Jeg er ikke leder. Jeg er ikke politiker. Jeg er mamma. Venn. Et medmenneske som velger å bruke stemmen min for å belyse et økende samfunnsproblem. Nora Mørk er bare en av mange jenter som opplever hacking og at private bilder sirkulerer på «lukkede» nettsteder. Hun er modig som tar et offentlig oppgjør med problemet og jeg er stolt av å stå ved hennes side. Jeg er på lag. Geriljakriger. Klar for angrep. • Hvis man opplever at private bilder eller opplysninger man har lagt ut om seg selv blir misbrukt på nettet, kan man gå på nettstedet www.slettmeg.no Der finnes informasjon, råd og veiledning. #sharingisNOTcaring

A post shared by Hammerseng-Edin (@hammersengedin) on

Også tvillingsøster Thea Mørk viser sin støtte til landslagsstjernen:

Siste nytt

 • Seier for FCK i mesterligakvaliken

  Ståle Solbakkens FC København har én fot i neste runde i mesterligakvalifiseringen etter at de tirsdag kveld vant 2-0 borte mot walisiske The New Saints.

  Dermed må det en kollaps til i Parken neste uke om Solbakken & co. ikke skal ta seg videre.

  Solbakken
  Foto: Jens Nørgaard Larsen / NTB scanpix
 • Russisk proffbokser døde etter kamp

  Maksim Dadasjev (28) døde av skadene han pådro seg under proffkampen mot Subriel Matias fredag. Bokseren kastet inn håndkleet etter elleve av tolv runder i boksestevnet i Maryland, USA. Russeren ble så kjørt til sykehus. Legene konstaterte at hjernen hans hadde hovnet opp og forsøke å operere ham, men livet sto ikke til å redde.

  Dadashev
  Foto: Steve Marcus / AFP
 • Sarpsborg-keeper solgt

  Sarpsborg 08s russiske keeper Aleksandr Vasjutin er solgt til Zenit St. Petersburg. Det bekrefter klubbene tirsdag kveld. 24 år gamle Vasjutin kom til Sarpsborg fra finske Lahti i fjor sommer.

  Eliteserien fotball, menn (15. Runde): Stabæk - Sarpsborg 08 (3-3)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal