Hopp til innhold

Keeper-Haugen skyldte på allergi: – Jeg kunne ikke se pucken

SOTSJI/OSLO (NRK.no): Lars Haugen (26) var langt nede etter at synet sviktet mot Finland. Landslagstreneren mener vårlufta i Sotsji er et problem.

Haugen

Det meste skjedde foran Norges mål i fredagens kamp mot Norge. Keeper Lars Haugen var svært skuffet etter tapet.

Foto: Martin Rose / Afp

OLYMPICS-ICEHOCKEY/ Norway's goalie Haugen

Lars Haugen og Norge måtte se langt etter seier over Finland.

Foto: LASZLO BALOGH / Reuters
  • Norge - Finland 1-6

– Drittdårlig.

Slik oppsummerer Lars Haugen sin egen innsats i den første perioden mot Finland. Med capsen langt ned i ansiktet kommer han tuslende bort til NRK.

Haugen spilte strålende i forrige kamp, men i første periode på fredag gikk alt galt. KHL-proffen burde stoppet to av Finlands tre første scoringer.

Etter kampen avslører nordmannen den overraskende forklaringen: at han slet med allergiproblemer på isen. 26-åringen så rett og slett ikke pucken ordentlig.

– Jeg må tydeligvis forholde meg til pollen sammen med alle andre ting. Jeg er ikke så vant til det under hockeysesongen. Jeg får ta tak i det, også må jeg tydeligvis jobbe litt med koordinasjonen, sier Haugen til NRK.

– Det var forferdelig. Jeg kunne ikke se pucken, utdyper han overfor VG Nett.

Overrasket treneren med synsproblemene

Haugen har merket litt trøbbel med øynene tidligere i OL, men sier det ble verre på fredag. Trener Roy Johansen blir overrasket når han blir konfrontert med uttalelsene fra keeperen, som fikk starte kampen til tross for lite kamptrening.

– Det vet ikke jeg noe om, det må du nesten spørre legen om. Men det høres merkelig ut, sier Johansen til de norske journalistene i hallen.

– Han sa det selv?

– Det er nytt for meg.

– Vi burde kanskje startet med en av de andre keeperne, men det er lett å si, sier Johansen.

Mener sommerlig OL er et problem

NRK.no omtalte den sommerlige temperaturen i Sotsji tidligere på fredag. Landslagstrener Johansen mener det er et problem at det er så mye pollen i lufta i OL-byen.

– Det er mange som har røde øyer her nede. Om det er pollen eller murpuss eller hva er vanskelig å si, men jeg sliter med det selv. Det er det mange andre i leiren også som sliter med, så det er et problem. Det er vårstemning, i dag har det vært nesten sommerlig, sier han.

– Ene og alene min skyld

Finland satte pucken i mål to ganger på ett minutt helt i starten av første periode – og så seg aldri tilbake.

To av målene burde keeperen altså tatt:

  • 05:46: NHL-stjernen Teemu Selanne (43) skyter overraskende. Lars Haugen er etter pucken, men klarer ikke å forhindre mål. 1–0.
  • 17:21: Jori Lehtera sender av gårde en «lumpe». Haugen er på skuddet, men pucken går likevel i mål. Svakt av Norges sisteskanse.

Haugen er helt klar på at han tabbet seg ut.

– Det er ene og alene min skyld. Det skal ikke skje i et OL, sier han til NRK.no.

Målvakten var såpass uheldig på to av målene at landslagstreneren fikk følgende sarkastiske spørsmål av en amerikansk journalist etter kampen:

– Hvor mye skal du jobbe med keeperene dine på skudd på hanskesiden?

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ruutu

Tuomo Ruutu og Henrik Ødegård i duell - liggende - på isen.

Foto: LASZLO BALOGH / Reuters

Trøstemål

Dinamo Minsk-spilleren ble derfor henvist til benken i andre periode, og var meget skuffet i pressesonen etter kampen.

– Det er bare å beklage, sier han.

Men det var ikke bare Haugen som hadde en dårlig dag på isen. Norge sviktet i alle ledd gjennom hele kampen, og ble rett og slett overkjørt av finnene.

Også Norges andrekeeper Lars Volden fikk det tøft mot målkåte motstandere. Han måtte plukke tre pucker ut av buret, akkurat som Haugen.

Per-Åge Skrøder satte inn Norges eneste mål 41 minutter ut i kampen. En bitte liten trøst på en tung norsk dag.

Skuffet «Zucca»

Mats Zuccarello Aasen forteller at Norge ble straffet av personlige feil.

– Vi gir bort tre-fire mål og da vinner vi ikke hockeykamper, sier «Zucca».

– Hvordan er det å spille når du ligger under 5–1 i et OL?

– Det er kjedelig, men vi må være ærlig: De var mye bedre enn oss. Vi visste på forhånd at det kom til å bli en tøff kamp, svarer Zuccarello Aasen.

Sportsnyheter

Premier League - Arsenal v Chelsea

Leken Ødegaard ydmyket Chelsea: – En magiker

Arsenal dundret inn både én, to, tre, fire og fem scoringer mot Chelsea. Etter to målgivende hagler det med komplimenter til Martin Ødegaard.

Siste nytt

  • Guardiola bekrefter: Haaland mister Premier League-oppgjøret mot Brighton

    Manchester City-trener Pep Guardiola må klare seg uten spydspiss og Premier League-toppscorer Erling Braut Haaland i torsdagens nøkkelkamp borte mot Brighton.

    Det opplyste spanjolen på en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

    Haaland var i likhet med lagkamerat Phil Foden ikke til stede på tirsdagens trening. Nordmannen var heller ikke med i helgens FA-cupsemifinale som endte med 1-0-seier over Chelsea. I kampen i forveien, Mesterliga-nederlaget mot Real Madrid, måtte nordmannen ut med en skade.

    Manchester City er i førersetet i Premier League og møter Brighton torsdag kveld. De lyseblå ligger fire poeng bak Arsenal på tabelltopp, men har to kamper til gode på rødtrøyene fra London. Opp til Liverpool på annenplass er avstanden ett poeng med én kamp mindre spilt.

    _g_QDc2r5f8
    Foto: AP
  • Langrennslandslagene klare: Flugstad Østberg vraket

    Skiforbundet presenterte onsdag langrennslandslagene for kommende sesong. Blant de mer kjente utøverne som ikke var å finne på scenen under presentasjonen i Holmenkollen var Ingvild Flugstad Østberg og Therese Johaug.

    Hvorvidt sistnevnte satser fullt mot VM på hjemmebane i 2025, er foreløpig usikkert.

    – Jeg var så heldig å få trene med henne i dag tidlig. Hun så motivert ut. Hun kan bli god, hun, spøkte kvinnelagets trener Sjur Ole Svarstad.

    Kvinner elite: Lotta Udnes Weng, Mathilde Myhrvold, Julie Myhre, Heidi Weng, Anne Kjersti Kalvå, Tiril Udnes Weng, Kristine Stavås Skistad, Margrethe Bergane, Kristin Austgulen Fosnæs.

    Herrer elite: Pål Golberg, Simen Hegstad Krüger, Håvard Solås Taugbøl, Didrik Tønseth, Ansgar Evensen, Johannes Høsflot Klæbo, Erik Valnes, Martin Løwstrøm Nyenget, Harald Østberg Amundsen, Even Northug, Iver Tildheim Andersen.

    Para elite: Vilde Nilsen, Indira Liseth, Trygve Toskedal Larsen, Thomas Karbøl Oxaal, Geir Lervik (ledsager)

    Disse utøverne er vraket etter forrige sesong: Ane Appelkvist Stenseth, Helene Marie Fossesholm, Marte Skaanes, Sjur Røthe, Sindre Bjørnestad Skar.

    Evensen, Tildheim Andersen, Bergane, Austgulen Fosnæs, Skistad og Klæbo er nye på landslaget denne sesongen.

    Cv312I5YbMc
    Foto: NTB
  • Warholm-rival klar for Bislett-duell

    Norges hekkeløpsfenomen Karsten Warholm skal opp mot 2022-verdensmester Alison dos Santos under Bislett Games i Oslo 30. mai.

    Det bekrefter arrangøren i sine mediekanaler.

    Dos Santos ble verdensmester på 400 meter hekk i Eugene i 2022. I forkant av mesterskapet hadde Warholm trøblet med en skade, og nordmannen var dermed ikke i nærheten av å utfordre brasilianeren.

    I fjor slo Warholm tilbake med gull i Budapest. Da ble Dos Santos nummer fem. (NTB)

    Verdensmesterskapet i friidrett 2022
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal