Gråtende Murray må trolig legge opp – nå sliter Ruud med samme skade

Andy Murray (31) har ikke klart å komme tilbake i verdenstoppen etter hofteoperasjonen i fjor. Casper Ruud (20) skal gjøre alt for å unngå den samme operasjonen.

murray og ruud

HAR SAMME SKADE: Andy Murray (t.v.) og Casper Ruud sliter begge med en utvekst i hoften.

Foto: NTB Scanpix

Det var en gråtende Andy Murray som møtte pressen i forbindelse med Australian Open natt til fredag.

– Jeg vet ikke om jeg kan spille meg gjennom smerten, sa den skotske tennisprofilen.

31-åringen fortalte at han trolig må avslutte karrieren, og selv om han håper å holde ut til Wimbledon på hjemmebane, tyder mye på at han kaster inn håndkleet før det.

– Jeg har gjort alt jeg har kunnet for at hoften min skal bli bedre, men det har ikke hjulpet mye. Jeg tror det er en mulighet for at Australian Open er min siste turnering.

EMOSJONELL: Andy Murray varslet at karrieren kan få en tidligere avslutning enn forventet.

Ruud fikk råd av Murray

Norske Casper Ruud ble slått ut allerede i første runde av kvalifiseringen til Australian Open. Etter tapet fortalte 20-åringen at han har slitt med en utvekst i hoften – en skade som viser seg å være lik den Andy Murray har slitt med siden han var 22-23 år gammel.

– Jeg snakket faktisk med ham i Melbourne og spurte litt om hvordan han har taklet det i sin karriere. Jeg fikk litt råd og tips, så det er helt klart gøy å høre fra en med den erfaringen, forteller Ruud til NRK.

Murray har tre Grand Slam-titler, vunnet 45 ATP-turneringer og har to OL-gull. Men skotten har ikke klart å komme tilbake på det nivået han hadde før operasjonen for halvannet år siden.

Flere ganger har han prøvd å gjøre comeback, men har måttet trekke seg på grunn av smertene.

– Han har jo vært nummer én i verden og taklet det bra. Men nå er han gammel og har vel ikke klart å komme tilbake hundre prosent etter operasjonen, sier Ruud.

– Ikke urolig

Operasjonen Murray måtte gjennom i 2017, er siste utvei for Ruud. Nordmannen sliter med et lite bruskbein som gnager på hoftebeinet, en tilstand han ifølge seg selv er født med.

– Det er ikke så mye å gjøre med det, med mindre man går inn og fjerner bruskbeinet, men det vil man helst unngå. Det er ikke aktuelt nå.

I stedet blir Ruud fulgt opp av eksperter som gir ham øvelser som skal sørge for mindre smerter i hoften.

– Det er noe jeg må «deale» med de neste årene, men jeg er ikke så veldig urolig.

Ruud blir ikke å se i Australian Open, men det blir derimot Murray. Til tross for smerter skal han spille første runde av turneringen mot spanske Roberto Bautista Agut.

Siste nytt

 • Hirscher: – Kan være mitt siste VM

  Gullvinneren i søndagens VM-slalåm, Marcel Hirscher (29), annonserte under søndagens pressekonferanse at mesterskapet i Åre mest sannsynlig er hans siste VM.

  – Det tror jeg, ja, sa Hirscher, som ikke utelukket at han ville gi seg allerede etter denne sesongen.

  – Men det venter 10 renn til på meg, så får vi se igjen etter en pause. Da vil kanskje ting være litt klarere, kommenterer han.

  Marcel Hirscher
  Foto: Dimitar Dilkoff / AFP
 • Hirscher vant – trippelt østerriksk

  Marcel Hirscher hadde et hav av tid etter den første omgangen. Den ledelsen tok han vare på, og østerrikeren vant slalåmrennet i Åre. På plassene bak fulgte lagkameratene Michael Matt og Marco Schwarz. Henrik Kristoffersen endte til slutt på en 9.- plass.

  Alpine Skiing - FIS Alpine World Ski Championships - Men's Slalom
  Foto: LEONHARD FOEGER / Reuters
 • To rekorder og seier for Lundby

  Maren Lundby satte like så godt to kvinne-bakkerekorder i Oberstdorf søndag. I 1. omgang ble det 135 meter, og i finaleomgangen landet Toten-hopperen på 135,5 meter. Hun vant med ni poeng ned til tyske Juliane Seyfarth. Sara Takanashi tok 3.-plassen. – For tiden driver Maren skihopping på et nivå ingen norsk skihopper, noensinne, har vært på før henne, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen til NRK.

Sendeplan

Kl. Program Kanal