Knusende seier til Hammer

Jon Ludvig Hammer innfridde forventingene så det sang i Oslo-8 av 9 mulige er sterkt, selv av en forhåndsfavoritt.

Jon Ludvig Hammer
Foto: Bjarke Sahl

Etter en forsiktig start med to remiser på de tre første rundene kunne det se ut til at dette ikke skulle bli den helt store turneringen for Hammer. Men så viste han alle hvor skapet skal stå, og slo til med en sluttspurt på seks strake seiere.

Men Hammer var på ingen måte den eneste nordmannen som imponerte i Svein Johannessens Minneturnering. Arrangør Bjarke Sahl sa før turneringen at han var helt sikker på at flere av de unge spillerne kom til å imponere. Han fikk rett!

Frode Urkedal

Frode Urkedal imponerte stort!

Foto: Bjarke Sahl

Besøk Sjakkforumet og legg inn dine kommentarer!

På veg mot tittel

Frode Urkedal ble turneringens store mann, og med 6,5 poeng ble 16-åringen nummer to! Han tok også sitt første napp i tittelen Internasjonal Mester, en tittel på veg opp mot stormester.

Hallvard Ådnøy endte også på 6,5 poeng og fikk en fjerdeplass. Ellers kan vi nevne Nicolai Getz på 6 poeng.

Les mer om resultater og se bilder på turneringens hjemmeside!

Stormester Mark Hebden endte på tredjeplass, mens Leif Øgaard ble nummer seks. Øgaard hadde en god start på turneringen med fem strake seiere, men slakket litt ned på tempoet de siste fire.

Turneringen er altså til minne om en av Norges beste sjakkspillere gjennom tidene, Svein Johannessen. I forbindelse med turneringen vil det også bli lansert en biografi om Johannessen, skrevet av Øystein Brekke.

Siste nytt

 • Deschamps «tar ein Lagerbäck»

  Den franske landslagssjefen Didier Deschamps (51) gjer som Lars Lagerbäck forlenga kontrakten til VM i 2022, opplyser nyheitsbyrået AFP.

  Han har leia laget sidan 2012, og førte Frankrike til VM-gull i 2018. Som spelar og kaptein leia han landet til VM-gull på heimebane i 1998.

  Den nye kontrakten vil gjere Deschamps til den som har site lengst som fransk landslagssjef nokosinne.

  deschamps
  Foto: Gabriel Bouys / AFP
 • IBU avventar Russland-tiltak

  Det internasjonale skiskyttarforbundet, IBU, vil vente litt med å avgjerd kva reaksjonar dei vil innføre overfor Russland etter Wadas-avgjerd om utestenging.

  – IBU granskar Wada-vedtaket i høve til skiskyting og skal foreslå prosedyrar og retningslinjer som IBU kan implementere når og om Wadas utestenging blir gjeldande, skriv IBUs kommunikasjonssjef Christian Winkler til NRK.

  – Vi ventar også at Wada kjem med nærmare retningslinjer for internasjonale særforbund når det gjeld prosessar for å diskutere om russiske utøvarar kan få konkurrere, og eventuelt under kva slags vilkår, legg Winkler til.

  IBU World Biathlon Championships
  Foto: Tt News Agency / Reuters
 • Åpner for Østberg i Tour de Ski

  Landslagstrener Ole Morten Iversen sier at Ingvild Flugstad Østberg er i framgang, og at Tour de Ski-deltakelse fortsatt er et realistisk mål.

  Kommende helg går Østberg glipp av nye verdenscupkonkurranser som følge av at hun ikke har oppfylt kravene som stilles i skiforbundets helseattest.

  I et intervju med svenske Aftonbladet sier Iversen samtidig at han håper å se henne tilbake i konkurranse før nyttår.

  – Det går framover. Og så er det et spørsmål om hvor mye framgang helseteamet ønsker. Men Tour de Ski er den første realistiske konkurransen for Ingvild, sier de norske langrennskvinnenes trener.

  Tour de Ski starter i sveitsiske Lenzerheide 28. desember og avsluttes i Val di Fiemme 5. januar. Østberg er regjerende mester (NTB).

  Ingvild Flugstad Østberg Beito 2019
  Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen

Sendeplan

Kl. Program Kanal