Normal

Hattrick-Knudtzon scoret mens krampene rev i leggene

Erling Knudtzon stanset LSKs skrekkrekke da han banket inn tre mål mot Tromsø. Men før han scoret det siste målet greide han knapt å stå oppreist.

Lillestrøm Tromsø.

GA ALT: - Man glemmer krampen og bruker alle kreftene på å sette ballen i mål, sier Erling Knudtzon om hvordan han greide å score med kramper.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg hadde krampe, og det var så vidt jeg greide å stokke leggene. Jeg trodde faktisk jeg skulle sette den utenfor, men heldigvis var målet åpent, sier Knudtzon lattermildt til NRK.

Han ble den store helten i den etterlengtede LSK-seieren. Laget hadde fire strake hjemmetap før søndagens kamp.

Etter den tredje scoringen måtte Knudtzen rett ut på grunn av krampene.

– Jeg tok meg god tid først. Det var bare å ligge der og nyte øyeblikket, forteller han.

Men også denne hjemmekampen startet fryktinngytende for LSK, for etter 49 sekunder scoret Tromsø. Men så vartet LSK opp med festfotball og vant til slutt 4-1.

For Knudtzon ble det hans kanskje beste eliteseriekamp. Han har aldri scoret hattrick i eliteserien før.

– Det var moro, sier han beskjedent.

Han legger ikke skjul på at seieren var viktig for laget.

– Det var veldig viktig. Vi har jo ikke vunnet her siden første seriekamp. Det er alltid en lettelse når man får betalt etter en tung periode, sier LSK-spilleren.

Lillestrøm Tromsø.

ENDELIG SEIER: LSK fikk endelig en etterlengtet opptur.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Løp fra alle

Knudtzon misbrukte først en stor sjanse, før han skulle gjøre opp for missen til de grader i en 2. omgang der Tromsø ble rundspilt:

 • 54 min.: Ifeanyi Mathew slo en genial pasning som Knudtzon etter sitt lange løp fra halve Tromsø-forsvaret utnyttet ved å runde keeper og sette ballen i mål fra spiss vinkel.
 • 73 min: Etter en kort cornervariant kunne Knudtzon enkelt heade inn sitt annet mål for kvelden.
 • 78 min: Igjen ble Knudtzon spilt fri med keeper, denne gang av Udoji. Heller ikke denne gangen nølte hurtigtoget med å runde keeper.

Dermed scoret Knudtzon sitt første hattrick for LSK. Like etter ble han byttet ut til stående ovasjoner.

For LSK ble søndagskvelden en stor opptur. Rekken med fire hjemmetap ble stoppet, og sesongens første mål i 1. omgang ble opptakten til regelrett utspilling av gjestene fra nord.

Sliter på Åråsen

Nå er det ikke noe nytt at TIL sliter på Åråsen. «Gutan »har kun vunnet fem seriekamper i stasjonsbyen. En rekke ganger har LSK scoret både fem og seks mål mot TIL. Rekorden er 6-0 (1992 og 2000).

Det burde vært seks mål denne gangen også, men til tross for storseieren har vertene litt å jobbe med foran motstanderens mål.

I perioder var det likevel som å se LSK som da klubben var en maktfaktor i norsk fotball.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Vålerenga fortsatt uten poengtap

  Storhamar topper tabellen etter å ha vendt til 3-2-seier i mjøsderbyet mot Lillehammer, mens Vålerenga er eneste lag uten poengtap i eliteserien. Oslolaget slo nemlig kort Sparta 3-0 i Furuset Forum.

  Lindström
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Helleland vil røyste mot Russland

  Wadas visepresident Linda Hofstad Helleland skriv i ei fråsegn at ho kjem til å røyste mot at Russland blir tekne inn igjen som Wada-medlem, slik kontrollkomiteen CRC tilrår, melder insidetgegames.biz.

  Wada skal avgjere saka på sitt styremøte torsdag.

  Barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland
  Foto: Lotte Olsen Jessa / NRK
 • Viking sleit seg til siger

  Viking er framleis på kurs mot opprykk, men det var berre så vidt det heldt mot Notodden. Tommy Høiland gav Viking leiinga midt i første omgang, men Gaston Salasiwa utlikna.

  Axel Andersson gav Viking sigeren i kampens nest siste speleminutt. Viking er dermed på tredjeplass, berre målskilnaden bak Mjøndalen og tre poeng bak Aalesund.

Sendeplan

Kl. Program Kanal