NRK Meny
Normal

Molde-treneren: – Jeg kjenner oss ikke igjen

I fjor tapte Molde bare tre kamper i løpet av hele eliteserien. Etter åtte kamper i år er de allerede oppe i samme antall. Samtidig taper de terreng til teten.

Skullerud

OVERRASKET: Molde-trener Tor Ole SKullerud var skuffet over eget lags prestasjon mot Lillestrøm onsdag.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..
Lise Klaveness

NRKs FOTBALLEKSPERT: Til tross for en svak sesongåpning mener Lise Klaveness at Molde fortsatt henger med i gullkampen.

Foto: Ole Kaland / Ole Kaland, NRK

– Dette var skuffende. Vi gjør nok en dårlig prestasjon borte, og taper fortjent, innrømmer Molde-trener Tor Ole Skullerud overfor NRK.

– Jeg kjenner oss ikke igjen. I andre omgang blir vi kontret i senk av Lillestrøm. Vi har en bak som ikke ligner noe, fortsetter treneren skuffet.

Molde ikke lenger favoritt

Eliteseriens tittelforsvarer ligger plutselig seks poeng bak Rosenborg og Stabæk, som topper tabellen. Nå mener NRKs fotballekspert, Lise Klaveness, at favorittstempelet har flyttet seg fra Rosenes by og nordover til Trondheim.

– I mine øyne er Rosenborg favoritter til å vinne eliteserien nå. Ikke bare fordi de er øverst, men fordi de har virket veldig solide, forklarer hun.

Klaveness synes i likhet med Skullerud at Molde er skummelt svake bakover på banen.

– Det er den defensive stabiliteten som bekymrer meg. I dag mistet de den plutselig over hele linjen. I tillegg til scoringene var det 3-4-5 store sjanser til Lillestrøm, argumenterer Klaveness.

Lillestrøm nærmest 3-1

Knudtzon

TOMÅLSSCORER: Erling Knudtzon hadde en god dag for Lillestrøm mot Molde.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Det var imidlertid Molde som oppskriftsmessig tok ledelsen mot kanarifuglene. Fra 20 meter svingte Joona Toivio inn et frispark i lengste hjørnet, nesten utagbart for keeper Arnold Origi. Stillingen 0-1 holdt seg til pause.

De blåhvite startet også den andre omgangen best, men det var før det begynte å rakne defensivt. Halvtimen før slutt var det Erling Knudtzon som styrte en heading fra Marius Amundsen i mål fra kloss hold. Få minutter etter fikk samme mann en hel banehalvdel for seg selv da han satte inn 2-1 bak Nyland.

Da hadde allerede Ørjan Nyland gjort noen flotte redninger i Molde-buret. De gulsvarte fra Lillestrøm var nærmere 3-1 enn Molde var utligning.

– Lillestrøm får spille seg direkte inn i bakrom. Moldes backer virket helt paralysert. Jeg har aldri sett forsvaret deres slik, kommenterer Lise Klaveness.

Fotballeksperten mener hun har sett svakhetstegn i Tor Ole Skulleruds mannskap både i tapet mot Viking og i 4-0-seieren (!) over Start.

– Mot Viking trodde jeg det skyltes at Forren var ute. Men de kan ikke skylde på det i dag. Dette er rart å se på. De tre siste kampene har ikke vært bra, sier hun.

Fortsatt gullhåp

Til tross for at Molde ikke ligner helt seg selv, og Rosenborg og Stabæks imponerende sesongstart, vil ikke Lise Klaveness avskrive forhåndsfavoritten ennå.

– Lagene skal møte hverandre, og forspranget (på seks poeng) kan de ta igjen om de vinner sine kamper. Eliteserien er dessuten så ustabil at alt fortsatt kan skje. Ingenting er kjørt ennå, sier fotballeksperten.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal