NRK Meny
Normal

Forsvarerne ordnet seier: – Skal begynne å kalle han Beckenbauer

Sarpsborg 08 ledet 3-0 over AaFK, men det ble noen hektiske sluttminutter etter to reduseringer av sunnmøringene.

Skudd

Her scorer Martin Thømt Jensen kampens første mål. Ballen er ute av bildet og på vei mot krysset. Sarpsborg 08 vant til slutt 3-1 over AaFK.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Det var et oppgjør mellom to bunnlag. Etter kampen henger AaFK fortsatt igjen i bunnen av tabellen, mens Sarpsborg 08 nærmer seg øvre halvdel.

Midtstopper Martin Thømt Jensen stod for kampens vakreste scoring da han curlet ballen lekkert i lengste hjørne.

– Jeg skal begynne å kalle han Beckenbauer. Det var et fantastisk mål, sa Sarpsborgs trener, Brian Deane, om Thømt Jensens mål, med referanse til den tidligere tyske forsvarskjempen.

Senere i førsteomgang doblet den omskolerte høyrebacken Claes Kronberg ledelsen, før samme mann la på til 3-0 like etter pause.

AaFK fikk en redusering ved Peter Orry Larsen, og like før slutt scoret Mustafa Abdellaoue i sin AaFK-debut. Ålesunderne måtte derimot betale for den dårlige starten på kampen, og tapte 3-2.

– Vi jobber på og forsøker å komme tilbake i kampen, men det er klart det er vanskelig når vi ligger under 2-0 til pause, sa AaFKs Daniel Arnefjord i CMores sendinger.

AaFK trener Jan Jönsson var heller ikke fornøyd med det laget hans viste i førsteomgangen.

– Vi er for passive i forsvarsspillet i dag. Det er under all kritikk, mener han.

To debutanter for AaFK

Etter forrige sesong solgte AaFK sin toppscorer, Abderrazak Hamdallah, til kinesiske Guangzhou for rundt 35 millioner kroner, og søket etter en erstatter begynte umiddelbart.

Svaret fant de først tidligere i vår i Mustafa Abdellaoue. «Mos» scoret etter 89 minutter og gjorde slik sett jobben sin i AaFK-debuten.

– Målet hjelper lite, vi trenger poeng. Det holder ikke, vi må se oss selv i speilet, sier debutanten.

I tillegg til Abdellaoue fikk El Mehdi Karnass sin debut for AaFK, men han ble byttet ut etter 35 minutter med en skade. Det skulle ikke bli debutantenes aften, for hjemmelaget hadde ingen planer om å la gjestene herje fritt på Sarpsborg Stadion.

Bananskudd i krysset

Etter 21 minutter sendte Martin Thømt Jensen laget i føringen i den kokende sommersola. Han tok fint med seg ballen inn i banen fra venstrekanten og sendte avgårde et bananskudd i lengste vinkel. En vakker scoring av forsvarsspilleren.

Ikke lenge etter doblet sarpingene ledelsen. Et innlegg ble slått inn foran mål og etter en serie dårlige inngripener og vurderinger av AaFK-forsvaret kunne Claes Kronberg banke ballen hardt i nærmeste hjørne.

Sarpsborg sultne på mer

Sarpsborg hadde en strålende førsteomgang og var tydelig sultne på mer. Kun ett minutt ut i den andre omgangen stod det 3-0. Hjemmelaget kontret AaFK i senk og en uselvisk Martin Wiig spilte ballen sideveis til Kronberg som kom på løp. Han gjorde seg selv til tomålsscorer da han enkelt plasserte ballen utagbart til side for Sten Grytebust.

AaFK hang imidlertid bedre med i andreomgang og med en halvtime igjen å spille fikk ålesunderne en etterlengtet redusering.

Michael Barrantes spilte fri Fredrik Ulvestad som kom på et stormende løp inn i Sarpsborgs sekstenmeter. Unggutten spilte 45 grader ut i feltet til Peter Orry Larsen som avsluttet kontant i nettaket. Etter 89 minutter scoret «Mos», men det ble også intet mindre enn et trøstemål.

Nedturen fortsetter for AaFK som ligger på kvalifiseringsplass. Veien ned til nedrykksplass er også kort. Brann ligger to poeng bak, mens Sandnes Ulf ligger fire poeng bak.

Sarpsborg klatret flere plasser med dagens seier og nørmer seg øvre halvdel av tabellen.

Siste nytt

 • Disse går for Norge

  Lars Helge Birkeland, Henrik L'Abée-Lund, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø går skiskytterstafetten for Norge i Holmenkollen i morgen. Det bekrefter landslagssjef Egil Kristiansen overfor NRK. Martin Fourcade står over for Frankrike.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Haag og Jönsson legger opp

  Det svenske langrennsparet Anna Haag (31) og Emil Jönsson (32) avslutter sine karrierer med søndagens sesongavslutning i Falun, melder Aftonbladet.se. De tok beslutningen under OL i Pyeongchang. Jönsson har 13 verdenscupseirer i sprint, mens Haag er olympisk mester i stafett for Sverige.

  Haag
  Foto: NISSE SCHMIDT / SCANPIX / NTB scanpix
 • Haver-Løseth på fjerdeplass

  Nina Haver-Løseth kom på fjerdeplass i slalåmrennet i Åre i Sverige. Hun kjørte seg opp fra en syvende plass i første omgang. Løseth lå på tredjeplass helt til første omgangs beste, Mikaela Shiffrin, kjørte ned og vant suverent.

  Nina Haver-Løseth under verdenscupfinalen i slalåm i Åre
  Foto: Jonathan Nackstrand / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportslørdag: Raw Air Vikersund, Eliteserien Lillestrøm - Sarpsborg 08 og V-cup skøyter
V-cup hopp: Raw Air
4-4-2 med Schau og Aune
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Rosenborg - Kristiansund
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang
Paralympics
Paralympics: Langrenn, stafetter
Paralympics: Kjelkehockey Canada - USA, finale