Hopp til innhold

Knelte foran fansen etter ny EM-nedtur

De tsjekkiske spillerne var langt nede etter å ha kun klart 1–1 mot Georgia i fotball-EM lørdag. Da kampen var slutt, gikk de som alltid bort til fansen for å takke for kampen.

Bildene fra stadion viser at tsjekkerne deretter knelte foran supporterne. Slik satt de i en liten stund.

Selv om hvittrøyene var skuffet etter poengdelingen, satt trolig Georgia og – Saba Lobzhanidze – igjen med samme følelse.

På overtid fikk nevnte Lobzhanidze en enorm sjanse til å sikre seieren for georgierne, som kom tre mot en.

En perfekt vektet pasning fant Lobzhanidze alene mot keeper, men innbytteren klarte å blåse ballen over mål, og da ble det poengdeling.

– Han får ikke sove i natt etter den avslutningen, sier Åge Hareide i NRKs studio.

Med dette resultatet står begge lag med ett poeng og har dermed et tøft utgangspunkt før den siste runden i gruppe F. Georgia møter Portugal, mens Tsjekkia skal bryne seg på Tyrkia.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 2: Group F Georgia v Czech Republic
Foto: CHRISTOPHE SIMON / AFP

Siste nytt

 • Ubeseirede Mol og Sørum klare for semifinale i Wien

  Sandvolleyballstjernene Anders Mol og Christian Sørum fortsatte seiersrekken og er klare for semifinale i verdenstourturneringen i Wien.

  Kvartfinaleseieren kom mot amerikanske Miles Partain og Andy Benesh med sifrene 21-17, 21-16.

  I semifinalen venter vinneren av oppgjøret mellom spanske Pablo Herrera og Adrian Gavira Collado og den tyske duoen Nils Ehlers og Clemens Wickler. De møtes senere lørdag.

  Mol og Sørum tok styringen i første sett og opparbeidet seg raskt en komfortabel ledelse. Den norske duoen vant til slutt settet 21-17 og kunne dermed sikre semifinalebillettene i andre sett.

  Sett to startet imidlertid langt jevnere, hvor parene fulgte hverandre stort sett hele veien til 12-12. Da tok Mol og Sørum styringen igjen og skaffet seg en stor ledelse, som de holdt hele veien inn til 21-16-seier.

  Turneringen er Mol og Sørums siste før OL i Paris. Der er nordmennene tittelholdere og kan bli tidenes første sandvolleyballpar på herresiden som forsvarer et OL-gull. (NTB)

  Mol Sørum
  Foto: NTB
 • Molde grep ikke muligheten - kunne pustet Glimt i nakken

  Molde kunne krympet avstanden til serieleder Bodø/Glimt til kun 3 poeng med seier over Fredrikstad. Det klarte de ikke etter at kampen endte 0-0.

  Begge lag hadde store sjanser til å avgjøre.

  Etter 52 minutter brente Emil Breivik en stor mulighet etter at keeper hadde gitt retur. Fredrikstads største mulighet kom etter 70 minutter, da Oscar Agas forsøk fra sju meter ble blokkert i siste liten.

  – Totalt sett så er det vel et rettferdig resultat, sa Molde-trener Erling Moe til TV 2 etter kampen.

  Det ble spilt flere andre kamper i Eliteserien lørdag.

  I kampen mellom HamKam og Odd kom den avgjørende scoring kom på vakkert vis i HamKams 2-1-seier. Etter 62 minutter fikk Tore Sørås drømmetreff fra omtrent 25 meter. HamKam tok med det en meget sterk borteseier og står med 10 poeng på de siste fire kampene.

  Mellom Viking og Kristiansund ble det en komfortabel 2-0-seier til hjemmelaget. Også denne kampen leverte en meget pen scoring. Etter 66 minutter dro Sander Svendsen frem et kremmerhus fra distanse. Skuddet gikk via nærmeste stolpe og i mål. Det betyr at Viking foreløpig tar 3.-plassen fra Brann, som spiller senere lørdag kveld.

  I Østlands-oppgjøret mellom Lillestrøm og Strømsgodset, gikk Lillestrøm seirende ut med 3-1. Det gjør at begge lagene nå står med 19 poeng på en 6.- og 7. plass. Marius Lundemo satte inn Lillestrøms siste mål etter et pent skudd fra like utenfor 16-meteren. Kampens tre andre scoringer kom i første omgang.

  Eliteserierunden kl. 17:

  Fredrikstad - Molde 0-0

  Lillestrøm - Strømsgodset 3-1

  Odd - HamKam 1-2

  Viking - Kristiansund 2-0

  Sandefjord - Bodø/Glimt 2-1

  Eliteserien i fotball 2024: Fredrikstad - Molde. Supporter fortviler
  Foto: Thomas Andersen / NTB
 • Grønbæk trolig ferdig i Glimt: – Dette var nok kanskje min siste kamp for Glimt

  Tapet mot Sandefjord ble trolig Albert Grønbæk sin siste kamp for Bodø/Glimt.

  – Tiden her har vært helt fantastisk.Jeg har hatt så sinnsykt mange gode opplevelser her, sier han til NRK etter kampslutt.

  23-åringen kom til gultrøyene i 2022, og har vært en viktig spiller for laget ifra nord.

  – Dette var nok kanskje min siste kamp for Glimt. Det var kjipt at det skulle avsluttes på denne måten, sa han.

  Tidligere i uka ble det meldt at Grønbæk kan bli solgt for 170 millioner kroner til den franske klubben Rennes.

  Sandefjord rystet serieleder Bodø/Glimt og vant 2–1 på hjemmebane. Det ga tre livsviktige poeng i bunnstriden, og åpnet gullkampen i toppen.

  Blåtrøyene yppet seg fra start, og etter 28 minutter spilt satt den for hjemmelaget. Med litt hjelp fra en Glimt-spiller gikk skuddet fra Alexander Ruud Tveter i mål.

  Før lørdagens kamp sto Sandefjord med åtte kamper på rad uten seier. Dermed var det en svært etterlengtet seier for hjemmelaget.

  Bodø/Glimt gjorde tre bytter til andre omgang i håp om å kunne snu det – og det ble et annet bortelag vi fikk se etter pause.

  Det ble noen interessante minutter ut i andre omgang i hvalfangerbyen.

  I det 59. minuttet stanget Stian Kristiansen ballen elegant i nettmaskene mot gamle lagkamerater. Hjemmelaget doblet da ledelsen, men Bodø svarte umiddelbart. I 61. minutt sendte kaptein Patrick Berg ballen i mål etter at den var innom en Sandefjord-spiller.

  Glimt jaktet lenge på en utligning, men til tross for stort press, kom aldri scoringen. Dermed ble det sesongens andre tap for serielederne.

  – Full kontroll hadde vi vel ikke, men vi gjør en god match, sa Sandefjord-kaptein Filip Ottosson til TV 2 etter kampen.

  Med Glimt-tap blir gullkampen nå mer åpen igjen. Formlaget Viking vil med seier i deres hengekamp være kun to poeng bak Bodø/Glimt.

  Albert Grønbæk
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal