Hopp til innhold

Knappe 2800 på Landsskyttarstemnet

2766 skyttarar er påmelde til Landsskyttarstemnet i Bodø, som startar laurdag. Det får NRK opplyst av kommunikasjonssjef Terje Westvik i Det Frivillige Skyttervesen. Påmeldingsfristen gjekk ut i går.

– I februar tippa eg 2800, så det var ikkje så veldig langt unna, seier Westvik. Sist stemnet var i Bodø, i 2011, var det 3700 skyttarar.

Årets stemne er det første sidan 2019, og grunnen til nedgangen er sjølvsagt pandemien. I tillegg har prisen på både diesel og ammunisjon gått sterkt opp.

Det er i rekrutteringsklassene nedgangen er størst, men ikkje så stor som Westvik frykta.

– Derimot er nedgangen av påmelde i veteranklassene større enn eg hadde trudd, seier han.

Også talet på lag er mindre enn før. Mange må lag som vanlegvis sender berre 3-4-5 skyttarar, er no heilt ute. Dessutan har store lag i byane langt færre enn vanleg.

– Berre laga i og rundt Oslo har 300 færre enn vanleg. Også i Bergen ser vi denne tendensen, seier han.

– Vi ser nedgangen også i andre stemne, så det er tydeleg at det tek tid å få i gang aktiviteten igjen. No er det viktig å få opp aktiviteten lokalt i laga igjen, det blir det arbeidet må konsentrerast om no, seier Westvik.

NRK sender ni og ein halv time direkte frå LS i neste veke.

Bestemorenga i Bodø
Foto: Lars Bjørn Martinsen / NRK

Siste nytt

 • Ny renndirektør i FIS

  Michal Lamplot rykker opp og blir renndirektør for langrenn i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS). Han tar over for Pierre Mignerey, opplyser FIS i en pressemelding.

  Mignerey gir seg i jobben etter tolv år og erstattes med sin assistent.

  Lamplot har hatt flere roller i FIS før han nå tar steget opp og blir renndirektør. Kommende sesong skal han konsentrere seg om det sportslige, mens Doris Kallen blir verdenscupkoordinator.

 • Meling forlenget kontrakten med Rennes

  Landslagsspiller Birger Meling har utvidet kontrakten sin i den franske toppklubben Rennes med to år. Han er bundet til klubben til 2026.

  Venstrebackens forlengelse opplyses om av Rennes på Twitter. Meling forlot norsk fotball sommeren 2020. Da gikk han til Nimes, og ett år senere ble han en del av Rennes.

  Rennes ligger på 8.-plass i Ligue 1. Lørdag venter Strasbourg på bortebane. Meling har startet fem av de åtte kampene Rennes har spilt denne sesongen.

  Som seniorspiller har Meling vært i Stabæk og Rosenborg. Han har også en fortid i Middlesbrough og Viking som junior.

  Birger Meling
  Foto: LOIC VENANCE / AFP
 • Strammer inn bruk av flomlys

  Det blir innført nye regler for flomlys i Eliteserien og Toppserien i fotball. Grepet blir gjort for å spare strøm i en tid der energi koster langt mer enn før. Det skjer på anmodning fra interesseorganisasjonene Norsk Toppfotball og Toppfotball Kvinner, skriver NTB.

  Framover blir det kun tillatt å ha på flomlys først 45 minutter før kampstart. I snitt har dagens praksis vært på halvannen time.

  – Dette vil bidra til å redusere energiforbruket umiddelbart, og klubbene vil redusere energikostnadene, sier Pål Breen i Norsk Toppfotball.

  Eliteserien
  Foto: Christoffer Andersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste