NRK Meny
Normal

Flere spillere fra gullaget blir vraket til OL

HERNING (NRK): OL-troppen til Rio er på bare 14 spillere mot 16 i VM. Det betyr at noen av dem som tok VM-gull søndag garantert ikke får være med til OL.

Sulland og Skogrand

MINST TO UT: Håndballkvinnene feiret VM-gullet i danske Herning søndag kveld. Allerede på nyåret starter forberedelsene til OL i Rio de Janeiro.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Dette blir et race framover med tanke på OL, sier NRKs ekspertkommentator Geir Oustorp.

Linn Jørund Sullan og Stine Skogrand

BENKEN: Linn Jørum Sulland (t.v.) var helt avgjørende da Norge tok OL-gull i London for to år siden, men har nesten ikke fått spilletid i dette VM. Her feirer hun gullet sammen med Stine Skogrand (t.h.) søndag kved.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Han påpeker at det er flere som ikke var med i VM som er aktuelle for OL, i tillegg til at troppen må kuttes med to spillere.

– Det er utfordringer med troppen. Vi har Linn-Kristin Riegelhuth Koren som vel føder i disse tider, som vil være med. Katrine Lunde med åtte måneder til på seg, vil nok også være med. Det blir en tøff kamp, men det er bare bra, sier Oustorp.

– OL kommer styggfort

Før VM tok landslagstrener Thorir Hergeirsson et kontroversielt valg da han vraket mangeårig førstekeeper Katrine Lunde til VM til fordel for Kari Aalvik Grimsbø og Silje Solberg.

VM-gull

SE VIDEO: Camilla Herrem sang «Tore Tang» på VM-banketten søndag kveld. Se hvordan det var og flere bilder fra feiringen her. (Foto: Tobias Prosch Simonsen.)

Lunde la ikke skjul på at hun var veldig skuffet.

Men selv med gullet rundt halsen vil ikke Hergeirsson kalle det noen revansje at han lyktes med keeper-valget.

– Det er en sånn medieskapt greie. Jeg er ganske avslappet i forhold til det. Vi har mange gode målvakter og Kari Aalvik Grimsbø er en av de aller beste vi har, sier Hergeirsson.

Grimsbø har vært Norges førstekeeper i VM og spilte en praktkamp i VM-finalen, mens andrekeeper Silje Solberg ikke har vært i nærheten av sitt beste i mesterskapet.

Da NRK snakket med landslagstreneren på håndballforbundets VM-bankett søndag kveld la han ikke skjul på at OL-forberedelsene starter med det samme.

Camilla Herrem og Stine Bredal Oftedal

VERDENSMESTERE: Camilla Herrem (t.v.) og landslagskaptein Stine Bredal Oftedal (t.h.) er trolig sikre i OL-troppen. Her løfter de VM-pokalen etter søndagens finaleseier over Nederland.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Jeg må få jula til å ta dette innover meg (VM-gullet), men så kommer det et OL styggfort, så det er bare å løpe, ellers så springer de andre forbi deg, sier Hergeirsson.

Sulland sliter

Flere av spillerne som feiret VM-gullet gjennom natten i danske Herning søndag kommer altså ikke til OL.

Troppen til Rio de Janeiro-lekene er bare på 14 spillere mot 16 i VM og EM.

Når det gjelder selve uttaket er det flere usikkerheter i tillegg til at Riegelhuth Koren og Lunde vil tilbake.

Før finalen fortalte NRK om Linn Jørum Sulland som har gått fra å være toppscorer sist Norge tok VM-gull i 2011, til å være benkesliter i dette mesterskapet. Det kan bli en lang vei for henne å komme seg til Rio de Janeiro.

Etter Nora Mørks framferd, er det ikke tvil om hvem som okkuperer høyrebacken i mange år framover, mens Stine Skogrands uredde og solide VM-debut gjør at hun utfordrer Amanda Kurtovic på høyrekanten. Begge kan også brukes som bakspillere.

Disse er trolig sikre i OL-troppen: Mari Molid, Veronica Kristiansen, Heidi Løke, Stine Bredal Oftedal, Pernille Wibe, Camilla Herrem, Sanna Solberg og Ida Alstad.

Se video: De siste sekundene av VM-finalen

Håndballjentene tar VM-gull

SE VIDEO: Norge jubler over VM-gull. (Video med tillatelse fra TV 2.)

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM Bryting