Hopp til innhold

Knalltid av Snildal

Ingvild Snildal knuste sin norske rekord på 50 m butterfly og hadde tredje beste tid i forsøket under VM i Roma.

Ingvild Snildal
Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Med tiden 25,62 slo hun sin drøyt to uker gamle norske rekord med 62 hundredeler.

Bare svenske Therese Alshammer (25,44) og nederlandske Mgdalena Veldhuis (25,58) var raskere.

- Sykt bra

- Dette er helt sykt bra. Jeg kunne ikke ventet noe bedre. Under 26 var målet, men jeg visste ikke at det skulle gå så langt under, sier Snildal til NRK.

Snildal knallet til med 25,62 og tredje beste tid. Det var soleklar norsk rekord med 56 hundredeler, og to tideler bedre enn den tidligere mesterskapsrekorden.

- Jeg håper at jeg går videre til finale. Jeg får bare kjøre på maks. Det var noen som sa til meg i dag at man ikke trenger å svømme maks, eh..., jo det gjør man, sier Snildal med et stor smil.

- Du er ikke langt bak Alsahammar?

- Det er ikke langt bak nei. Bare to tideler, ler hun.

Vi ta verdensrekorden

- Målet er å ta verdensrekorden en gang i fremtiden. Jeg håper jeg kan svømme enda litt fortere, sier Snildal.

Semifinalen på distanse skal svømmes i kveld, og finalen går lørdag.

Katharina Stiberg ble nummer 29 på distansen. Hun fikk tiden 26,77.

Stolt svømmepresident

- Nå har vi tre stykker som virkelig kan kjempe om medaljer i internasjonale mesterskap. Det har vi aldri hatt før, sier en stolt president til NRK.

- Jeg er kjempefornøyd fordi hun nok en gang viser at hun er i verdenstoppen, sier president i Norges svømmeforbund, Per Rune Eknes.

- Hun perser med over et halvt sekund og er bare noen tideler bak verdensrekorden. Det er utrolig bra. Jeg har kjent henne siden hun var ei lita jente. Hun er ei humørfrisk og flott jente. Så dette synes jeg er helt strålende, sier en smilende Eknes.

- Hva synes du om at når Alexander Dale Oen og Sara Nordenstam svikter så kommer det andre frem?

- Jeg vil ikke si at de sviktet, men det viser at vi er på den riktige veien videre. Norsk svømming er på vei opp. Oen og Nordenstam har ikke fått det helt til i år. Det hadde vi egentlig fryktet. Men Ingvild viser at hun tar mange steg oppover.

- Jeg har vært stolt siden OL i fjor. Nå er jeg enda mer stolt.

Sportsnyheter

Norge

Hegerberg med emosjonell pride-feiring: – Handler om å stå sammen og vise kjærlighet

Ada Hegerberg (26) løftet det regnbuefargede kapteinsbindet mot himmelen etter 1-0-scoringen på Ullevaal.

Siste nytt

 • Supportere bortvist – skal ha kommet med rasistiske tilrop

  Ørn-Horten slo Arendal 8-1 i 2. divisjon lørdag, men det var dommerens bortvisning av om lag 30 bortefans for mulige rasistiske rop som stjal fokuset.

  Hendelsen skal ha skjedd ti minutter før hvilen, da Ørn-Hortens Seihou Leroy Sillah Nilsen økte hjemmelagets ledelse til 4-0 og feiret foran Arendals supportere, ifølge Agderposten.

  Avisen skriver at flere som var på stadion, har opplyst at det ble laget apelyder mot spilleren, og dommer Herman Aass bekrefter at publikum ble bortvist.

  Sportssjef Børge Fedje i Arendal sier klubben fordømmer alle former for rasisme og hets.

  – Vi har fått framstilt påstander om hva som skal ha skjedd, og jeg kan ikke uttale meg om det er sant eller ikke. Jeg vet bare at Arendal Fotball som klubb er opptatt av mangfold og respekt og vil være gode representanter både på og utenfor banen, sier han til Agderposten.

 • Solberg hadde store utfordringer med sikten

  Oliver Solberg inntok 6.-plassen på resultatlistene før siste dagen i Safari Rally Kenya i Nairobi, men tapte tid til toppen.

  – I dag var en av de sykeste dagene på rallybanen i mitt liv, men med seks nye runder i morgen er jeg sikker på at det kommer flere overraskelser og utfordringer i tiden som kommer, skriver den svensknorske rallyføreren på Twitter etter tredje dagen i Rally Kenya.

  Solberg skriver videre at han hadde store utfordringer med sikten i deler av fartsprøvene ettersom det både sprutet jord og vann opp på frontruta.

  Tross forholdene klatret Solberg opp på 6.-plass, og ligger 12.19 minutter bak Kalle Rovanperä som leder. Før dagens prøver var forspranget opp til finnen 4.27 minutter.

  Opp til Thierry Neuville på 5.-plass er det 1.19 minutter. (NTB)

  Oliver Solberg kjører i Kenya
  Foto: TONY KARUMBA / AFP
 • Nepomnjatsjtsjij og Caruana økte luken i VM-jakten

  Jan Nepomnjasjtsjij og Fabiano Caruana økte luken til resten i VM-kandidatturneringen i sjakk med seire lørdag. Hikaru Nakamura er treer, 1,5 poeng bak.

  «Nepo» er fortsatt alene på topp med 5,5 poeng på sju runder, etter en kontrollert seier med svarte brikker over ungarske Richard Rapport.

  Caruana lå lenge an til gevinst, men måtte slite lenge for seieren med hvite brikker mot aserbajanske Teimur Radjabov. Amerikaneren står med fem poeng.

  Deretter følger landsmannen Nakamura, som spilte remis med svarte brikker mot Jan-Krzysztof Duda lørdag. Tre spillere har tre poeng etter halvspilt turnering i Madrid.

  Vinneren av turneringen skal etter planen møte verdensmester Magnus Carlsen til VM-kamp i starten av 2023, men Carlsens foretrukne motstander i Alireza Firouzja, ligger dårlig an. Han har kun 2,5 poeng, etter remis mot kinesiske Ding Liren.

  Kandidatturneringen i den spanske hovedstaden varer fram til 5. juli. (NTB)

  Jan Nepo
  Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste