Knalltid av Snildal

Ingvild Snildal knuste sin norske rekord på 50 m butterfly og hadde tredje beste tid i forsøket under VM i Roma.

Ingvild Snildal
Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Med tiden 25,62 slo hun sin drøyt to uker gamle norske rekord med 62 hundredeler.

Bare svenske Therese Alshammer (25,44) og nederlandske Mgdalena Veldhuis (25,58) var raskere.

- Sykt bra

- Dette er helt sykt bra. Jeg kunne ikke ventet noe bedre. Under 26 var målet, men jeg visste ikke at det skulle gå så langt under, sier Snildal til NRK.

Snildal knallet til med 25,62 og tredje beste tid. Det var soleklar norsk rekord med 56 hundredeler, og to tideler bedre enn den tidligere mesterskapsrekorden.

- Jeg håper at jeg går videre til finale. Jeg får bare kjøre på maks. Det var noen som sa til meg i dag at man ikke trenger å svømme maks, eh..., jo det gjør man, sier Snildal med et stor smil.

- Du er ikke langt bak Alsahammar?

- Det er ikke langt bak nei. Bare to tideler, ler hun.

Vi ta verdensrekorden

- Målet er å ta verdensrekorden en gang i fremtiden. Jeg håper jeg kan svømme enda litt fortere, sier Snildal.

Semifinalen på distanse skal svømmes i kveld, og finalen går lørdag.

Katharina Stiberg ble nummer 29 på distansen. Hun fikk tiden 26,77.

Stolt svømmepresident

- Nå har vi tre stykker som virkelig kan kjempe om medaljer i internasjonale mesterskap. Det har vi aldri hatt før, sier en stolt president til NRK.

- Jeg er kjempefornøyd fordi hun nok en gang viser at hun er i verdenstoppen, sier president i Norges svømmeforbund, Per Rune Eknes.

- Hun perser med over et halvt sekund og er bare noen tideler bak verdensrekorden. Det er utrolig bra. Jeg har kjent henne siden hun var ei lita jente. Hun er ei humørfrisk og flott jente. Så dette synes jeg er helt strålende, sier en smilende Eknes.

- Hva synes du om at når Alexander Dale Oen og Sara Nordenstam svikter så kommer det andre frem?

- Jeg vil ikke si at de sviktet, men det viser at vi er på den riktige veien videre. Norsk svømming er på vei opp. Oen og Nordenstam har ikke fått det helt til i år. Det hadde vi egentlig fryktet. Men Ingvild viser at hun tar mange steg oppover.

- Jeg har vært stolt siden OL i fjor. Nå er jeg enda mer stolt.

Siste nytt

 • Åpner for store produksjoner

  Storbritannia vil åpne opp for at utvalgte internasjonale sportsbegivenheter og store film- og TV-produksjoner skal få grønt lys til tross for koronaviruset. Blant annet har de snakket med Tom Cruise om å gjenoppta «Mission Impossible»7 og 8.

 • Oppskriftsmessig Chelsea-seier

  Chelsea klatret tilbake forbi Manchester United og opp til fjerdeplass i Premier League etter en komfortabel 3-0-seier hjemme mot Watford.

  Olivier Giroud ga hjemmelaget ledelsen, før Willian doblet ledelsen fra straffemerket. Ross Barkley fastsatte sluttresultatet til 3-0 med et kremmerhus på overtid.

  Chelsea-jubel
  Foto: Matthew Childs / Matthew Childs
 • Vålerenga reddet uavgjort

  Det ble mye drama da Vålerenga fikk med seg ett poeng hjemme mot Aalesund.

  Gjestenes islandske spiss Holmbert Fridjonsson scoret en gang på hver side av pause, og Aalesund hadde kontroll. Etter 64 minutter våknet Vålerenga og brukte bare to minutter på å komme ajour med mål av Benjamin Stokke og Bård Finne.

  Fire minutter seinere fikk Sam Adekugbe se det røde kortetetter han gult kort for filming. Det stoppet Vålerengas jakt initiativ i jakten på seiersmålet. Dermed endte det med ett poeng til hvert lag.

  Sam Adekugbe blir utvist for filming.
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal