Knalltid av Snildal

Ingvild Snildal knuste sin norske rekord på 50 m butterfly og hadde tredje beste tid i forsøket under VM i Roma.

Ingvild Snildal
Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Med tiden 25,62 slo hun sin drøyt to uker gamle norske rekord med 62 hundredeler.

Bare svenske Therese Alshammer (25,44) og nederlandske Mgdalena Veldhuis (25,58) var raskere.

- Sykt bra

- Dette er helt sykt bra. Jeg kunne ikke ventet noe bedre. Under 26 var målet, men jeg visste ikke at det skulle gå så langt under, sier Snildal til NRK.

Snildal knallet til med 25,62 og tredje beste tid. Det var soleklar norsk rekord med 56 hundredeler, og to tideler bedre enn den tidligere mesterskapsrekorden.

- Jeg håper at jeg går videre til finale. Jeg får bare kjøre på maks. Det var noen som sa til meg i dag at man ikke trenger å svømme maks, eh..., jo det gjør man, sier Snildal med et stor smil.

- Du er ikke langt bak Alsahammar?

- Det er ikke langt bak nei. Bare to tideler, ler hun.

Vi ta verdensrekorden

- Målet er å ta verdensrekorden en gang i fremtiden. Jeg håper jeg kan svømme enda litt fortere, sier Snildal.

Semifinalen på distanse skal svømmes i kveld, og finalen går lørdag.

Katharina Stiberg ble nummer 29 på distansen. Hun fikk tiden 26,77.

Stolt svømmepresident

- Nå har vi tre stykker som virkelig kan kjempe om medaljer i internasjonale mesterskap. Det har vi aldri hatt før, sier en stolt president til NRK.

- Jeg er kjempefornøyd fordi hun nok en gang viser at hun er i verdenstoppen, sier president i Norges svømmeforbund, Per Rune Eknes.

- Hun perser med over et halvt sekund og er bare noen tideler bak verdensrekorden. Det er utrolig bra. Jeg har kjent henne siden hun var ei lita jente. Hun er ei humørfrisk og flott jente. Så dette synes jeg er helt strålende, sier en smilende Eknes.

- Hva synes du om at når Alexander Dale Oen og Sara Nordenstam svikter så kommer det andre frem?

- Jeg vil ikke si at de sviktet, men det viser at vi er på den riktige veien videre. Norsk svømming er på vei opp. Oen og Nordenstam har ikke fått det helt til i år. Det hadde vi egentlig fryktet. Men Ingvild viser at hun tar mange steg oppover.

- Jeg har vært stolt siden OL i fjor. Nå er jeg enda mer stolt.

Siste nytt

 • Brudd og lungeskade etter velt

  Syklisten Remco Evenepoel ble hastet til sykehus etter at han traff en betongkant og ble kastet utfor en skrent under sykkelrittet Il Lombardia.

  Lørdag kveld bekreftet Deceuninck-Quick-Step på egne nettsider at Evenepoel har fått påvist brudd i bekkenet og skader på den ene lungen. Det betyr at 20-åringen ikke blir å se på sykkelen på en god stund.

  Italy Cycling Tour of Lombardy
  Foto: Fabio Ferrari / AP
 • Ventura med kjemperunde

  Kristoffer Ventura greide cuten med bare ett slags margin, men truer med å blande seg i tetstriden i helgens PGA-turnering takket være en kjemperunde lørdag.

  Med 63 slag (sju under par) klatret Ventura kraftig på listene. Hadde det ikke vært for to sene bogeyer ville han vært i topp ti.

  Nordmannen var på delt 64.-plass halvveis i Greensboro i North Carolina, og var ett slag fra å måtte reise hjem fredag. Lørdag slo han tilbake med åtte birdier på de 14 første hullene han spilte.

  Rocket Mortgage Classic - Round One
  Foto: Stacy Revere / AFP
 • Carlsen vant etter lynsjakk

  Magnus Carlsen måtte ut i lynsjakk for å sikre seieren og utligne til 1-1 i finaleserien mot Hikaru Nakamura i Grand Final på hans egen sjakktour.

  Det første av to lynsjakkpartier endte med remis etter at Nakamura ikke lenger kunne gjøre lovlige trekk. Etter en tabbe av Nakamura kunne Carlsen sikre seieren i andre parti.

  Magnus Carlsen med ny turnering
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal