Knallstart for Hammer

Jon Ludvig Hammer har fått en svært god start på Spice Cup i Texas, med 1,5 av 2!

Jon Ludvig Hammer
Foto: Bjarke Sahl

Siste: Hammer tapte gårdagens parti mot ukraineren Yuriy Kuzubov og står dermed på 50% score etter 3 runder. I dag venter amerikaneren Varuzhan Akobian, og Hammer har hvit.Partiet starter klokken 21.00 i kveld.

Han er dårligst rangert, men lar seg åpenbart ikke pille på nesen. I første runde holt han remis med svart mot turneringsener Dmitry Andreikin fra Russsland.

I søndagens runde slo han det filippinske stortalentet Wesley So i et svært morsomt parti.

Du kan se alle partiene fra andre runde her!

So er bare 15 år, men har like vel en rating på stødige 2644.

Dermed har Hammer unnagjort de to høyest rangerte i turneringen, og det har han gjort med stil!

Hammer spiller turneringen Texas Tech Univesity Spice Cup 2009, som samler samler seks unge stormestere, gjennomsnittsalderen er 20 år, men ratingsnittet er på hele 2631.

Dette er den sterkeste invitasjonsturneringen som er arrangert i USA noen gang.

Besøk Sjakkforumet og legg inn dine kommentarer!

En av arrangørene av turneringen er tidligere verdensmester for kvinner, Susan Polgar.

Hun følger turneringen nøye på sin velrenommerte blogg , og her finner du bilder og partier.

Siste nytt

 • Jobbes intenst med nødløsninger

  Det er uklart når Therese Johaug og resten av et smittefritt kvinnelandslag i langrenn kommer seg av gårde til Beijing-OL. Det jobbes intenst med nødløsninger.

  OL er bare litt over en uke unna. Torsdag går første fly med norske utøvere til Kina i Olympiatoppens regi. Der skulle hele langrennstroppen ha vært med, men den planen utgår.

  Både herre- og kvinneløperne må forlenge høydeoppholdet i Seiser Alm etter at både sprinttrener Arild Monsen, Anne Kjersti Kalvå og Heidi Weng har testet positivt.

  – Regnestykket kan fort endre seg, men rett over helgen er første mulighet, sier landslagslege Øystein Andersen på spørsmål fra NTB om Therese Johaugs OL-reise.

  – Vi tar ingen sjanser på vegne av våre egne løpere, men vi har også full respekt for alle andre som skal være med på diverse fly. Det er en like viktig del av regnestykket. Vi skal ikke utsette andre utøvere fra verken Norge eller Sverige for smittefare, legger Andersen til.

  Det går et nytt charterfly fra Gardermoen mandag, men det kan bli vel så aktuelt for hele langrennsleiren å reise med fly fra Zürich i Sveits på ulike dager.

  – Derfra vil det være muligheter til å fly helt fram til 4. februar. Vi har flere muligheter til å komme oss av gårde, sa langrennssjef Espen Bjervig.

  (NTB)

  Therese Johaug
  Foto: Torstein Bøe / NTB
 • Klæbo og Johaug blir igjen på fullt hotell

  I 12.30-tiden fikk NRK opplyst fra lederne på stedet at samtlige utøvere som skulle flytte fra hotellet Steger-Dellai hadde flyttet til et nytt hotell. Landslagslege Øystein Andersen fortalte på pressekonferansen tidligere i dag at det var fordi flere av rommene deres var booket kun til i dag, ettersom hele troppen i utgangspunktet skulle vært på vei hjem fra Norge. I tillegg fylles det opprinnelige hotellet opp onsdag.

  Men landslagstrener Eirik Myhr Nossum forteller at forbundet fikk beholde fire rom. To til smittede Anne Kjersti Kalvå og Heidi Weng.

  Ettersom verken Johannes Høsflot Klæbo eller Therese Johaug forlot hotellet onsdag formiddag, bekrefter nå Nossum at de to profilene har fått de to siste rommene på hotellet.

  Johannes Klæbo
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Riiber klar for konkurranse igjen

  Norges Skiforbund sender sju utøvere til sesongens nest største høydepunkt, «trippelen» i østerrikske Seefeld.

  Jarl Magnus Riiber er klar for konkurranser igjen sammen med det norske OL-laget. I tillegg får Andreas Skoglund og Simen Tiller sjansen i Østerrike.

  – Vi trenger virkelig en sånn prestisjefylt helg. Trippelen i Seefeld er for oss vinterens nest største hovedmål. I år blir konkurransen en utrolig viktig OL-test, sier sportssjef Ivar Stuan.

  Disse stiller for Norge:

  Espen Andersen Lommedalens Idrettslag
  Espen Dalhaug Bjørnstad Byaasen Skiklub
  Jørgen Nyland Graabak Byåsen Idrettslag
  Jens Lurås Oftebro IL Jardar
  Jarl Magnus Riiber, IL Heming
  Simen Tiller, Moelven IL
  Andreas Skoglund, Molde og Omegn IF

  Austria Nordic Combined World Cup
  Foto: Lisa Leutner / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal