NRK Meny
Normal

Knallhard kritikk av skytingen: – Altfor dårlig

HOLMENKOLLEN/TRYSIL (NRK): 16 bom var fasit for de beste landslagsjentene under testrennet i Holmenkollen. Og bedres ikke fjorårsnivået på standplass vil de være sjanseløse i VM.

En av fem skudd i fjor, endte opp som et bomskudd. Det må gjøres noe med før årets sesong.

Det mener NRKs ekspert Ola Lunde som slår fast at treffprosent under 80 må snus til VM-sesongen for Tiril Eckhoff og lagvenninnene.

– De skjøt rett og slett for dårlig. De har treffprosent under 80 på stående. Eckhoff har treffprosent på 74 på stående og Fanny har under 80 på både liggende og stående, sier Lunde og peker på en tavle der han sammenligner skytingen med de beste sist vinter.

– Dette blir altfor dårlig i forhold verdens aller beste, Laura Dahlmeier, som har 92 prosent på liggende og 93 prosent på stående. Der må det bli et skikkelig løft, sier Lunde.

TIRIL ECKHOFF

MYE BOM I KOLLEN: Tiril Eckhoff bommet fem ganger og vet at det hadde gjort henne sjanseløs internasjonalt.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

– Tror du de klarer det til VM på hjemmebane?

– Vi får håpe at de blir betydelig bedre. For det må det bli hvis det skal være sjanse på noe som helst angående gull, for eksempel ien VM stafett, sier Lunde som trener noen yngre rekrutter i Trysil da NRK prater med ham

Fem bom

På landslagets testrenn i Holmenkollen var Tiril Eckhoff best. Men bom på annethvert skudd på stående skyting sender utøvere nedover resultatlisten internasjonalt.

– Jeg føler jeg har blitt bedre siden i fjor, men det nytter ikke å skyte fem bom på stående hvis jeg skal ha noe i VM eller verdenscupen å gjøre, sier Tiril Eckhoff til NRK.

Fanny Horn Birkeland sto igjen med sju bomskudd på testrennet. Hun skjønner hvorfor Lunde feller dommen.

– Det er vi full klar over. Den lista Tiril og jeg la i dag hadde vært langt bak på et verdenscuprenn.Det er ikke godt nok. Det vet vi. Det er kanskje litt synd at dette vises av oss i dag når vi gjør en så dårlig jobb på standplass. For vi har jort en veldig god jobb i sommer og laget har løftet seg mange hakk på skytingen, sier hun.

Junior klart best

Rett bak seg på resultatlisten hadde hun derimot juniorverdensmesteren Ingrid Tandrevold. Med en bom var det hun som leverte det som kreves.

– Nå vet vi hva vi må hjem å trene på. Nå kan vi bare hente inn hun junioren her som skyter 19 treff. Det virker som hun har løst gåten, sier Horn Birkeland.

Pressen var invitert til testrennet for at det skulle skape mer trykk på landslagsjentene forteller landslagstrener Stian Eckhoff. Han mener han forventet en del bom i Holmenkollen, men han ser at nivået må opp fra fjoråret.

– Jeg er helt enig med Ola. Jeg regner med at man under normale forhold på sprint og jaktstart må over 90 prosent for å lykkes her. Jeg tror at et par av våre har litt høye skuldre. De har lyst til å levere og vet hva som kommer her i mars, sier Eckhoff.

Siste nytt

 • West Ham sikret seg franske Diop

  West Ham har signert den franske midtstopperen Issa Diop. 21-åringen hentes fra Toulouse og har signert en femårskontrakt. Premier League-klubben har ikke oppgitt overgangssummen, men ifølge britiske medier er den rundt 22 millioner pund (238 millioner kroner).

   Issa Diop
  Foto: Regis Duvignau / Reuters
 • Salah starter mot Russland

  Ifølge Egypts lagoppstilling er Mohamed Salah i startoppstillingen til Egypts kamp mot Russland i kveld. Liverpool-spilleren har vært ute med en skulderskade, og spilte ikke da Egypt tapte 0-1 for Uruguay.

  Foto: Dmitri Lovetsky / AP
 • Neymar hinket av trening

  Flere melder på Twitter at den brasilianske stjernen Neymar måtte avbryte dagens trening og forlot banen haltende. Neymar rakk akkurat å bli skadefri til VM etter et brudd i foten i mars.

  Neymar
  Foto: Adrian Dennis / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
FIFA Fotball-VM 2018: Russland - Egypt
FIFA Fotball-VM 2018: Russland - Egypt
Best i verden: Tidenes fotball-VM