Hopp til innhold

Klubbene kaster seg over Larvik-spillerne etter konkurssak

Tirsdag morgen kom nyheten om at Larvik kan gå konkurs. Like etter kom det henvendelser på flere av spillerne.

Håndball Em kvalifisering Norge-Kroatia (33-27)

LARVIK-PROFILER: Thea Mørk (til venstre) får selskap av Mari Molid i Larvik neste sesong, hvis klubben unngår konkurs.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Det bekrefter Geir Oustorp, som tar over som trener i Larvik 1. juni.

– Det er mange av klubbene i Norge som kaster seg over og vil ha spillerne våre, sier Oustorp.

– De kan få dem på billigsalg?

– De vil ha muligheten til å prate med dem. De kan jo få dem på billigsalg om det ikke blir noe av Larvik neste sesong, men vi får se.

 Geir Oustorp

TAR OVER: Geir Oustorp er Larvik-trener fra 1. juni.

Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

Mangler tre millioner

Tirsdag morgen kom nyheten om at Larvik mangler tre millioner. Håndballklubben sliter med likviditeten, og det kan bety kroken på døra etter årets sesong.

Oustorp var i Glassverket sist sesong, og måtte håndtere store økonomiske problemer i klubben. Også da kastet toppklubbene seg over spillerstallen.

– Jeg har opplevd det før. Det er kjøpers marked, og det er sånn det er, sier Oustorp.

Han vet ikke hva som skjer neste sesong. Etter planen skal han ta over som trener 1. juni, og styre Larvik neste sesong. Da er sponsorer og penger på plass. Problemet er nåsituasjonen i håndballklubben.

– Fra 1. juni må ting være på plass. Det er ikke poeng i å starte på noe som skjærer seg i oktober eller november. Jeg må få gjennomføre prosjektet jeg har satt i gang, sier Oustorp.

– Hva gjør jeg hvis det ikke løser seg?

Prosjektet i Larvik har han allerede startet på. Mari Molid er blant spillerne som er signert før neste sesong. Hun vender hjem etter opphold i danske Randers, men vet nå ikke om hun har arbeidsplass neste sesong.

– Jeg trodde økonomien var i orden da jeg skrev under. Jeg har snakket med Geir Oustorp, og har troen på det sportslige. Det har jeg fortsatt. Situasjonen er uheldig, og jeg hadde kanskje tenkt meg om en ekstra gang hvis jeg hadde visst om dette, sier Molid til NRK.

Situasjonen ble kjent etter et styremøte torsdag. Mandag ble alle rundt klubben informert. Molid sier det først og fremst er trist for norsk håndball, men er selv bekymret for neste sesong. Saken er så ny at hun ikke har sett seg om etter en alternativ arbeidsgiver.

– Tankene kommer, men jeg håper det løser seg. Men hva gjør jeg hvis det ikke løser seg? Nå er det så nytt at jeg ikke vet hva jeg skal gjøre. Jeg har en tanke i hodet, så vi får se hva jeg gjør, sier Molid.

Mari Kristine Søbstad Molid

TIL LARVIK?: Mari Molid har signert for Larvik, men vet ikke om hun spiller der neste sesong. Her i aksjon for Norge mot Kroatia i år.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sportsnyheter

Henrik og Didrik i stjerneduell i Stoltzen Opp: – Dette er jo ei steinur, ikkje ei steintrapp!

Den eine har seks EM-medaljar. Den andre har tre medaljar i OL og VM. Men gamle laurbær hjelper lite i verdas brattaste løp.

Siste nytt

 • Trøblete ettermiddag for Hovland og Europa

  Viktor Hovland og Ludvig Åberg kom dårlig i gang med fourball-økta på dag to av Ryder Cup og styrer mot tap. USA har hevet seg og leder to av fire kamper.

  Sam Burns og Collin Morikawa sørget for en kalddusj for den skandinaviske duoen som leverte glohet golf på formiddagen i foursome. Amerikanerne leder med fem hull etter at elleve hull er spilt, så dermed er sjansen nærmest ute for Hovland og Åberg.

  Tidligere lørdag vant de to med tidenes største seiersmargin i Ryder Cup, 9 og 7, i foursome-kampen mot Brooks Koepka og Scottie Scheffler.

  (NTB)

  The 2023 Ryder Cup
  Foto: PHIL NOBLE / Reuters
 • Watkins scoret hattrick da Villa knuste Brighton

  Et heltent Aston Villa holdt lekestue med Brighton før pause og vant 6-1 i lørdagens Premier League-duell.

  Det ble en festforestilling for Ollie Watkins og hans lagkamerater. Villa-spissen scoret de to første målene og punkterte senere kampen med 4-1-scoringen halvveis i annen omgang.

  Ollie Watkins
  Foto: GEOFF CADDICK / AFP
 • Eikeri vant Tokyo-finale etter snuoperasjon

  Ulrikke Eikeri og doublemakker Ingrid Neel slo til i tennisfinalen i Tokyo lørdag. Hjemmefavorittene Eri Hozumi og Makoto Ninomiya ble slått 2-1.

  Kampen var over i løpet av snaut 100 minutter. Den endte med sifrene 3-6, 7-5 og 10-5.

  Det japanske paret serverte langt bedre server enn Eikeri og Neel stort sett gjennom de to første settene, men mot slutten jevnet dette seg ut.

  Det gjorde at Eikeri tok ledelsen 6-5 i andresettet etter å ha ligget under med klar margin. Kort etter hadde den norske jenta og hennes estiske makker vunnet settet.

  Kampen ble så avgjort i et tiebreak der Eikeri/Neel vant overlegent 10-5.

  Eikeri hadde før WTA500-finalen spilt inn snaut 1,7 millioner kroner denne sesongen.

  (NTB)

  WTA 500 - Pan Pacific Open
  Foto: ANDRONIKI CHRISTODOULOU / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste