Klubbene kaster seg over Larvik-spillerne etter konkurssak

Tirsdag morgen kom nyheten om at Larvik kan gå konkurs. Like etter kom det henvendelser på flere av spillerne.

Håndball Em kvalifisering Norge-Kroatia (33-27)

LARVIK-PROFILER: Thea Mørk (til venstre) får selskap av Mari Molid i Larvik neste sesong, hvis klubben unngår konkurs.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Det bekrefter Geir Oustorp, som tar over som trener i Larvik 1. juni.

– Det er mange av klubbene i Norge som kaster seg over og vil ha spillerne våre, sier Oustorp.

– De kan få dem på billigsalg?

– De vil ha muligheten til å prate med dem. De kan jo få dem på billigsalg om det ikke blir noe av Larvik neste sesong, men vi får se.

 Geir Oustorp

TAR OVER: Geir Oustorp er Larvik-trener fra 1. juni.

Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

Mangler tre millioner

Tirsdag morgen kom nyheten om at Larvik mangler tre millioner. Håndballklubben sliter med likviditeten, og det kan bety kroken på døra etter årets sesong.

Oustorp var i Glassverket sist sesong, og måtte håndtere store økonomiske problemer i klubben. Også da kastet toppklubbene seg over spillerstallen.

– Jeg har opplevd det før. Det er kjøpers marked, og det er sånn det er, sier Oustorp.

Han vet ikke hva som skjer neste sesong. Etter planen skal han ta over som trener 1. juni, og styre Larvik neste sesong. Da er sponsorer og penger på plass. Problemet er nåsituasjonen i håndballklubben.

– Fra 1. juni må ting være på plass. Det er ikke poeng i å starte på noe som skjærer seg i oktober eller november. Jeg må få gjennomføre prosjektet jeg har satt i gang, sier Oustorp.

– Hva gjør jeg hvis det ikke løser seg?

Prosjektet i Larvik har han allerede startet på. Mari Molid er blant spillerne som er signert før neste sesong. Hun vender hjem etter opphold i danske Randers, men vet nå ikke om hun har arbeidsplass neste sesong.

– Jeg trodde økonomien var i orden da jeg skrev under. Jeg har snakket med Geir Oustorp, og har troen på det sportslige. Det har jeg fortsatt. Situasjonen er uheldig, og jeg hadde kanskje tenkt meg om en ekstra gang hvis jeg hadde visst om dette, sier Molid til NRK.

Situasjonen ble kjent etter et styremøte torsdag. Mandag ble alle rundt klubben informert. Molid sier det først og fremst er trist for norsk håndball, men er selv bekymret for neste sesong. Saken er så ny at hun ikke har sett seg om etter en alternativ arbeidsgiver.

– Tankene kommer, men jeg håper det løser seg. Men hva gjør jeg hvis det ikke løser seg? Nå er det så nytt at jeg ikke vet hva jeg skal gjøre. Jeg har en tanke i hodet, så vi får se hva jeg gjør, sier Molid.

Mari Kristine Søbstad Molid

TIL LARVIK?: Mari Molid har signert for Larvik, men vet ikke om hun spiller der neste sesong. Her i aksjon for Norge mot Kroatia i år.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Siste nytt

 • Zucca: – VIF eller Frisk Asker

  Mats Zuccarello (31) røper overfor NTB at det bare er to klubber som er aktuelle om han noen gang skal spille hockey i Norge igjen.

  – Jeg er født og oppvokst og spilte for Vålerenga i hele barndommen, og Frisk ble springbrettet fra jeg gikk på videregående og fram til jeg dro til Sverige.

  Mats Zuccarello
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Kamerun sparka Seedorf

  Kamerun sparka tysdag sin nederlandske landslagssjef, tidlegare stjernespelar Clarence Seedorf. Kamerun er regjerande Afrika-meister, men blei slått ut i åttedelsfinalen i årets meisterskap.

  Seedorf har hatt jobben berre sidan august i fjor.

  Seedorf
  Foto: Giorgio Perottino / Reuters
 • Blytung EM-start for jentelaget

  J19-landslaget fekk den verst tenkelege starten på EM med 0-5 mot Nederland i Glasgow. Nederland leia 2-0 etter fem minutt, og 4-0 ved pause etter to raske mål i slutten av omgangen.

  Norge møter Skottland fredag og Frankrike måndag.

Sendeplan

Kl. Program Kanal