Klubbene kaster seg over Larvik-spillerne etter konkurssak

Tirsdag morgen kom nyheten om at Larvik kan gå konkurs. Like etter kom det henvendelser på flere av spillerne.

Håndball Em kvalifisering Norge-Kroatia (33-27)

LARVIK-PROFILER: Thea Mørk (til venstre) får selskap av Mari Molid i Larvik neste sesong, hvis klubben unngår konkurs.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Det bekrefter Geir Oustorp, som tar over som trener i Larvik 1. juni.

– Det er mange av klubbene i Norge som kaster seg over og vil ha spillerne våre, sier Oustorp.

– De kan få dem på billigsalg?

– De vil ha muligheten til å prate med dem. De kan jo få dem på billigsalg om det ikke blir noe av Larvik neste sesong, men vi får se.

 Geir Oustorp

TAR OVER: Geir Oustorp er Larvik-trener fra 1. juni.

Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

Mangler tre millioner

Tirsdag morgen kom nyheten om at Larvik mangler tre millioner. Håndballklubben sliter med likviditeten, og det kan bety kroken på døra etter årets sesong.

Oustorp var i Glassverket sist sesong, og måtte håndtere store økonomiske problemer i klubben. Også da kastet toppklubbene seg over spillerstallen.

– Jeg har opplevd det før. Det er kjøpers marked, og det er sånn det er, sier Oustorp.

Han vet ikke hva som skjer neste sesong. Etter planen skal han ta over som trener 1. juni, og styre Larvik neste sesong. Da er sponsorer og penger på plass. Problemet er nåsituasjonen i håndballklubben.

– Fra 1. juni må ting være på plass. Det er ikke poeng i å starte på noe som skjærer seg i oktober eller november. Jeg må få gjennomføre prosjektet jeg har satt i gang, sier Oustorp.

– Hva gjør jeg hvis det ikke løser seg?

Prosjektet i Larvik har han allerede startet på. Mari Molid er blant spillerne som er signert før neste sesong. Hun vender hjem etter opphold i danske Randers, men vet nå ikke om hun har arbeidsplass neste sesong.

– Jeg trodde økonomien var i orden da jeg skrev under. Jeg har snakket med Geir Oustorp, og har troen på det sportslige. Det har jeg fortsatt. Situasjonen er uheldig, og jeg hadde kanskje tenkt meg om en ekstra gang hvis jeg hadde visst om dette, sier Molid til NRK.

Situasjonen ble kjent etter et styremøte torsdag. Mandag ble alle rundt klubben informert. Molid sier det først og fremst er trist for norsk håndball, men er selv bekymret for neste sesong. Saken er så ny at hun ikke har sett seg om etter en alternativ arbeidsgiver.

– Tankene kommer, men jeg håper det løser seg. Men hva gjør jeg hvis det ikke løser seg? Nå er det så nytt at jeg ikke vet hva jeg skal gjøre. Jeg har en tanke i hodet, så vi får se hva jeg gjør, sier Molid.

Mari Kristine Søbstad Molid

TIL LARVIK?: Mari Molid har signert for Larvik, men vet ikke om hun spiller der neste sesong. Her i aksjon for Norge mot Kroatia i år.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Siste nytt

 • Zidane signaliserer Bale-exit

  Real Madrid-trener Zinédine Zidane går langt i å antyde at Gareth Bales tid i den spanske storklubben er over. Søndag avsluttet Real Madrid med 0-2-tap hjemme for Real Betis, der Bale ble sittende på benken.

  – Jeg har stolt mer på andre spillere de siste ukene, sa Zidane.

  La Liga Santander - Real Madrid v Real Betis
  Foto: Juan Medina / Reuters
 • Rankingrekord for Ruud

  Casper Ruud klatret til 63.-plass og karrierebeste på verdensrankingen i tennis mandag. I den stjernetunge Masters-turneringen i Roma sist uke vant 20-åringen 2.runde mot Nick Kyrgios og tapte etter en gjevn kamp mot Juan Martin del Potro som er ranket ni.

  Tennisproffen Casper Ruud
  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
 • Koepka vant PGA-mesterskapet

  Tittelforsvarer Brooks Koepka vant USAs PGA-mesterskap i golf søndag. Amerikaneren hadde en ledelse på sju slag før sisterunden, men rotet det nesten til før han vant med ett fattig slag foran verdenseneren Dustin Johnsen, som delte andreplassen med tre andre.

  Brooks Koepka
  Foto: Seth Wenig / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal