NRK Meny
Normal

– Dette vil få følger for de involverte

Klubblederen i Frölunda bekreftet i dag at det var et veddemål mellom spillerne som var foranledningen til banestormingen. Konsekvensen for de involverte kan bli en reaksjon fra klubben.

Haitam

VENNER: Hva gjør du, var spørsmål fra IFK Gøteborg-spiller Haitam Aleesami til sin venn.

Foto: Adam Ihse/TT / NTB scanpix

– Vi tar dette på alvor og vil agere internt mot de involverte. Dette vil få følger, men vi kommer til å holde det internt, sier klubblederen.

– Vi må stå opp for hverandre og støtte Rosseli Olsen nå.

Klubblederen ønsket ikke å svare på spørsmål om landslagsspilleren var beruset, men sa at spilleren mest sannsynlig kunne vente seg en bot, og bli utestengt fra idrettsarenaer i Sverige.

– Det vil bli konsekvenser for alle de som har vært innblandet i dette, men vi holder det internt. Vi vet at det var et veddemål mellom spillerne.

frølunda

PRESSEKONFERANSE: Klubben inviterte til pressekonferanse etter gårsdagens banestorming.

Foto: Ketil Kern / NRK

Hendelsen skader klubbens varemerke

I etterkant av hendelsen har flere sponsorer reagert, forteller klubblederen.

– Jeg synes det er bra at sponsorene sier ifra at dette ikke er greit.

På spørsmål om de er redd for å miste sponsoren svarer klubblederen at de i så fall har en god grunn til å avslutte samarbeidet.

– Det er klart at dette har skadet vårt varemerke. Vi jobber hver dag for å bygge klubben og et varemerke. Slike hendelser bidrar ikke positivt.

Stormet banen i skandalekamp

Kampen mellom IFK Göteborg og Malmö ble avbrutt, og like etter stormet den norske landslagsspilleren i hockey Mats Rosseli Olsen banen.

Politianmeldte Rosseli Olsen har senere sagt at han angrer.

– Jeg angrer. Jeg vil be supportere, Frölunda Hockey og IFK Göteborg om unnskyldning for det som skjedde i går kveld, sier Rosseli Olsen i en pressemelding.

Rosseli Olsen ble onsdag kalt inn hos hockeyklubben Frölunda for å forklare seg etter skandaleoppgjøret i svensk eliteserie, som ble stoppet etter at en tilskuer kastet knallskudd på en spiller i oppvarmingen.

Blir ikke straffet på landslaget

Nordmannen er høyaktuell for landslagssjef Roy Johansens norske VM-tropp. Og under onsdagens pressetreff med det norske laget på Ullevaal torsdag bekrefter både Salsten og Johansen til NRK.

– Jeg har snakka med Frölunda. Det kommer til å bli en intern reaksjon. En bot blir det sikkert, sier landslagssjef Roy Johansen, som snakket med ledelsen i Frölunda i går, sier Johansen til NRK.

– Hvilke konsekvenser får det for hans rolle som landslagsspiller?

– Jeg kan ikke se at dette får noen konsekvenser. Han har gjort noe dumt, men det er ikke så alvorlig. Han oppførte seg ordentlig og ble rolig geleidet av banen. Dette er ikke en hooligan, sier Roy Johansen til NRK.

Siste nytt

 • Hamilton forlenger med Mercedes

  Den britiske Formel 1-føreren, Lewis Hamilton, har forlenget sin kontrakt med Mercedes. Avtalen varer frem til 2020 og skal være verdt 40 millioner pund i året, ifølge BBC. Han er verdensmester i Formel 1 fire ganger.

  AUTO-PRIX-F1-ITA-QUALIFYING
  Foto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP
 • Fjorårets toer bryter Touren

  Rigoberto Urán trekker seg fra årets Tour de France etter å ha pådratt seg skader i en velt søndag. På onsdagens etappe rullet colombianeren i mål over 26 minutter bak etappevinner Geraint Thomas. I fjor ble 31-åringen nummer to i sammendraget.

  Uran
  Foto: Christophe Ena / AP
 • OL: Fleire øvingar - færre utøvarar

  Beijing-OL 2022 skal ha 109 øvingar, mot 102 i Pyeongchang i år. Men talet på utøvarar skal ned frå 2933 til 2892. Det betyr 41 færre i skidisiplinane, 26 færre i skøyter og 20 færre i skiskyting.

  Med det nye OL-programmet blir 45,4 prosent av deltakarane i 2022 kvinner, mot 41,1 i år.

  China Beijing Winter Olympics
  Foto: Ng Han Guan / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport og musikk
Tour de France: 12. etappe
Tour de France: 12. etappe
Sport i dag
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical Finale og Menn BMX Halfpipe Finale