Hopp til innhold

Klubben bekrefter: Glazers åpner for å selge Manchester United

Manchester Uniteds eiere, Glazer-familien, åpner for å selge klubben. De bekrefter klubben i en pressemelding tirsdag kveld.

United skriver at styret vurderer strategiske alternativer, som inkluderer nye investeringer i klubben og muligheten for å selge til nye eiere.

«Prosessen er igangsatt for å øke klubbens vekst, med mål om å posisjonere klubben til å dra nytte av muligheter både på banen og kommensielt», skriver United.

Glazer-familien har også uttalt seg om saken.

– Gjennom denne prosessen vil vi fokusere fullt ut på å gjøre det beste for fansen og aksjonærene, sier Avram Glazer og Joel Glazer.

De vil imidlertid ikke garantere at denne prosessen vil føre til et salg.

Ifølge Sky News har eierne bedt om råd fra banker i prosessen. Det kan altså føre til nye økonomiske samarbeidspartnere eller et fullstendig salg.

«De røde djevlene» har vært eid av Glazer-familien i 17 år. De kjøpte klubben i 2005 for 790 millioner pund, i underkant av én milliard kroner, hovedsaklig ved hjelp av lån.

Et salg av en mindre del av klubben kan bli brukt til å renovere Manchester Uniteds hjemmebane, Old Trafford, skriver Sky News.

Manchester United-supportere har lenge demonstrert mot eierne, og ønsket dem ut av klubben. Klubben har ikke vunnet Premier League siden 2013, og har gjennom mange år sett sportslig nedtur siden storhetstiden under Sir Alex Ferguson.

Tidligere tirsdag kveld annonserte Manchester United at Cristiano Ronaldo er ferdig i klubben.

Avram og Brian Glazer. Manchester Uniteds eiere
Foto: DARREN STAPLES / Reuters

Sportsnyheter

Profilen svarte treneren etter brakseier – Drit i det

Vålerenga scoret fem mål og tok en oppskriftsmessig seier i serieåpningen mot Arna-Bjørnar. Likevel var ikke vertenes trener helt fornøyd etter storseieren. Det ville ikke kampens store spiller tenke på.

Siste nytt

 • Straffebom og marerittåpning for Norges U21-lag

  Det ble ingen festkveld i Spania for Leif Gunnar Smeruds U21-gutter da de tapte 0-3 mot Nederland i en treningskamp lørdag kveld.

  Norge fikk en marerittstart på kampen da Elayis Tavnsan headet et innlegg inn i Henrik Heggheim, og ballen trillet i mål bak Mads Hedenstad Christiansen etter bare tre minutter.

  Vondt ble til verre kun to minutter senere da Crysencio Summerville banket inn nederlendernes andre mål.

  Kaptein Erik Botheim fikk en gyllen mulighet til å redusere da Norge ble tildelt straffespark etter at Jesper Dalan ble sparket i ansiktet. Serie A-proffen var imidlertid rusten fra krittmerket og brente straffen.

  I forkant av straffesituasjonen var Johan Hove nære noe stort da han hamret et frispark i tverrliggeren.

  Men der Norge var upresise, var Nederlenderne dødelig effektive. For bare et par minutter etter straffebommen, nikket Ludovit Reis inn 3-0-målet for de oransje. (NTB)

  Fotball, menn, U21, EM-kvalifisering Norge - Aserbajdsjan (2-1)
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Slik stiller Norge mot Spania

  Ståle Solbakken har tatt ut følgende lag til bortekampen mot Spania: Ørjan Håskjold Nyland – Marcus Holmgren Pedersen, Stefan Strandberg, Leo Skiri Østigård, Birger Meling – Martin Ødegaard, Patrick Berg, Fredrik Aursnes – Sander Berge, Alexander Sørloth, Mohamed Elyounoussi.

  Martin Ødegaard
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Curlingkvinnene klare for VM-finale

  De norske curlingjentene er klare for VM-finale etter at de vant 8-5 over Canada i semifinalen, skriver NTB. I den andre semifinalen vant Sveits 8-4 over Sverige. Som regjerende verdensmestere er sveitserne storfavoritter i turneringen. Det norske laget består av skip Marianne Rørvik, Kristin Skaslien, Martine Vollan Rønning og Mille Haslev Nordbye.

  Curling
  Foto: Jonas Ekstromer / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste