Hopp til innhold

Her setter Kloster ny norsk rekord

400-meterløperen Line Kloster satte norsk rekord med 53,15 sekunder i innendørs-EM i Göteborg fredag og tok seg videre til semifinalen.

Line Kloster satte norsk rekord og sikret seg semifinale på 400 m under dagens innendørs EM.

Friidrettsutøver Linn Kloster setter her norsk rekord på 400 meter i innendørs-EM i Göteborg.

Hun endte på fjerdeplass i heatet sitt, men fikk en så god tid at hun likevel gikk videre, selv om hun ikke var direkte kvalifisert.

– Jeg startet nok litt for sakte. Jeg trodde i hvert fall det gikk for sakte gjennom den føste svingen, sier Kloster ifølge friidrett.no.

– Men det ble jo bra likevel. Det overrasket meg virkelig. Jeg mener fremdeles at den første svingen var litt tam, men ellers var flyten fin. Jeg trenger tydeligvis flere løp i felt med jevngode løpere, sier den norske løperen.

Slo egen rekord

Kloster får en ny sjanse igjen i semifinalen lørdag ettermiddag. Skal det bli finaleplass må hun nok godt ned på 52-tallet.

Det var britiske Eilidh Child som vant Klosters heat med sterke 52,05 sekunder.

Kloster hadde selv den gamle rekorden på 400 meter innendørs. Den var på 53,25 sekunder og ble satt 21. februar i år.

Det er helt klart at hun har prikket formen perfekt til EM.

Pedersen perset

Isabelle Pedersen

Isabelle Pedersen, her etter verdensmestertittelen i junior-VM 2010, var lykkelig etter den personlige rekorden på 60 meter hekk fredag.

Foto: Chris Trotman/Getty Images / Afp

Det var flere norske løpere som fikk det til å stemme i EM fredag. Isabelle Pedersen løp inn til sterke 8,18 sekunder og klarte femteplassen i heatet sitt på 60 meter hekk.

– Nå er jeg skikkelig lykkelig! At det virkelig skulle kjennes slik etter en dårlig start, hvor ingen ting stemte for meg, sier Pedersen ifølge friidrett.no.

– Jeg er kjempefornøyd med ny pers, men jeg trodde femteplassen i heatet betød av EM var over, sier hun.

Pedersen løper semifinale fredag ettermiddag. For to år siden klarte Christina Vukicevic bronsen på 60 meter hekk, men hun er ikke med i år

Vukcevic videre med et nødskrik

Vladimir Vukicevic var også i aksjon fredag. Han fikk det ikke til å klaffe, men tok seg likevel videre til semifinalen på 60 meter hekk.

Etter at arrangørene først hadde slått fast at han var slått ut med en margin på to hundredeler, ble det klart at han likevel var videre.

Han løp inn til 7,78 sekunder og ble nummer fem i det fjerde og siste heatet. Tiden var klart svakere enn han har prestert tidligere i år, og selv om han fikk opp farta etter hvert, var det starten som ødela for ham.

– Det var en elendig start, der tapte jeg en meter. Ellers var løpet greit, oppsummerer nordmannen overfor friidrett.no

Vukicevic har løpt på både 7,71 og 7,72 tidligere i vinter. Han var ett hundredel bak den norske innendørsrekorden, og målet hans i EM er å løpe under den norske rekorden og avansere til semifinalen.

Siste nytt

  • Store endringer på kombinertlandslaget: Fra 13 til seks utøvere

    I vinter var det ni menn og fire kvinner på kombinertlandslaget. Til neste sesong slås de to lagene sammen til ett, samtidig som det kuttes drastisk.

    – Vi ønsker å spisse satsingen enda mer mot et VM på hjemmebane neste år og optimalisere satsingen mot de aller, aller beste, sier sportssjef Ivar Stuan til NRK.

    De seks utøverne som blir en del av Elite A-landslaget er: Jørgen Graabak, Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber.

    Samtidig har ledelsen opprettet et B-landslag. Der er det én kvinne og syv menn. Blant dem flere som har medaljer og gull fra VM og OL.

    B-laget består av: Marte Leinan Lund, Espen Andersen, Espen Bjørnstad, Kasper Moen Flatla, Einar Lurås Oftebro, Aleksander Skoglund, Andreas Skoglund og Simen Tiller.

    – Vi legger også til rette for de nest beste, men de vil trene mye mer lokalt med sine regionale team, sier sportssjef Stuan om utøverne på Elite B-laget.

    Ifølge Stuan handler kuttet i antall på A-laget først og fremst om optimalisering, men også noe økonomi.

    Neste år er det VM på hjemmebane i Trondheim.

    Kombinert
    Foto: NTB
  • VG: VM endte med millionunderskudd for Norges Håndballforbund

    Den norske delen av VM i håndball gikk over én million kroner i underskudd. Medarrangørene Danmark og Sverige fikk bedre økonomiske resultater.

    Norges håndballpresident Kåre Geir Lio opplyser om underskuddet til VG. Håndballmesterskapet for kvinner ble avholdt i november og desember 2023.

    Ifølge Lio fikk Danmark et overskudd på seks millioner kroner, mens svenskene gikk omtrent i null. Det økonomiske tapet skal likevel ikke være en sperre for mesterskap i Norge i framtiden.

    – Vi må være modige og tørre, sier Lio til avisen.

    Norge arrangerte totalt 23 VM-kamper i gruppespillet, hovedrunden og kvartfinaler. Det var totalt 36.870 tilskuere på kampene til de norske håndballjentene. Mesterskapet endte med VM-sølv for Norge.

    Neste år er Norge vertskap sammen med Danmark og Kroatia når håndball-VM for menn arrangeres. (NTB)

    cLJZ5U40J_M
    Foto: NTB
  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal