NRK Meny
Normal

Her setter Kloster ny norsk rekord

400-meterløperen Line Kloster satte norsk rekord med 53,15 sekunder i innendørs-EM i Göteborg fredag og tok seg videre til semifinalen.

Line Kloster satte norsk rekord og sikret seg semifinale på 400 m under dagens innendørs EM.

Friidrettsutøver Linn Kloster setter her norsk rekord på 400 meter i innendørs-EM i Göteborg.

Hun endte på fjerdeplass i heatet sitt, men fikk en så god tid at hun likevel gikk videre, selv om hun ikke var direkte kvalifisert.

– Jeg startet nok litt for sakte. Jeg trodde i hvert fall det gikk for sakte gjennom den føste svingen, sier Kloster ifølge friidrett.no.

– Men det ble jo bra likevel. Det overrasket meg virkelig. Jeg mener fremdeles at den første svingen var litt tam, men ellers var flyten fin. Jeg trenger tydeligvis flere løp i felt med jevngode løpere, sier den norske løperen.

Slo egen rekord

Kloster får en ny sjanse igjen i semifinalen lørdag ettermiddag. Skal det bli finaleplass må hun nok godt ned på 52-tallet.

Det var britiske Eilidh Child som vant Klosters heat med sterke 52,05 sekunder.

Kloster hadde selv den gamle rekorden på 400 meter innendørs. Den var på 53,25 sekunder og ble satt 21. februar i år.

Det er helt klart at hun har prikket formen perfekt til EM.

Pedersen perset

Isabelle Pedersen

Isabelle Pedersen, her etter verdensmestertittelen i junior-VM 2010, var lykkelig etter den personlige rekorden på 60 meter hekk fredag.

Foto: Chris Trotman/Getty Images / Afp

Det var flere norske løpere som fikk det til å stemme i EM fredag. Isabelle Pedersen løp inn til sterke 8,18 sekunder og klarte femteplassen i heatet sitt på 60 meter hekk.

– Nå er jeg skikkelig lykkelig! At det virkelig skulle kjennes slik etter en dårlig start, hvor ingen ting stemte for meg, sier Pedersen ifølge friidrett.no.

– Jeg er kjempefornøyd med ny pers, men jeg trodde femteplassen i heatet betød av EM var over, sier hun.

Pedersen løper semifinale fredag ettermiddag. For to år siden klarte Christina Vukicevic bronsen på 60 meter hekk, men hun er ikke med i år

Vukcevic videre med et nødskrik

Vladimir Vukicevic var også i aksjon fredag. Han fikk det ikke til å klaffe, men tok seg likevel videre til semifinalen på 60 meter hekk.

Etter at arrangørene først hadde slått fast at han var slått ut med en margin på to hundredeler, ble det klart at han likevel var videre.

Han løp inn til 7,78 sekunder og ble nummer fem i det fjerde og siste heatet. Tiden var klart svakere enn han har prestert tidligere i år, og selv om han fikk opp farta etter hvert, var det starten som ødela for ham.

– Det var en elendig start, der tapte jeg en meter. Ellers var løpet greit, oppsummerer nordmannen overfor friidrett.no

Vukicevic har løpt på både 7,71 og 7,72 tidligere i vinter. Han var ett hundredel bak den norske innendørsrekorden, og målet hans i EM er å løpe under den norske rekorden og avansere til semifinalen.

Siste nytt

 • Italia vinner i Norges gruppe

  Italia slo Finland 1–0 i Norges gruppe i G19-EM. Det norske u-landslaget i fotball, tapte 1–3 tidligere i dag mot Portugal. Dermed blir kampen mellom de to nordiske lagene helt avgjørende for begge. Finland-Norge spilles på søndag.

 • Irans kvinner får se fotball

  Irans president Hassan Rouhani har fjernet forbudet som nekter kvinner å gå på fotballkamper i landet, melder nyhetsbyrået ISNA.

  Forbudet har vart siden den islamske revolusjonen i 1979.

  Vokterrådet har tidligere avslått forslag om fjerningen av forbudet.

  Iranske kvinner ser fotball
  Foto: STRINGER / AFP
 • FCK opna med tap

  Ståle Solbakkens FC København tapte 1-2 for Horsens heime i Parken i den danske serieopninga. Horsens leia 2-0 før Rasmus Falk reduserte fem minutt før slutt.

  Det er Horsens' første bortesiger over FCK i serien, etter 11 tap og ein uavgjort tidlegare.

  Ståle Solbakken
  Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix Denmark / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Tour de France: 10. etappe
Tour de France: 10. etappe
Sport i dag