Kloster Aasen innstilt som IOC-medlem

Visepresident i Norges Idrettsforbund, Kristin Kloster Aasen, blir etter alt å dømme valgt inn etter at hun nå er innstilt som nytt IOC-medlem av nominasjonskomiteen og styret i IOC.

Åpent møte i idrettsstyret på Olympiatoppen torsdag ettermiddag.

BYTTER: Gerhard Heiberg går ut og Kristin Kloster Aasen er på vei til å bli IOC-medlem.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

NRK skrev i desember i fjor at Gerhard Heiberg hadde håndplukket Kristin Kloster Aasen som personen han mente burde ta over som IOC-medlem når han selv takker for seg.

Fredag bekrefter Norges Idrettsforbund i en pressemelding at nominasjonskomiteen og styret i IOC har innstilt Kloster Aasen.

– Det er kjempestort bare å være en kandidat for et sånt verv. Det tar nok litt tid før det synker ordentlig inn. Jeg er veldig stolt over å ha blitt innstilt. Jeg brenner for den olympiske bevegelsen. Den er stor og favner over hele verden, og idrett er et universelt språk. Det er veldig spennende, sier Kloster Aasen til NRK.

Antidopingarbeid

56-åringen innstilt er sammen med to andre kvinner og to menn foran kongressen i Peru i september.

– For mitt vedkommende brenner jeg for antidopingarbeid og det å få flere kvinner inn i idretten på områder der kvinner ikke er godt representert. Det er mange ting som i dag står på agendaen for den olympiske bevegelsen allerede, sier Kloster Aasen.

Gerhard Heiberg mottar årets hederspris

– Jeg mottok brevet fra IOC-president Thomas Bach med stor glede hvor han understreket at han tror at Kristin Kloster Aasen kan bli et svært godt medlem for idrettsbevegelsen. Det er jeg også overbevist om, og jeg ser fram til valget, sier idrettspresident Tom Tvedt.

Fornøyd Heiberg

Kloster Aasen er utdannet som jurist. Hun har de siste årene hatt ulike lederroller i idretten - og sist vært visepresident i Norges Idrettsforbund.

– Kristin har vært min foretrukne kandidat. Hun har møtt de forskjellige toppene i IOC, som har vært veldig begeistret for henne. Jeg vil gjerne gratulere henne med at det ser ut til å bli valg. Dette har vært en vanskelig sak. Det er 206 nasjoner med i IOC og bare 70 nasjoner har medlemmer, sier Heiberg til NRK.

Han gir seg nå etter hele 22 år i IOC. 77-åringen startet som president for organisasjonskomiteen for vinter-OL i 1994 i Lillehammer før han ble IOC-medlem.

– Det er litt vemodig. Jeg går to år før jeg må av helsemessige årsaker, men jeg er strålende fornøyd og kan trekke meg tilbake med meget god samvittighet.

Siste nytt

 • Graham Hansen offisielt Barça-klar

  Slik NRK erfarte i forrige uke, drar Caroline Graham Hansen fra tyske Wolfsburg til Barcelona. Overgangen bekreftes overfor NRK mandag formiddag. 24-åringen kom til Wolfsburg fra Stabæk i 2014.

  Graham Hansen
  Foto: Ali Iqbal Tahir / NRK
 • Zidane signaliserer Bale-exit

  Real Madrid-trener Zinédine Zidane går langt i å antyde at Gareth Bales tid i den spanske storklubben er over. Søndag avsluttet Real Madrid med 0-2-tap hjemme for Real Betis, der Bale ble sittende på benken.

  – Jeg har stolt mer på andre spillere de siste ukene, sa Zidane.

  La Liga Santander - Real Madrid v Real Betis
  Foto: Juan Medina / Reuters
 • Rankingrekord for Ruud

  Casper Ruud klatret til 63.-plass og karrierebeste på verdensrankingen i tennis mandag. I den stjernetunge Masters-turneringen i Roma sist uke vant 20-åringen 2.runde mot Nick Kyrgios og tapte etter en gjevn kamp mot Juan Martin del Potro som er ranket ni.

  Tennisproffen Casper Ruud
  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal