Klopp fant frem seiersgliset: – Kan ta oss til finalen

– Det er bare å spille fotball, sier Liverpool-manager Jürgen Klopp.

Jürgen Klopp

I GODT HUMØR: Liverpool-sjef Jürgen Klopp.

Foto: Lee Smith / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Den tyske manageren har imidlertid et vanskelig utgangspunkt foran kveldens semifinale i Europaligaen.

Motstander Villarreal fikk inn seiersmålet på overtid i den første semifinalen og vant 1-0.

Dermed klarte ikke Liverpool å skaffe seg det ofte viktige bortemålet. Scorer Villarreal en gang på Anfield, må hjemmelaget komme opp med tre mål for å komme seg videre.

– Det er bare å spille fotball. Fotball er et rettferdig spill. Hvis vi spiller vårt beste, kan vi ta oss til finalen, kommenterer Klopp,

– Kjenner styrkene deres

Liverpool-manager Jürgen Klopp har erfaring fra store anledninger. Han førte Borussia Dortmund til en mesterligafinale i 2013.

Og treneren er naturligvis smertelig klar over at det er mye som står på spill nå. Vinneren av denne kampen kan i hvert fall begynne å drømme om en plass i mesterligaen neste sesong.

– Vi kjenner styrkene deres. Det handler ikke bare om å være tålmodig. Vi må også ha en klar plan, sier Klopp før kampen, ifølge SkySports.

Klopps klippetro på at laget er godt nok til å nå finalen, deles nok ikke av alle.

Ifølge NTB er tyskeren godt under 50 i seiersprosent som Liverpool-manager før Villarreal-kampen i kveld.

Klopp overtok for Brendan Rodgers i oktober 2015. Etter det har laget spilt 47 kamper. 21 seirer, 15 uavgjort og 11 tap er fasiten så langt.

Tapte forrige kamp

Et av tapene kom da et redusert Liverpool tapte 1-3 borte for Swansea som siste kamp før kveldens semifinale.

Spanjolene sparte på sin side nesten hele sin førsteoppstilling i helgens ligakamp. Den endte likevel med seier 2-0 over Valencia.

Liverpool-sjefen har foreløpig ikke bestemt seg for om Daniel Sturridge blir å se fra start eller ikke.

– Det kan være, men jeg har ikke bestemt meg for lagoppstillingen, hevdet manageren onsdag.

I den andre semifinalen møtes tittelforsvarer Sevilla og Sjakhtar Donetsk. Første kamp i Ukraina endte 2-2.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Guardiola er imot lukket superliga

  Manchester City-manager Pep Guardiola sier at han personlig er imot en lukket superliga der ingen kan rykke ned.

  – Det er ikke sport hvis suksessen er garantert. Det er ikke sport hvis det ikke gjør noe om man taper, sa han under en digital pressekonferanse tirsdag.

  Guardiola uttalte videre at han ikke vet mer enn det som sto i pressemeldingen fra klubbene.

  – Noen timer i forkant fikk jeg beskjed om at det skulle komme en pressemelding. Og den er der, men ingen snakker om detaljene, hva de tenker å gjøre og skape. Det er situasjonen vi har nå, sa City-sjefen.

  Han la ikke skjul på at han ikke likte tanken på en eksklusiv liga der 15 faste klubber er med hvert år og ikke står i fare for å ryke ut.

  – Det er ikke riktig at suksessen er garantert for noen, utvalgte klubber. Og det er det inntrykket jeg får av denne pressemeldingen, kommenterte han.

  Spanjolen understreket samtidig at superligaen fortsatt ikke er en realitet, men «bare en pressemelding».

  – Vi må alle jobbe de neste dagene for å få dem til å fortelle oss mest mulig. Hvorfor er disse lagene blitt valgt? Hvorfor er ikke Ajax, med fire europeiske titler, med der? Hvorfor må de kvalifisere seg. De må fortelle oss dette, fortsatte Guardiola.

  City-manageren mener også det er urettferdig å kritisere ham og andre ansatte i klubben som ikke har vært en del av superliga-planleggingen.

  – Det er urettferdig mot alle som jobber i klubben, i denne tøffe situasjonen (pandemien). De må komme med en klar uttalelse om hvorfor dette skjer, sa Guardiola.

  Pep Guardiola
  Foto: Tibor Illyes / AP
 • Vil ha statue av legende fjernet

  Barnebarnet til Liverpools managerlegende Bill Shankly raser mot klubbens superligaplaner og ber om at statuen av bestefaren fjernes fra Anfield.

  Det uttaler Chris Carline (39) til lokalavisen Liverpool Echo. Hans bestefar Bill Shankly er en av tidenes mest suksessrike Liverpool-managere og en evig helt i klubben.

  – Jeg vet at bestefaren min blir sitert mer enn noen gang nå, og det er helt riktig, for det som skjer nå, kunne ikke vært lenger unna det han ønsket for denne klubben, sier Carline, som til daglig er direktør i Shankly Hotel og også driver veldedighetsstiftelsen i Shanklys navn.

  Premier League - Liverpool fans celebrate winning the Premier League
  Foto: Carl Recine / Reuters
 • KBK låner ut målvakt

  Keeperen Serigne Mor Mbaye skal spele for Sogndal på lån frå Kristiansund komande fotballsesong. Det går fram av nettsida til KBK. Senegalesaren kom til KBK i 2015, men har og vore på andre utlån. Han har 14 eliteserie- og fire cupkampar for Kristiansund, der Sean McDermott har vore førstevalet.

  Serigne Mor Mbaye
  Foto: Kristiansund BK

Sendeplan

Kl. Program Kanal