Hopp til innhold

Kleveland til VM-finale i slopestyle med et nødskrik

Snowboardstjerne og regjerende verdensmester Marcus Kleveland fikk det tøft, men kvalifiserte seg akkurat til mandagens VM-finale i slopestyle i Georgia.

Kleveland vant gull i øvelsen i amerikanske Aspen i 2021. Fredag endte han på 7.-plass i sitt heat med 68,60 poeng. Det holdt likevel til å bli blant de åtte som sikret finaleplass med 1,82 poengs margin.

I det andre heatet tok Mons Røisland seg videre med en poengsum på 78,90. Han misset i sitt første run, men leverte under press i andre forsøk.

Finalen i georgiske Bakuriani går av stabelen mandag formiddag.

Bendik Gjerdalen fikk 61,11 i sitt beste run og kom seg ikke til finale. Det gjorde heller ikke Stian Kleivdal med sine 28,11 poeng.

Øyvind Kirkhus slo hodet på trening og sto over kvalifiseringen. Han har likevel planer om å delta i big air senere i mesterskapet.

Belgiske Seppe Smits misset i kvalifiseringen. Han har en rekke VM-medaljer i samlingen sin, blant annet gull i slopestyle fra 2011.

(©NTB)

Marcus Kleveland
Foto: Geir Olsen / NTB

Siste nytt

 • Bare 16.-plass for Borch i EM

  Kjetil Borch var kun fjerde raskest i C-finalen i singlesculler i ro-EM. Han ble slått med nesten åtte sekunder. Det gjør at Borch endte som nummer 16 i sin klasse i Slovenske Bled.

  Han klokket inn til 7.11,93, mens Piotr Plominski i den polske båten vant C-finalen på 7.03,96.

  For snart to år siden tok Borch OL-sølv i singlesculler, og i 2018 ble han både verdens- og europamester. I dag er han et godt stykke unna en slik form. (NTB)

  Kjetil Borch
  Foto: NTB
 • Hauger klatret 12 plasser: – Litt flaks

  Dennis Hauger hadde en vanskelig start i Monaco, men bykset opp fra 17.- til 5.-plass i søndagens Formel 2-løp. Det gjorde at Hauger var blant de åtte førerne som plukket VM-poeng.

  – Det er ikke en skuffelse fra hvor jeg startet, så jeg er fornøyd. Jeg hadde selvfølgelig litt flaks, men det var deilig å ha det på min side i dag. En liten opptur, sier Dennis Hauger til Viaplay.

  20-åringen var påskrudd fra start og startet klatringen umiddelbart. Han var på nummer seks i feltet da det ble full stans i hovedløpet etter 24 runder. Rødflagget kom som følge av at Jack Doohans krasjet og påfølgende bilbrann et par runder tidligere.

  Et forsinket tidsskjema fikk arrangøren til å kutte ned på antall runder. Det var heller ingen ulempe for Hauger

  – Her må du ha maks uttelling for at det skal funke, og det har han hatt for en gangs skyld. Det er vel første gang i år at slike ting har vært på vår side, sa Tom Erik Hauger om sønnens kjøring i en pauseprat med Viaplay, ifølge NTB.

  Dennis Hauger
  Foto: NTB
 • Skotheim mot rekord

  Sander Skotheim imponerer i mangekampstevnet Hypomeeting Götzis. 20-åringen, som tok EM-sølv innendørs i Istanbul, startet dag to med å sette personlig rekord på 110 meter hekk. Det gjør at han øker forspranget til sin egen personlige rekord på 8298 poeng. I diskos ble det 43.01 meter og Skotheim er nummer tre sammenlagt, med tre øvelser igjen.

  European Athletics Indoor Championships
  Foto: MURAD SEZER / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste