Klemetsen gikk inn til suveren seier i NM

Håvard Klemetsen fikk god hjelp av klubbkamerat Andre Nyeng Olsen og gikk inn til et suverent NM-gull i kombinert søndag.

Klemetsen ble norgesmester i dagens kombinert langrenn med en overlegen seier.

Håvard Klemetsen ble norgesmester i kombinert søndag.

Det er en artig konkurranseform med litt forskjellige aspekter med taktikk og lagsamarbeid. Jeg er selvfølgelig fornøyd når jeg vinner, sier Håvard Klemetsen til NRK etter seieren.

Takket klubbkamerat

Klemetsen hadde et godt utgangspunkt etter hopprennet og gikk ut først av de startende på langrennsøvelsen med strafferunder. Hopprennet fra fredag ga utgangspunktet for søndagens NM-renn.

Klemetsen hadde lenge hjelp av klubbkamerat Andre Nyeng Olsen i tet, men da Olsen måtte inn for å gå sine fem strafferunder gikk Klemetsen i ensom majestet.

– Jeg må takke Andre som gjorde en god jobb for meg i dag. Jeg skulle nok klart det uansett, men det ble mye lettere med ham foran der, sier Klemetsen.

– Jeg følte meg ganske trygg, men man må gå helt inn. I dag er jeg best, vinner NM og får til og med kongepokal. Det setter jeg stor pris på, sier den ferske norgesmesteren.

Kokslien spurtet til sølv

Mikko Kokslien vant spurtduellen om sølvet.

– Jeg hadde et lite håp om å ta gullet, men i løpet i dag merket jeg at jeg ikke hadde sjansen til å ta igjen Håvard. Han holdt bra unna, og da måtte jeg konsentrere meg om sølvet, sier Kokslien til NRK.

Ole Martin Storlien klarte ikke å holde følge med Kokslien på oppløpet, men var likevel fornøyd med bronsen.

– Det er moro. Det er det jeg jobber for, å kunne kjempe med disse. Dette er jeg fornøyd med, sier han til NRK.

Siste nytt

 • Haaland med mål i Dortmund-siger

  Erling Braut Haaland sluttar ikkje å skåre mål. Han måtte vente til overtid i meisterliga-kampen mot Zenit St. Petersburg. Det er Haaland sitt 12. mål på 10 meisterliga-kampar. Borussia Dortmund vann kampen 2-0. Jadon Sancho skåra gultrøyenes første på eit straffespark.

  Dortmund har no tre poeng etter to Meisterliga-kampar. I den andre kampen i gruppa spelte Club Brugge og Lazio 1-1. Dei ligg begge over Dortmund med fire poeng.

  Haaland
  Foto: Ina Fassbender / AFP
 • Utskjelt spelar redda PSG

  Paris Saint-Germain vann 2-0 mot Istanbul Basaksehir i meisterligaen. Dei franske meistrane sleit likevel lenge mot det tyrkiske laget. Med stjerner som Neymar og Kylian Mbappé, så var det likevel ein annan PSG-spelar som markerte seg. For Moise Kean skåra båe måla for PSG. Det smaka nok godt for den 20 år gamle Italienaren som førre sesong spelte i Everton. Der fekk han lite tillit og han blei denne sommaren lånt ut til det franske storlaget.

  Champions League - Group H - Istanbul Basaksehir F.K. v Paris St Germain
  Foto: Tolga Bozoglu / Reuters
 • Kjellings Drammen rundspilt

  Kristian Kjellings Drammen har hatt en godkjent start på årets eliteserie, men ble tidvis rundspilt av Kolstad da lagene møttes i eliteserien onsdag kveld. Drammen slet med mange tekniske feil, scoret bare 21 mål, og Kolstad vant til slutt 27-21.

  Drammen ligger på en tredjeplass på tabellen bak Elverum og ØIF Arendal, mens Kolstad er nummer syv.

  Samtidig vant Halden 33-31 hjemme mot Haslum, og Nærbø slo Sandefjord 33-27.

  KaTg8OaQ1GQ
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal