NRK Meny
Normal

Moan: – Det var et rent helvete

Magnus Moan (29) så lenge ut til å kunne kjempe om VM-gullet i dagens kombinertrenn, men ved halvgått løp tok kreftene brått slutt.

Magnus Moan er skuffet med 17. plass på fredagens kombinertrenn. Se intervjuet her.

Magnus Moan gikk meget offensivt ut, men kreftene holdt ikke helt inn.

– Det var en under pari dag på jobben. Det var et rent helvete, sier en tydelig skuffet Magnus Moan til NRK etter løpet.

Trønderen hadde gull i blikket da han gikk ut med startnummer åtte på dagens individuelle kombinertrenn, etter å ha levert opp mot sesongbeste i hoppbakken tidligere på dagen.

Magnus Moan

Magnus Moan hentet inn mer enn 30 sekunder på de første tre kilometerne. Så møtte han veggen.

Foto: NRK

Men det som så så lyst før start, endte til slutt en skuffende 17.-plass.

– Ingenting fungerte, sier Moan, og kikker ned i bakken.

  • Se resultatliste i faktaboksen til høyre (eller under artikkelen om du leser på mobil)

Pangåpnet

Kun ett minutt og fire sekunder hadde Norges største kombinerthåp frem til ledende Håvard Klemetsen - en differanse som kunne vært barnemat for en Magnus Moan i toppform.

Og Moan satte på turboen fra start, og spiste inn hele 23 sekunder på forspranget til teten på de første 1,3 kilometerne.

– Moan viser ingen svakhetstegn, sa NRKs kommentator Jann Post da Moan passerte fem-kilometersmerket bare 28 sekunder bak teten.

Men etter drøyt halvgått løp sa kreftene slutt, og Moan ble fragått av de øvrige langrennskanonene. Til slutt tuslet han i mål til en skuffende 17.-plass, hele 1.16,8 bak vinneren.

– Det var en evig kamp, kreftene strakk rett og slett ikke til, sier Moan.

– For Magnus sa det helt stopp, sier en skuffet landslagstrener Kristian Hammer til NRK etter løpet.

Klemetsen innfridde

Men da Moan skuffet, viste Håvard Klemetsen at høydeoppholdet med langrennstroppen i Seiser Alm før mesterskapet begynte, har hatt god effekt.

Kautokeino-løperen gikk ut først av alle, men da forfølgerne kom på han, bet han seg fast i ryggen, hvor han ble værende lenge.

Helt frem til den aller siste bakken hadde Klemetsen håp om medalje, men da langrennskanonene satte fart inn i den siste kneika, måtte nordmannen slippe.

Dermed endte Klemetsen på 5.-plass, 16,2 sekunder bak Jason Lamy Chappuis, som vant etter en spurtduell.

– Håvard Klemetsen leverer absolutt godkjent i langrennssporet, sier NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn.

VIDEO: Her mister Klemetsen kontakt med tetgruppa

Haavard Klemetsen Sprakk i de tøffe bakkene i Val De Fiemme.

Medaljen røk i siste bakken for Klemetsen

Chappuis gjentok bedriften fra Oslo

Kampen om seieren ble et realt spurtoppgjør mellom fire mann; Jason Lamy Chappuis, Eric Frenzel, Bjørn Kircheisen og Mario Stecher.

Førstnevnte kastet seg utfor den siste nedoverbakken inn mot stadion i ledelse, og fikk dro fordel av å komme først inn på stadion. I spurten var han best og tok VM-gullet.

Chappuis vant også en av de individuelle konkurransene i Oslo-VM for to år siden.

Andreplassen gikk til Mario Stecher, bare noen små centimeter foran Bjørn Kircheisen. Eric Frenzel måtte ta til takke med 4.-plass.

– Jeg kan ikke tro det. Etter hoppingen trodde jeg medalje var utenfor rekkevidde, men skiene mine var veldig bra i dag. Fantastisk, sier verdensmester Chappuis til NRK.

VIDEO: Se den spennende innspurten

Ingen Av de norske var med i oppspurten i dagens kombinert renn. Det var franskmannen Jason Lamy-Chappuis som tok seieren.

Chappuis tok gullet

Siste nytt

  • Vil overraske konkurrentene

    Landslagssjef Stig Kristiansen sier til NRK før start at laget har hatt «et veldig godt møte i går (lørdag)». Her ble oppgavene klarlagt, men landslagssjefen holder kortene tett til brystet. – Vi ønsker at det skal være en overraskelse. Vi lurer på hva de andre gjør, så det er det samme spillet. Vi har to kapteiner, og målet er å få dem billigst og lengst til finalen, gjerne med flere rundt seg, sier Kristiansen.

    Kristiansen
    Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten